Beter kwam je wel! Dit was de BKJN vs. Partyraiser Indoor Winter editie

Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

We kunnen wel zeggen dat BKJN vs. Partyraiser inmiddels een begrip is geworden in de hardcore-scene. En da’s ook niet zo gek, want zaterdag 20 januari was de 10e editie van deze samenwerking weer volledig uitverkocht. Een keiharde line-up, een fijne locatie en zin om te knallen: dit was BKJN vs. Partyraiser.

Geen gewone pendelbus, maar een echte partybus met loeiharde muziek. Ja, de mannen van BKJN hadden uitgepakt. Met twee ingangen verliep het scannen van de tickets, in tegenstelling tot vorig jaar, dan ook erg soepel. En nadat we een half uur (!) in de rij hadden gestaan voor een kluisje, konden we onze spullen zo snel mogelijk droppen en de zaal binnenvallen. Meteen werden we omver geblazen door de fantastische aankleding van het plafond. Met wel honderd vierkante LED-schermen, was de hele zaal omgetoverd tot een daadwerkelijke hardcore hemel.

‘We are harder than the rest’

Toen we rond een uur of half twaalf de Silverdome binnen liepen, hoorden we de eerste platen van Nosferatu al lekker hard door de speakers knallen. Een van de grote voordelen van de Silverdome is zijn geluid: bloedzuiver en snoeihard.

Nosferatu draaide op dat moment net het nummer ‘Day of Reckoning’ van Radical Redemption en Angerfist, een heerlijke plaat om de avond mee te beginnen. Afgewisseld met nummers als ‘Send Me To Hell’, ‘Dead Wrong’ en ‘Killswitch’ leverde Nosferatu een prima set voor een al vrij volle Silverdome.

De Silverdome zag er dit jaar echt uit als een paradijs voor de hardcore raver. Met grote borden als ‘beter zeik je niet’ (wc’s), ‘beter lik je wel’ (raketjes) en ‘beter drink je wel’ (drankjes) viel er altijd iets nieuws te ontdekken om even in jezelf te lachen.

De opkomst van the man of the hour was grandioos. Op de LED-schermen was een mooie zonsopkomst te zien. Zinnen als ‘We Are BKJN vs Partyraiser and we are harder than the rest’ en ‘We only like it motherfucking hard’ klonken door de speakers. En voor we het wisten, stond mister Partyraiser himself op het podium. Hij trapte af met het nummer ‘Survive the streets’ van Rooler en Sefa, gevolgd door ‘Hoax’ van Angerfist. Ook een hardcore versie van ‘The One Man Army’ van Radical Redemption en het populaire ‘Voel je deze bass’ van N-Vitral kwamen voorbij.

Partyraiser vs. Mevrouw Partyraiser

Na een half uurtje Partyraiser solo kwam dj Bulletproof hem vergezellen op het podium. Totale verrassing: dj Bulletproof is niemand minder dan de vrouw van Parrtyraiser! Dat noemen we nou echte uptempo liefde. Op Facebook streamde Partyraiser dit dan ook live met de tekst “Destroying the place with my wife!!” erbij. Uiteraard draaiden de twee ‘TNT’, een van hun bekende samenwerkingen die in de Hardcore Top 100 terecht kwam. Ook kwam er een bootleg van het nummer ‘Kryptonite’ van 3 Doors Down. Tijdens het nummer ‘Ode to the godfather’ gingen zoals gewoonlijk alle handjes omhoog. Persoonlijk was ik wel verrast door de keuze om dit nummer zo vroeg op de avond te draaien, maar dat mocht te pret niet drukken. DJ Paul, make it f*cking louder!” Ook lieten Partyraiser en Bulletproof het publiek alvast een beetje frenchcore proeven met het nummer ‘Tandava’ van BillX. Een geslaagde performance van man en vrouw!

D-Fence trapte af met het nummer ‘Gangsterizm’ van Angerfist, gevolgd door zijn eigen klassieker ‘Krakaka’ en zijn immens populaire ‘Breek de tent af’, waarbij de stem van fitnessheld Joël Beukers de hele Silverdome vulde. Het publiek begon daarna spontaan te ‘viben’ toen D-Fence de hardcore remix van het nummer ‘Viben’ van K-liber draaide. Nostalgie!

Om twee uur was het tijd voor Partyraiser vs. Lady Damage & Spitnoise. Het nummer ‘C.M.O.S.’ ofwel het Cash Me Ousside, how bow dah-nummer, van Lady Damage en D-Fence werd door het publiek goed ontvangen, net als ‘Riders of the Storm’ van Hardbouncer & Darkcontroller. Halverwege de set van het drietal besloten wij om de rokersruimte eens te bezoeken. Onderweg daar naartoe kwamen we het hoogtepunt van onze avond tegen: iemand had het spel Twister meegenomen! Wel vijf ravers zaten met armen en benen in elkaar verstrengeld terwijl ze te horen kregen dat ze ‘hun linkerarm op groen’ moesten zetten.

Viva la Frenchcore

Na de set van Lady Damage & Spitnoise was het tijd voor drie kwartier keiharde frenchcore van Hyrule War en het Frenchcore-wonderkind Sefa. Helaas moest Dr. Peacock op het laatste moment afzeggen, omdat hij in Oostenrijk vast zat in een sneeuwstorm. Hij kon op geen enkele manier op tijd in Nederland zijn. Natuurlijk werd Peacock’s ‘Trip to Ireland’ wél gedraaid in zijn naam. Daarnaast draaide de heren een bootleg van het oude nummer ‘Gangsta’s paradise’ en ‘Fortress of solitude’ van Destructive Tendencies. Ook klonk de heerlijke remix van ‘Cold as Ice’ van F.Noize door de speakers tijdens deze fantastische set. Voor mij het hoogtepunt van de avond, ondanks dat Dr. Peacock er helaas niet bij kon zijn.

Ronv - BKJN vs Partyraiser - 20180121 - 04 - 41 - 58

De frenchcore werd ingeruild voor een half uurtje uptempo met de liveact van Partyraiser en F.Noize: Scarphase. Onder andere het nummer ‘Phase One’ en ‘Chaos of the Mayans’ van Scarphase, Angernoizer én Tha Watcher zorgde ervoor dat het dak bijna van de Silverdome geblazen werd. En naast dit oude BKJN-anthem, werd ook het anthem van deze editie door het publiek uit volle borst meegeschreeuwd. Het feit dat het nummer pas een dag daarvoor uitgekomen was, is totaal niet te merken. We are harder than the rest, BKJN!

Na deze slopende set besluiten wij om op zoek te gaan naar Area 2, waar op dat moment Sefa weer aan het draaien is. Dit keer draait hij een solo-set in de frenchcore area, waarbij het te verwachten was dat het veel publiek zou gaan trekken. En inderdaad: dit kleine podium blijkt te klein voor Sefa, want het is immens druk binnen. Dat zorgt er meteen voor dat het lijkt alsof je een hete oven binnenstapt. Maar dat mocht te pret niet drukken: er kan dan misschien niet volop gehakt worden, werkelijk alle vuisten waren in de lucht te vinden tijdens deze set. Vooral tijdens het nummer ‘Survive The Streets’, dat hij samen met Rooler maakte, gaat de zaal helemaal los. Sefa lijkt er in ieder geval intens van te genieten.

Ronv - BKJN vs Partyraiser - 20180121 - 02 - 39 - 41

Na het verhitte setje van Sefa zijn we weer snel terug gerend naar de mainstage, waar inmiddels The Sickest Squad en Andy the Core al een tijdje op het podium bij Partyraiser stonden. Onder andere het nummer ‘And Died Again’ van Nosferatu knalde door de speakers, evenals het keiharde nummer ‘Brutal Method’ van Andy The Core.  Deze mannen werden afgewisseld door System Overload en Rob Gee. Nummers als ‘Partyfreak’, het Snakepit anthem van Scarphase en Tha Watcher én een frenchcore remix van ‘Stressed Out’ van 21 Pilots vlogen ons om de oren.

Halverwege het setje van Partyraiser, System Overload en Rob Gee besluiten we om nog even een kijkje te nemen bij Area 3, waar F.Noize op dat moment aan het draaien is. We worden verwelkomd met het heerlijke ‘Still Pissin Razorblades’ van het nieuwe album van Angerfist. Daarom besluiten we om voor het setje van Partyraiser en SRB weer terug te verkassen naar de mainstage.

De laatste loodjes van BKJN vs. Partyraiser

Als de set van Partyraiser en DRS begint, is het in de zaal te merken dat de nacht bijna ten einde komt. Langzaam verdwijnen de eerste afhakers naar huis. De tribune wordt steeds voller met mensen waarvan de benen niet meer meewerken. En het lijkt alsof de waaiers van dit BKJN-event allemaal zijn uitverkocht, want iedereen is aan het wapperen alsof zijn leven er vanaf hangt. Ja, het is warm in de zaal. En de heerlijke kicks van Paryraiser en SRB, zoals een snelle versie van het nummer ‘Crowds Gotta Move Now’ van Public Enemies, maakt het alleen maar heter in de zaal. Ook heerlijk: de mannen mixte ‘I Am The Motherfucking Drop Drop Bombs’ van Cryogenic & MKB met ‘Crispy Bassdrum’ van N-Vitral. Een gouden combinatie, als je het mij vraagt. Daarnaast werd maar het publiek getrakteerd op ‘Zero Fucks Given’ van I:Gor.

Ronv - BKJN vs Partyraiser - 20180121 - 06 - 35 - 03

Terwijl Noisekick op het podium verschijnt met een gedeelte van het Nederlandse volkslied (ja, echt!), besluiten mijn voeten dat het voldoende is geweest voor vandaag. Mijn benen kunnen niet meer. Mijn armen zijn verkrampt van de spierpijn. En dat kan maar één ding betekenen: het was een prachtfeest. Op mijn weg naar buiten hoor ik nog éénmaal ‘Ode To the Godfather’ door de Silverdome knallen. BKJN en Partyraiser, tot de volgende keer!

Foto’s door RonV.nl / BKJN Events

Beoordeling

  • Line-up90%
  • Locatie70%
  • Geluid100%
  • Podium80%
  • Show80%
  • Sfeer90%

Overall
waardering

85%

De 10e editie van BKJN vs Partyraiser was er één voor in de boeken. De sfeer was fantastisch, de line-up goed en afwisselend en het geluid legendarisch. BKJN en Partyraiser hebben weer eens bewezen dat hun combinatie goud waard is.

Reageren