10 redenen waarom je Phoenix Festival niet mag missen

Bob Ligthart
Door Bob Ligthart

Phoenix Festival maakt zich op voor de tweede editie en dit keer met het thema Rebels of the Road. Net als vorige keer, zijn er dit jaar weer twee dikke hardcore stages waar van allerlei soorten hardcore DJ’s draaien. Wij hebben 10 redenen op een rij gezet waaruit blijkt dat je Phoenix Festival dit jaar niet kan laten schieten.

1. Nieuwe locatie

Vorig jaar vond Phoenix Festival plaats bij de Vorstengrafdonk in Oss en voor deze tweede editie verhuist het evenement naar de De Rekken in Nuland. Het festivalterrein schuift dus wat op, maar het blijft wel in de buurt van de oude locatie. De bereikbaarheid van het festival is nog steeds goed en de parkeerplaats krijgt dit jaar een upgrade om het zo nog toegankelijker te maken voor de bezoekers.

2. Dikke line-up met meer dan 30 hardcore-acts

In totaal zijn er meer dan 60 artiesten die tijdens Phoenix Festival optreden en ongeveer de helft daarvan zijn hardcore DJ’s. De verschillende stijlen binnen dit genre zijn ook nog eens goed vertegenwoordigd met artiesten als Noisekick, Deadly Guns, Partyraiser en Sefa. Het maakt dus niet uit of je nou van hardcore, uptempo, frenchcore of terror houdt.

3. Twee hardcore stages

Net als vorig jaar zijn er weer twee hardcore stages en daardoor heb je altijd keuze tussen meerdere acts. Chapter 02 en Chapter 03 zullen heel de dag goed gevuld worden met hardcore DJ’s die proberen heel de area te slopen. Vorig jaar was er een grote tent en een kleinere area met hardcore, maar dat is dit jaar anders. De kleine stage verandert namelijk in een volledige outdoor stage en daardoor kun je dus extra van de zon genieten.

4. Dr.Peacock en Sefa op de mainstage

Tijdens de vorige editie waren er alleen maar raw-hardstyle DJ’s die op de mainstage draaiden. De organisatie heeft besloten om dit jaar een tandje harder te gaan bij deze area, want het heeft Dr.Peacock en Sefa gevraagd om op het hoofdpodium op te treden. Bij The Hardest Outdoor Festival zijn er dus zelfs drie stages waar hardcore door de speakers dreunt.

5. Meer N-Vitral en F.Noize

Voor de echte liefhebbers van N-Vitral en F.Noize is er heel goed nieuws, want deze twee artiesten treden niet één, maar twee keer op tijdens Phoenix Festival. Zij draaien op allebei de hardcore stages en je kunt dus twee keer losgaan op de tracks van deze grote namen. Je krijgt dus nog een kans als je om één of andere reden niet bij één van de twee sets kunt zijn.

6. GPF hosting met twee nieuwe, gestoorde shows

GPF staat, naast de enorm harde tracks, ook bekend om de opvallende optredens die het altijd op festivals geeft. Dit jaar neemt het één stage van Phoenix Festival over, waar het zal optreden met meerdere shows. De gemaskerde act komt ook met twee gloednieuwe shows: ‘The Brunch Munch’ en ‘Bubble Trouble’. Bereid je dus voor op de hoge BPM en laat je helemaal gaan tijdens deze sexy hosting.

7. De klok rond hakken

De deuren van Phoenix Festival openen om 12:00 en sluiten een halve dag later weer om 00:00. Je hoeft dus niet lang te wachten, want je kunt vroeg op pad om twaalf uur lang te hakken. Het festival is redelijk op tijd afgelopen en daardoor heb je daarna nog genoeg tijd om lekker te afteren of je welverdiende slaap te pakken.

8. The Hardest Outdoor Festival

Phoenix Festival noemt zichzelf niet voor niks The Hardest Outdoor Festival, want op elke stage is het heel de dag lang rammen. Raw hardstyle is de minst harde stijl die op het evenement te horen is en dit zie je tegenwoordig niet vaak meer op een buitenfeest. De BPM bij Phoenix Festival ligt daardoor heel de dag door een stuk hoger dan op het doorsnee outdoor event.

9. Vlieg heen en weer bij de botsauto stage

De liefhebbers van de welbekende botsauto stage kunnen dit jaar bij de raw terecht. Stil staan is hier geen optie, want de vloer veert heel de dag lekker mee door al de gabbers die hier losgaan. Dit zorgt voor een erg goede sfeer waarbij iedereen door elkaar heen hakt en het niet uit maakt wanneer je per ongeluk tegen iemand aan botst.

10. Dag losgaan met de Rebels of the Road

Veel liefhebbers gingen je al voor, want Phoenix Festival – Rebels of the Road is al voor 80% uitverkocht. De kaartverkoop loopt op volle toeren en de tickets hiervoor kosten €44,95.

Er zijn dus genoeg redenen om je aan te sluiten bij de brotherhood van Phoenix Festival. De tweede editie vindt plaats op 11 mei bij De Rekken in Nuland en er zijn dus nog kaarten beschikbaar. Ga voor meer informatie of tickets van het festival naar de website van het evenement.

Omslagfoto via Facebook-pagina Phoenix Festival

Reageren