Broken Minds komt met nieuwe track ‘Guns’

Mark de Rond
Door Mark de Rond

Het Spaanse duo Broken Minds heeft hun nieuwste track ‘Guns’ samen met Myosuke gereleased. Ook is de officiële videoclip van de track online gezet.

In de video clip van de track ‘Guns’ zien we verschillende actie scenes uit bekende films als The Hobbit en Gladiator. Broken Minds, bestaande uit Rodrigo Bustamante & Omar Ruíz, laat de laatste tijd steeds meer van zich horen. In een kort bericht legde Broken Minds het verhaal achter de track aan ons uit. “Twee jaar geleden waren we bezig om onze sound verder te ontwikkelen. Omar maakte toen een melodie (die we allebei echt goed vonden) maar we dachten dat het niet trendy genoeg was dus daarom waren we bang om deze sound te gebruiken. We hebben het in een apart project laten staan totdat we met Myosuke spraken over het maken van een collab. Toen herinnerde we ons dat we die melodische sound nog hadden. Myosuke stuurde ons de break van de track en dat gaf ons de inspiratie om hem af te maken. We moeten wel toegeven dat het een van de lastigste tracks was die we tot nu toe hebben geproduceerd. Ook met de angst om zo’n soort melodie terug te brengen in de scene, hij doet ons namelijk herinneren aan vroeger, probeerden we het zo modern mogelijk te laten klinken. Het publiek reageerde goed, beter dan dat we zelf hadden verwacht”, zo vertelde Rodrigo en Omar ons opgewekt.

Spaans hardcore duo timmert hard aan de weg

Broken Minds, releasend onder Dogfight Records, stonden afgelopen jaar onder andere op Masters of Hardcore en Dominator. Ook stonden de heren met maar liefst drie tracks in de Masters of Hardcore Top 100 van 2018: ‘Bow Down’ (#11), ‘Basshead’ (#40) en ‘Reborn’ (#89). Klik hier om de nieuwste track ‘Guns’ van Broken Minds te beluisteren op Spotify.

Omslagfoto via Instagram-pagina Broken Minds

Reageren