Deze 10 Defqon.1 sets zijn veel te hard voor je ouders

Maartje Hagenbeek
Door Maartje Hagenbeek

Nog maar een weekje wachten totdat we weer afreizen naar the holy grounds in Biddinghuizen. Na een jaar lang met smart te hebben gewacht, is het dan eindelijk weer tijd voor Defqon.1! Dat wordt weer een weekend lang raggen, hakken en losgaan bij de vetste DJ’s. Mensen die je daar zeker niet bij wilt hebben, zijn je ouders. Wij hebben daarom een lijstje gemaakt met de hardste sets waar zij zeker gillend bij weg zouden rennen.

1. Rotterdam Terror Corps

Dit gezelschap maakt natuurlijk al kei harde muziek, maar dat is nog niet alles. Ze hebben namelijk ook een live-act waar je ouders steil van achterover slaan. Bij optredens die Rotterdam Terror Corps in het verleden had, stonden er altijd naakte vrouwen bij hen op het podium. Ja, je leest het goed. Niet schaars gekleed zoals we wel vaker zien op evenementen, maar echt, compleet naakt.

2. GPF: The Sex Show

Met hun typische muziek heeft dit gemaskerde duo hun plek op de YELLOW stage meer dan verdiend. Zij maken tracks waarbij de bpm-teller soms wel tegen de 600 aanzit. Wanneer je hun debuutalbum Lovin’ Ain’t Greazy kocht, kreeg je daar een extraatje bij: een condoom. Dus met een live-act als The Sex Show, belooft ook dit een gruwelijk sexy setje te worden.

3. The Teknoist

Op zaterdag zal The Teknoist op de industrial hardcore stage – SILVER – een tekno setje weggeven. Dit is een subgenre dat is ontstaan met invloeden vanuit de hardcore scene. Deze feesten zijn meestal illegaal of vinden plaats in kraakpanden. Veel van deze dingen zijn verboden en daarom dus niks voor je ouders. En daarbij, als ze hardcore al niet snappen dan zullen ze tekno zeker niet begrijpen.

4. Sloperij Janssen

Dominique Janssen wordt beschreven als een frenchcore, speedcore en terror DJ. Hij vertegenwoordigt dus echt het hardste van het hardste uit onze scene. Met een artiestennaam als Sloperij Janssen kan dit maar leiden tot één ding: De YELLOW zal op zondag volledig met de grond gelijk gemaakt worden. We breken die hele stage af.

5. DRS

Met zijn eigen Triple 6 Records label en een skelet-tattoo op zijn hand straalt DRS al iets duivels uit. Daarnaast is hij ook nog eens één van de DJ’s die veel te hard draait voor pap en mam. Zijn debuutalbum Underground Empire is volledig gevuld met uptempo tracks of zelfs nog harder. Dus pap en mam, beter kom je niet.

6. The Sickest Squad

Dit Italiaanse duo zal op zaterdag hun hardcore kicks ten gehore brengen op de BLACK en op zondag staan ze ook nog eens met een ‘sickcore set’ op de YELLOW. Jacopo Stevanato en Samuele Gozzo staan bekend om hun frenchcore en terror tracks, maar experimenteren tegenwoordig ook met invloeden vanuit andere stijlen. Wedden dat je ouders gelijk een gehoorbeschadiging oplopen?

7. The SATAN

Met een artiestennaam als The SATAN kan dat al niet veel goeds betekenen. Deze uit Rusland afkomstige DJ verschijnt altijd volledig verkleed achter de draaitafels. En niet zomaar verkleed, deze man belichaamt de duivel. Compleet met hoorns, schubben en alle andere duivelse dingen die je kunt bedenken. Het is dus absoluut geen lieverdje en je ouders zullen dat zeker ook vinden. 

8. N-Vitral presents BOMBSQUAD

Dat N-Vitral harde tracks maakt, wisten we al. Maar met zijn BOMBSQUAD gaat hij voor nog net een tandje harder. In een eerder interview dat Hardcore News met hem had, vertelde hij dat de live-act niet geschikt is voor mensen met gevoelige oortjes, zwakke hartjes en een hoge bloeddruk. De focus ligt op spijkerharde hardcore en ouders kunnen dat zeker niet aan.

9. Spitnoise

Deze uptempo DJ zal zaterdag zijn beats laten horen op de BLACK en het is verstandig om je ouders thuis te laten, want die zullen dat zeker niet waarderen. Spitnoise staat voor gegarandeerd harde kicks die om je oren vliegen en een tempo dat zo hoog ligt dat zelf jij het bijna niet meer kunt bijhouden.

10. Sefa

Tot slot is er op zondag ook nog een optreden van frenchcore jonkie Sefa. Ook bij zijn sets zullen de bpm’s met volle kracht de zaal in vliegen. Ondanks dat hij wel remixes maakt van nummers die je ouders misschien leuk vinden, zullen zij niet zo gecharmeerd zijn van deze versies. Misschien maar goed dat ze gewoon thuis blijven dus.

Kortom, genoeg plekken om volgend weekend helemaal uit je plaat te gaan zonder lastig gevallen te worden door je ouders. Wat dan wel weer leuk is, is een stukje van één van deze setjes te filmen en daarna vol trots aan je ouders te laten zien. Gegarandeerd dat ze met volle teugen zullen genieten.

Omslagfoto via Facebook-pagina Q-dance

Reageren