8 dingen waar je een hardcore classics liefhebber aan herkent

Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

2005 tot 2011 representeert de classics periode in hardcore muziek. Om hierop terug te blikken hebben we 8 dingen waaraan je een echte hardcore classics liefhebber kan herkennen voor je op een rijtje gezet. 

1. Wandelende encyclopedie van classics

”Deze is echt mega hard! Hoe heet ‘ie?” Deze vraag stel je altijd aan dezelfde persoon, want hij is de wandelende encyclopedie van de groep en schudt alle namen van de hardcore classic pareltjes zo uit z’n mouw. Ook heeft hij de beste classics playlist en maakt hij hier menig hardcore liefhebber jaloers mee.

2. Partyflock nog als agenda gebruiken

In de periode van de hardcore classics was Partyflock nog de place to be en zocht je hierop al je feesten uit. Na het bezoeken van een evenement ging je dan ook snel achter je computer zitten om het op Partyflock te beoordelen en samen met andere liefhebbers je frustraties en mooie verhalen te delen. Je weet dat je uit de hardcore classics tijd komt, als je nu nog ijverig je profiel bijhoudt.

3. Bezit een mega verzameling aan albums

De hardcore classics liefhebber heeft vaak een ontzettend uitgebreide verzameling aan CD’s. Hoewel je tegenwoordig alle tracks gratis kan downloaden op je telefoon, was dit in de classics periode niet het geval en waren de CD’s nog een echte aanwinst.

4. Classics artiesten zorgen voor een natte broek

Geen mainstage voor de classic hardcore liefhebber: doe hem maar een classics tentje. Het kan hem dan ook geen bal schelen dat er op de mainstage vuurwerk of een dikke lichtshow te zien is, zolang artiesten als Tommyknocker, Neophyte, Evil Activities, Amnesys of Angerfist draaien heeft hij een beste dag.

5. Je moet je vrienden op sleeptouw nemen

Als je in de classics periode naar feesten ging, is de kans groot dat al je vrienden vastzitten aan een huilend kind of een reusachtige hypotheek. Het is dan ook erg moeilijk om je groep mee te krijgen naar een feest: je moet ze echt op sleeptrouw nemen. Als de classics liefhebber dat je bent, krijg je iedereen toch nog mee om de oude tijden te herbeleven.

6. Honderden euro’s aan munten bewaren

Boekjes en munten van feesten bewaren hoort er voor jou bij, wat betekent dat je inmiddels wel een kast kan vullen met alle hardcore-souvenirs. Bij het uitstallen kom je er ook achter dat je hier honderden euro’s aan hebt uitgegeven en je er niks meer aanhebt. Gelukkig gaat het om de herinneringen!

7. Talloze maxies versleten

Een classics liefhebber heeft naar ieder feest vanzelfsprekend Air Maxjes aan, maar aangezien er flink gehakt wordt duurt het niet lang totdat deze van ellende uit elkaar vallen. Eindstand: na jaren feesten heb je talloze maxies tot op de zool versleten, maar bewaar je ze toch voor de nostalgische waarde.

8. Aanwezig op Resonate 2018

Als je een echte hardcore classics liefhebber bent, wil je de eerste editie van Resonate natuurlijk niet missen. Resonate is het enige hardcore feest wat een ode brengt aan de classics periode van 2005 tot 2011 en kan dus absoluut niet aan jouw partykalender ontbreken. Zo draait Angerfist hier een set van het album Mutilate en vindt je zowel Ophidian als Noize Suppressor live achter de draaitafels.

Resonate vindt 17 november plaats in de Autotron in Rosmalen. Voor tickets en de volledige line-up kun je de officiële website van het evenement bezoeken. 

Afbeeldingen via Resonate 

Reageren