Album review: Dither – Tools of Demolition

Pim Dijkgraaf
Door Pim Dijkgraaf

“IT’S TIME FOR DEMOLITION!” Het nieuwe album Tools Of Demolition van Dither is eindelijk uit. Tijd om te luisteren wat The Demolition Man voor ons in zijn toolbox heeft gestopt. Deze industrial legende staat bekend om zijn duistere en gevarieerde sound en is de laatste tijd in rap tempo een snoeiharde versie van zichzelf geworden.

LEES OOK: Dither kondigt splinternieuw album aan: ‘Tools of Demolition’

De enige echte Dither, maar dan Mokerhard(e Kicks)

Het is duidelijk te horen dat Dither geen detail over het hoofd heeft gezien in zijn studio, alles valt perfect op zijn plek. Neem bijvoorbeeld het laatste deel van de track ‘Tools Of Demolition’, waar plotseling een ziekelijk schreeuwend stuk gereedschap de dansvloer in stukken zaagt. Of ‘Detonate’ met Cesqeaux, ook een ware juweel die de veelzijdigheid van Dither perfect vertegenwoordigd.

De Barong colabs blijken altijd perfecte te mengen net zijn toch stukken hardere stijl en zorgen voor bijzondere samenwerkingen. Ook dit nieuwe voorbeeld is weer een lekker onvoorspelbare track die een mooi contrast geeft aan de hele tracklist.

Dither – Tools of Demolition

01. Intro (The Demolition Man)
02. Terminate
03. God Is Dead (Ft. Luminite)
04. Mokerharde Kicks
05. The Get Down
06. Blow The Speakers
07. Tools Of Demolition (Ft. MC Focus)
08. Detonate (Ft. Cesqeaux)
09. Real Droppa (Ft. N-Vitral)
10. Get It Twisted (Ft. Warface)
11. Make It Work
12. Analoog (Ft. D-Fence)
13. Strictly Hardcore (Ft. Promo)
14. Playing With Fire (Ft. Deadly Guns)
15. Blast Off
16. Hardcore Heartbreak (Ft. Lil Texas)
17. Soul Eater
18. Outro (Mission Complete)

Verrassend goede collabs

De collabs met Luminite en D-Fence zijn echt heel erg dik. Voor sommigen misschien niet de meest voordehandliggende namen voor een collab met Dither, maar het tegendeel is waar. Ook de track ‘Playing With Fire’ met Deadly Guns is inmiddels al een tijdje beschikbaar, die vibe geeft al een goed beeld van de algehele energie die dit album uitstraalt. Het herinnert ons hoe echte hardcore klinkt en de bass moet voelen. Een bijzonder album waar de volwassen Dither voor het eerst in volle glorie binnen komt dreunen en laat zien dat hij klaar is voor de volgend stap.

Met het album Tools Of Demolition vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Zoals we van Dither gewend zijn is tussen deze achttien tracks is de variatie weer gigantisch. Toch is er één duidelijke overeenkomst tussen alle tracks – Wat is dit g*dverd*mme hard jongens!!! Zoals zijn echte fans eigenlijk al aan zagen komen – IT’S TIME FOR DEMOLITION!

Het complete Dither album is te beluisteren via deze link. Aanstaande zaterdag om 15:00 komt Dither zijn album showcasen in de BLACK op Defqon 1 Festival. Dit is eerste keer dat het album in volle glorie zal beuken, zorg dat je op tijd bent en laat je achterover blazen!

Dither album

Omslagfoto via Sara Vasseghi

Reacties

  • Rick 16 juli 2019 - 14:38

    Geef mij de oude Dither maar… Album geluisterd, Album showcase bekeken en geluisterd, maar het begint steeds meer een commerciele inslag te krijgen bij Dither. De echte rauwe platen van voorheen zijn verdwenen. Leuk om veel mainstages te boeken, prima als dat zijn doel is! Heel veel succes gewenst, maar ik had gehoopt dat hij meer in de industrial scene zal blijven!

    Daarom de black ook maar snel weer verlaten voor de Silver stage op defqon!

    (0)
    Quote

Reageren