10 redenen waarom jij naar Vive La Frenchcore moet gaan

Bas van Herk
Door Bas van Herk

Met vrijdagavond in zicht bereiden vele gabbers en hardcore fans zich voor op een hard weekend. Er zijn dit weekeinde verschillende evenementen die plaatsvinden, waaronder Vive La Frenchcore, hét evenement voor de échte frenchcore fan. Harde kicks op een hoog tempo, dit feestje is iets voor snelheidsfanaten die houden van een tandje extra. Aangezien het evenement morgen al is, hebben wij 10 redenen waarom jij naar Vive La Frenchcore moet gaan.

LEES OOK: Dr. Peacock werd ziek door vliegen: “Ik stap geen vliegtuig meer in”

1. ‘Parties don’t stop till eight in the mornin’

Ja hoor, Vive La Frenchcore is één van die evenementen waar je door kan gaan tot de tijd waarbij je normaal gesproken pas uit bed komt. Schrik dus niet als het buiten weer licht is en de omaatjes alweer op hun fietsjes zitten als je het evenemententerrein verlaat. Deze eindtijd betekent overigens ook dat Vive La Frenchcore precies tien uur duurt. Dat heb je goed gelezen, tien uur lang de hardste frenchcore tot 08:00 in de ochtend!

2. The Speed Freak viert 25-jarig bestaan

Zaterdag, na een van zijn eerste optredens in 1993 als DJ, viert The Speed Freak zijn 25-jarig bestaan. Tijd voor een feestje dus! Om dit uitbundig te vieren, organiseert hij zijn eigen stage op Vive La Frenchcore. Onder andere Nukem, Radium, Cyclon en Mutante krijgen de kans om de diversiteit van frenchcore te showen en het 25e jubileum van de The Speed Freak vieren.

vive la frenchcore

3. 6 uur lang Dr. Peacock en The Sickest Squad

In totaal treden Dr. Peacock en The Sickest Squad wel drie keer samen op. Na de set van Sefa sluiten de artiesten zich om 01.00 aan achter de draaitafels om met zijn allen een half uur te knallen. Ook Sefa blijft hier dus staan. Na dit half uur verlaat Sefa, na anderhalf uur optreden, het podium en gaan Dr. Peacock en The Sickest Squad alleen door met draaien. Dat gaat even duren, want tot 05.00 zullen ze zich op het podium bevinden. Op dit tijdstip nemen ze een uur pauze waarna ze vanaf 06.00 weer achter de decks gaan staan om de laatste twee uur het festival te af te ronden. Mocht je fan zijn van één van deze DJ’s dan raden we aan om de show te bekijken, want deze optredens wil je niet missen! Check hier de volledige timetable.

4. Early frenchcore stage

Er zijn dus twee stages te bezichtigen tijdens Vive La Frenchcore. Naast de mainstage staat de tweede stage volledig in het teken van early frenchcore. Als je al langer in de scene aanwezig bent, zul je vast wat mooie herinneringen aan deze early tijd hebben. Tijdens Vive La Frenchcore heb je in ieder geval 9 uur de tijd om de early frenchcore te beleven.

5. Een half uur lang een overvolle DJ-booth: Sefa VS Dr. Peacock VS The Sickest Squad

We hebben dus al eerder geschreven over dit optreden, maar nog niet vertelt waarom je hier bij wilt zijn. Sefa is de 17 jarige frenchcore artiest waarvan vele fans wensen om zijn optreden te zien. Met platen als ‘Singing A Song’ en nu ook ‘Follow‘ belooft het er hard aan toe te gaan. Het bijzondere aan Sefa is de combinatie van hardheid met vrolijkheid. Ook Dr. Peacock en The Sickest Squad bevinden ze zich in dit straatje binnen de frenchcore. Het optreden belooft dus een vrolijk, maar vooral keihard optreden te worden, helemaal met grondleggers Dr. Peacock en The Sickest Squad in the building.

vive la frenchcore

6. M4lefik’s eerste optreden in Nederland

M4lefik is een artiest die zich bevindt in de Hard Tek. Dit genre lijkt erg veel op frenchcore, maar toch mag het verschil er zijn. De aparte kicks zorgen voor een verrassend sfeertje. Ook M4lefik is in staat om het publiek op zijn kop te zetten. Ben je klaar voor wat anders? Kom dan zeker om 06.00 naar de Early Frenchcore stage.

7. De ticketprijs bedraagt slechts drie tientjes

Natuurlijk is de prijs van een ticket belangrijk of je wel of niet gaat. Maar als die-hard frenchcore fan heb je vast en zeker wat over voor een feestje met een goede line-up. Tickets voor Vive La Frenchcore zijn verkrijgbaar voor €30,45. Al zeggen wij het zelf, met huidige artiesten die op de line-up staan, is dit een koopje.

8. Minimum leeftijd is 16+

Tijdens Vive La Frenchcore wordt er een minimum leeftijd gehanteerd van 16+. Nu horen we velen al denken ‘verhoog de leeftijd naar 18+’ en ‘die ukkies moeten voor twaalf uur in bed liggen’, maar probeer het eens van de positieve kant te bekijken. Er zijn genoeg jongeren (van net geen 18) die zich thuis voelen bij 200+ BPM. Normaal gesproken kan deze groep niet gaan, omdat de minimum leeftijd 18+ is.  Dit is dus perfecte feest om eens met zijn alle te gaan! De ideale gelegenheid om je jongere broer of zus (neef of nicht) mee te nemen naar een avondje stampen.

vive la frenchcore

9. Bereikbaarheid

Verder is Event Center Culemborg gemakkelijk te bereiken. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is het evenemententerrein bereikbaar. De locatie ligt vlakbij de E25. Er rijdt een sprinter vanuit Den Bosch en Utrecht. Mocht je uit Noord-Brabant komen wordt je aangeraden om dus eerst naar Den Bosch toe te reizen. Wanneer je uit Amsterdam, Rotterdam of het noorden van het land komt, zou je het beste een intercity naar Utrecht kunnen pakken. Dit was TomTom met het ANWB-wegenbericht.

10. Om je thuis bij te voelen

Het Event Center Culemborg is onder de hardcoreliefhebbers inmidels een bekende locatie geworden. Met twee zalen, een lekker geluidje en ruimte zat om die voetjes eens flink van de vloer te gooien, is de locatie vrij populair onder de echte ravers. Bovendien is ook de vloer van het Event Center onlangs nog onder handen genomen, en dat betekent geen gladde schaatspartijen meer op de dansvloer. Heuj!

vive la frenchcore

Vive La Frenchcore is al voor 90% uitverkocht en de laatste kaarten gaan op dit moment over de virtuele toonbank heen. Haal je tickets dus snel in huis!

Foto’s van Facebook-pagina BKJN

Reageren