8 tekenen die wijzen op een frenchcore verslaving

Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Frenchcore staat voor een flinke 200+ BPM die door je speakers geknald worden. We hebben 8 tekenen die erop wijzen dat je verslaafd bent aan deze harde BPM voor je een rijtje gezet. Je weet dat je verslaafd bent aan frenchcore wanneer…

1. Je wakker wordt met 200+ BPM

Wakker worden is voor jou niet mogelijk zonder oordopjes in te doen en even een goede 200+ BPM door je oren heen te knallen. Pas wanneer jij je dagelijkse dosis frenchcore (en een bakkie pleur) hebt gehad, kun jij de dag goed beginnen.

2. Je ergens ‘Trip to’ leest en meteen aan Dr. Peacock denkt

Voor jou is het woordje ‘trip’ een standaard trigger en denk jij dan ook gelijk weer aan de laatste ‘Trip To’ die je zelf geluisterd hebt. Dr. Peacock is daarnaast één van je helden, aangezien hij er mede voor heeft gezorgd dat deze stijl nog iedere dag wereldwijd groeit.

3. Je denkt een ontzettend uitgebreide Franse vocabulaire te hebben

Als een verslaafde van frenchcore denk je te beschikken over een zeer uitgebreide Franse vocabulaire. Van ‘vive la’ tot ‘toilet’ en zelfs het Latijnse ‘#deusvult’: dankzij frenchcore denk jij een immense talenknobbel te hebben opgelopen.

4. Je frenchcore door je dagelijkse bezigheden heen mixt

Je weet dat je écht een frenchcore-verslaving hebt wanneer je het door al je dagelijkse bezigheden heen probeert te mixen. Sporten? Frenchcore! Koken? Tijd voor frenchcore! Busritje? Frenchcore natuurlijk!

5. Peacock in Concert jouw versie van klassieke muziek is

Bach, Brahms, Beethoven? Klassieke muziek betekent voor jou Peacock in Concert. Jij was er dan natuurlijk ook bij voor zowel het grote Defqon.1 mainstage optreden als het grootste frenchcore evenement ooit in de 013 in Tilburg.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht

6. Je een nummer op de radio hoort, maar alleen de bootleg ervan kent

Als een frenchcore-verslaafde herken jij altijd alle bootlegs en remixes van de ‘normale’ nummers, zelfs als je de originele niet eens kent. Hetzelfde geldt voor wanneer je ineens een fragment uit een film herkent, omdat de tekst eerder gebruikt is in een frenchcore-klapper.

7. Je een wandelende frenchcore encyclopedie bent

“Deze is zo hard, hoe heet ‘ie?“ Deze vraag krijg jij wel 50 keer op een feestje, omdat jij de wandelende frenchcore encyclopedie van de groep bent. Na twee seconden hoor jij al welke track erop komt en kun je vertellen hoe die heet en van welke artiest die is.

8. Vive La Frenchcore een standaard prik in je agenda is

Vive La Frenchcore brengt meerdere keren per jaar een ode aan de frenchcore, waardoor het voor jou een vaste prik in je party-agenda is. Ook de aankomende editie op 17 november, die in het teken staat van de album release van Dr. Peacock’s Acid Bomb, wil jij niet missen. Tickets voor Vive La Frenchcore zijn verkrijgbaar via de website van BKJN Events.

Afbeeldingen via Facebook-pagina BKJN Events

Reageren