Angernoizer is ‘Ready For War’: “Mijn missie is dat het publiek helemaal uit z’n reet gaat”

Mark de Rond
Door Mark de Rond

We zien online veel van hem voorbij komen: tracks, collabs en ga zo maar door. Nu zet Angernoizer de volgende stap en komt hij 29 november uit met zijn debuutalbum Ready For War. Wij gingen met de DJ in gesprek over het opkomende album, de nieuwe tracks en meer.

Angernoizer is een bekende naam in de scene en heeft dan ook al de enige sets gedraaid. Deze omschrijft Michael zelf als veel energie gepaard met harde kicks. “En ook het combineren van vele stijlen, bijvoorbeeld trap en dubstep in combinatie met zware hardcore. Daarnaast wil ik dat het publiek helemaal uit hun reet is gegaan na dat uurtje en een voldaan gevoel heeft. Dan is het mission accomplished!“

Met het nieuwe album laat Michael ook een wens van de fans in vervulling gaan. “Ik liep al een tijdje met het idee rond om een album te maken en mijn fans vroegen er al enige tijd om. Ik zag hier 100% een uitdaging in en dacht toen ook: ‘Fuck it, aan de slag en knallen!'” 

“Loeiharde tracks, veel bangers en heel veel mooie samenwerkingen”

In 2003 vond de allereerste boeking van Angernoizer plaats, nu ruim 15 jaar later komt hij met een album. “Ik ben op mijn 16e begonnen met draaien en in al die tijd heb ik natuurlijk heel veel geleerd qua productie. Na mijn terugkeer in 2014 na een kleine break wilde ik alles op alles zetten om eindelijk muziek te gaan maken waar ik mezelf het best bij voel en dat uitwerken tot eigen hardcore sound.”

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon

“Loeiharde tracks, veel bangers en heel veel mooie samenwerkingen”, zo omschrijft hij zijn nieuwe album Ready for War. “Ik heb voor dit album samengewerkt met echt dope artiesten en grote boys als Angerfist, Dr.Peacock, D-Fence, Caine Deadly Guns en natuurlijk mijn gabbers van Chaotic Hostility. Daarnaast wilde ik ook een aantal upcoming talenten de kans geven die het in mijn ogen ook echt verdienen. De nieuwe lichting met onder andere MBK, FRX en Insanity is gewoon lekker productief bezig met het bouwen van zware knallers. Al met al ben ik zelf heel erg tevreden over dit album en super trots dat ik dit op Smash Records mag releasen.”

Hij heeft bewust niet alle tracks en samenwerkingen vooraf aangekondigd. “Ik wilde ze niet in een te vroeg stadium weggeven op festivals en feesten, maar dat neemt zeker niet weg dat het enorm kriebelt om ze te draaien. Ik wilde de tracks nog exclusief houden voor het album.”

“De andere dag heb ik een kronkel in mijn dak en knal ik hem door van 250 naar 300 bpm”

Op het artwork zien we Michael afgebeeld staan als een ouderwetse krijger die ons doet denken aan Game of Thrones. “Naast muziek doe ik zelf ook nog een beetje acteerwerk en heb ik een klein rolletje in een HBO serie. Veel van mijn fans en collega’s noemen mij als grap Jon Snow, dus ik vond die cover wel toepasselijk en is het wel bedoeld met een kleine knipoog naar deze opmerkingen.”

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, meme en tekst

Angernoizer staat bekend om het maken van verschillende soorten tracks. Zo maakt hij uptempo tracks, maar schuwt hij het ook zeker niet om terror platen te maken. “Ik denk gewoon niet zo in hokjes, en wil gewoon maken wat ik op dat moment wil maken. De ene dag ben ik een softy en maak ik een 195-200 bpm track en de andere dag heb ik een kronkel in mijn dak en knal ik hem door van 250 naar 300 bpm. Elke dag hetzelfde eten gaan ook vervelen toch? Ik houd van diversiteit maar wil wel dat je de typische Angernoizer sound terug hoort in iedere track.”

Een echt favoriete track op het album aanwijzen vind Michael dan ook lastig. “Elke track op het album heeft zo zijn eigen kracht, maar als ik er dan echt een moet aanwijzen is het toch wel de track ‘Winter is Coming’, een collab met Angerfist. Het sluit perfect aan bij het thema en de track heeft zoveel power… Daar zou mening mens een harde plassert van krijgen. Het is echt een knaller van een track geworden die door het geluid heen gaat.”

“Ik vind het heel interessant om de krachten te bundelen en gezamenlijk een track naar een ander level te tillen”

Het was best zwaar om dit album te maken zo geeft Michael aan. “Je sluit jezelf als het ware gewoon voor onbepaalde tijd op in de studio en dat is mentaal best zwaar. Het ging echt niet altijd even makkelijk en er zijn genoeg momenten geweest dat ik echt dacht ‘fuck deze shit, laat het maar zitten’. Toch moet je dan weer ergens de kracht vandaan halen om door te zetten wetende dat je het doet voor je publiek en zij hebben me het hele jaar door echt veel kracht gegeven.”

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon

Het album bevat veel collabs, maar dat komt niet doordat het hem per sé beter ligt om samen met iemand te produceren. “Ik vind het heel interessant om de krachten te bundelen en gezamenlijk een track naar een ander level te tillen waardoor je een heel andere kijk op de track krijgt.”

“Het alleen produceren heeft echt twee kanten. Je bepaalt helemaal zelf hoe en wat je met een track wil doen en niemand heeft daar iets van inspraak op. Aan de andere kant kan het juist ook weer een frisse wind geven om met meerdere mensen na te denken over een track waardoor het misschien nog beter uit pakt. Ieder heeft zo zijn ding.”

“Zonder zelf op de dansvloer te staan kan je nooit de kracht voelen van het publiek”

Regelmatig zien we op zijn Facebook of Instagram beelden voorbij komen dat Michael zelf aan het feesten is. “Zonder zelf op de dansvloer te staan kan je nooit de kracht voelen van het publiek en de reacties op bepaalde tracks. Dat vind ik zelf heel erg belangrijk want samen zijn we een. Maar in de booth staan tja.. het is een heel andere wereld en ik hou ervan!”

Thunderdome heeft wel een speciaal plekje in zijn herinneringen. “Daar is het voor mij en natuurlijk veel andere collega’s allemaal begonnen. Ik heb op zulke mooie feesten mogen staan: Masters of Hardcore, Harmony of Hardcore, Defqon.1, Dominator, Ground zero op de main en BKJN VS Partyraiser maar Thunderdome blijft wel echt heel speciaal voor me.”

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan en menigte

“Fans zijn voor mij echt hartstikke belangrijk, die staan bij je set en kopen je muziek. Ze zijn de reden waarom je als artiest kan en mag bestaan. Daarom ga ik ook zeker niet het gesprek met ze uit de weg als ze reageren onder mijn posts. Ik haal enorm veel motivatie uit mijn fans, ze zijn de reden waar je het voor doet en geven me enorm veel energie.”

Als we vragen waarom we het album Ready For War moeten kopen in plaats van andere albums komt Michael met een hele opsomming van goede redenen: “Deze shit moet gewoon in je auto gepompt worden als je onderweg bent naar een feest om alvast lekker in te komen. Het moet gedraaid worden tijdens afters om wakker te blijven, of op je kamertje om je buren flink te irriteren, of gewoon gezellig bij je opa en oma thuis omdat rummikuppen zo ontiegelijk saai is!”

Het nieuwe album Ready For War van Angernoizer bestaat uit 16 tracks en zal 29 november officieel gereleased worden op Smash Records. De tracklist kun je hieronder terugvinden

Angernoizer – Ready For War tracklist

01. Repercussions in hell
02. It Giet Oan {with D-Fence}
03. The Nightmare {with Caine}
04. Legends {with FRX & Insanity}
05. Gas {with Mc Diesel}
06. Carnage {with Tha Watcher)
07. Judgement Day
08. Skreamer
09. Winter is coming {with Angerfist}
10. De Moeder {Tripped Remix}
11. Inkakken Is Bijpakken
12. Forever XTC {With Deadly Guns}
13. Gunfight {with MBK}
14. Trip To Mexico {with Dr.Peacock}
15. YOLO { With Chaotic Hostility}
16. Movimiento {with Angerkill}

Afbeeldingen via Facebook-pagina Angernoizer

Reageren