10 Hard Facts over Hardcore4life

Redactie
Door Redactie

Als één van de oudste en langstlopende hardcore concepten van de wereld is Hardcore4life totaal geen onbekende naam. Dit feest werd namelijk al 32 keer (!) eerder gehouden en als klapper op de vuurpijl is het ook nog eens verantwoordelijk om als host op te treden op Decibel outdoor. Zeggen dat Hardcore4life zijn sporen verdiend heeft, is een understatement. Daarom nemen we een kijkje in de indrukwekkende loopbaan van dit feest met de 10 Hard Facts over Hardcore4life.

1. Prijs-kwaliteitverhouding van de bovenste plank

Mocht je hardcore een warm hart toedragen, maar aan het einde van je geld nog een beetje maand over hebben, dan is Hardcore4Life absoluut jouw feest. Niet alleen sieren de grootste namen van de scene de line-up, maar dit alles wordt aangeboden voor vriendelijk prijsje. Voor iedere hardhead zijn er genoeg artiesten die jouw hart nóg sneller laat kloppen, zoals Angerfist, Dr. Peacock, Tommyknocker, Mad Dog en nog vele anderen.

2. Niet alleen de bezoekers blijven terugkeren

Toen sommigen van ons nog in onze luier poepten, was Nosferatu al hard bezig om DJ/producer te worden. In 1993 was deze hardcoreheld namelijk al bezig met het knippen en plakken van casettebandjes en zo was Nosferatu ook aanwezig bij het debuut van Hardcore4life. Wanneer je de Decibel-edities meerekent, wordt dit jaar alweer de 22ste (!) keer dat Nosferatu achter de draaitafels van Hardcore4life kruipt. In 2016 had Erwin nog last van nierfalen en hierdoor was hij helaas een tijdje uit de running. En waar vierde de Hardcore4life-veteraan uiteraard zijn comeback..? Juist, vorig jaar op Hardcore4life.

3. Rotterzwam, kan je dat niet horen dan..?

De allereerste Hardcore4life werd gehouden bij het Rotterdamse Ministry of Dance, een club met een groot verleden dat een tijd geleden al de deuren dicht gooide. Maar tegenwoordig zit er een sushi restaurant op de plek waar ooit de eerste Hardcore4life plaatsvond… Het hardcore concept verhuisde vervolgens naar Club Tropicana, maar dit (nu leegstaande) zwembad biedt tegenwoordig een heel ander bedrijf onderdak. In plaats van hardcore kicks, wordt er nu door Rotterzwam oesterzwammen gekweekt! Daar blijft het niet bij, want Rotterzwam haalt namelijk koffiedik op de fiets op bij horecagelegenheden in Rotterdam en laat de zwammen hierop groeien. Is weer eens wat anders dan een hardcore feestje, toch?

LEES OOK: Mega-interview met de artiesten van Hardcore4life

4. Inkakken is BPM bijpakken

Sinds vorig jaar heeft Hardcore4life een eigen uptempo area. Gegarandeerd een flinke portie rammen, dus. De dames en heren van de uptempo stage zullen ervoor zorgen dat er geen moment wordt stilgestaan: 180 BPM of meer is de basis. Onder andere Spitnoise, Estasia en Tripped staan hier op de programmering, maar het is ook al duidelijk dat je hier veel nieuwe muziek kan verwachten. Lady Dammage bracht eind vorig jaar nog een album uit, Sjammienators komt op 17 februari met zijn nieuwe album en ook DRS komt net na Hardcore4life uit met een album.

5. “May I remind you, you are under oath.”

Een betere kandidaat voor het Hardcore4life anthem dit jaar was niet erg lastig te vinden. Furyan, een rasechte Rotterdammer heeft naast zijn eerdere optreden hier ook al vaak als bezoeker op de dansvloer gestaan. Dit is echter geen verrassing, want wie zou er zo’n thuisfeestje links laten liggen? Furyan presenteerde zijn nieuwe track ‘The Oath’ zelf live op Facebook tijdens Valentijnsdag – deze is hier te vinden.

6. Helemaal los in het hardcore bos

Sinds 2007 staat Hardcore4life jaarlijks in de bossen van Decibel. In The Forest kan je de vier hardste stijlen vinden die Decibel te bieden heeft. Vorig jaar was het bos opgedeeld in de Hardcore4life stage, Darkness4life Uptempo, Darkness4life Industrial en Refuse – Crossbreed & Hardtechno. Oftewel de vibe van de Maassilo tussen de bomen van de Beekse Bergen.

7. Het debuut van Chaotic Hostility in de Maassilo

Als er één duo in de uptempo scene is waarmee het ontzettend hard gaat, dan is het wel Chaotic Hostility. De afterparty van Decibel outdoor in 2015 was de eerste grote boeking van het gemaskerde tweetal en nu – nog geen drie jaar later – sieren zij de line-up van vele evenement. Het harde werken loont; zo tekenden Chaotic Hostility eind vorig jaar bij het sublabel van Neophyte genaamd Smash Records en ook €LIT€ (de gezamenlijke live-act met DRS en Angernoizer genaamd) gaat als een raket. De heren doen morgenavond (woensdag) een speciale livestream op de Facebook-pagina van Hardcore4life, om alvast een voorproefje te geven voor aanstaande zaterdag.

LEES OOK: Furyan & LXCPR verantwoordelijk voor Hardcore4life anthem

8. Acht zielen, één feest

“Zet je maar schrap.” Dat is het advies dat we van Sjammienators kregen. Onlangs hebben acht artiesten die op Hardcore4Life draaien een interview gehouden over hun muziek en hun rol op dit hardcore evenement. Zo spraken we met anthemmaker Furyan, N-Vitral, Spitnoise, Sjammienators, Dither, Thrasher, The Viper en Catscan – lees het volledige interview hier.

9. Deze meneer is écht Hardcore4life

Dat gabbers toegewijde feestgangers zijn, is natuurlijk al bekend in onze scene. Maar organisatie b2s gaf vorig jaar wel een héle ludieke winactie weg aan een bezoeker. Deze man won namelijk een tattoo van het H4L en deze liet de rasechte Rotterdammer op zijn arm zetten. Over toewijding gesproken!

10. ‘Don’t fuck with the squad’

Ondanks het feit dat BOMBSQUAD pas zijn eerste verjaardag mag vieren, heeft deze live-act zijn stempel op de scene al volledig gedrukt. Wat veel mensen echter niet weten, is dat Hardcore4life in 2002 één van de eerste boekingen van N-Vitral was. Nu keert hij dus terug op de mainstage met zijn populaire live-act, die staat voor zijn typische sound in hoog tempo, die nog wel eens de 300 BPM aantikt.

Hardcore4life vindt plaats op 24 februari in de Maassilo in Rotterdam. Tickets voor dit evenement en meer informatie zijn te vinden op de officiële website.

Beeldmateriaal via Facebook-pagina Hardcore4life

Reageren