Arjen Lubach pleit voor legalisatie XTC: “Het is gezonder dan een biertje!“

Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Hoe je het ook wendt of keert, XTC is al jaren een deel van de dance-scene en zal dit hoogstwaarschijnlijk blijven. De legalisatie van XTC is dan ook een terugkomend onderwerp in de politiek, waarvoor nu ook Arjen Lubach een standpunt inneemt. 

Arjen praatte hierover tijdens Zondag met Lubach. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Mileu heeft onderzoek gedaan naar wat de gevaarlijkste soorten drugs zijn. Hier kwam uit dat zowel tabak, cannabis en alcohol gevaarlijker zijn dan XTC op het bied van chronische toxiciteit, verslaving, individuele sociale schade én sociale schade aan de bevolking. Het is dus ook echt gezonder om een pilletje te nemen in plaats van een biertje en Arjen Lubach ziet dan ook graag XTC gelegaliseerd worden.

“Voor de nieuwe generaties hoort XTC ook bij de cultuur“

Minder criminaliteit, veilige pillen, minder doden, onbestraft drugs mogen meenemen naar een feestje: dat klinkt toch als een gesloten zaak? Helaas lijkt de politiek het hier niet mee eens te zijn en zouden de positieve aspecten van het legaliseren van XTC zeker nog wat onderzoek kunnen gebruiken.

Reageren