Broken Minds remixt Angerfist track met alleen mobiele telefoon: “It’s crazy!”

Tim Bekkering
Door Tim Bekkering

Het Spaanse DJ duo Broken Minds is de afgelopen dagen met een wel heel bijzonder experiment bezig geweest. Ze hebben de track ‘Yes’ van Angerfist opnieuw geproduceerd. Maar, dit deden de hardcore DJ’s niet zomaar… Het enige wat ze hiervoor gebruikt hebben is namelijk hun mobiele telefoon. 

LEES OOK: Broken Minds komen met debuutalbum: Break Your Mind

Via hun Instagram Story leggen de heren uit hoe ze met alleen een Galaxy Note 9 en de FL Studio Mobile 3 app voor Android, de Angerfist track opnieuw geproduceerd hebben. “We hebben de kick, de stem en de screech apart gesampled. Ook hebben we 909 drums en percussions van de app toegevoegd, net zoals dingen als kick distortion en kickfilter enzovoorts… Het hele nummer is stuk voor stuk in elkaar gezet als een normale productie op je computer… Crazy!” 

In de comments laat het duo weten dat voor hun, FL Studio de beste DAW (Digital Audio Workstation) is. Daarnaast vertellen de mannen dat het programma in het verleden al gebruikt is door artiesten als Martin Garrix, Avicii en Alan Walker. Met hun debuutalbum, dat eerder dit jaar uitkwam, waren de heren van Broken Minds ook al flink aan het experimenteren. Zo vertelde ze dat “het album veel experimentele dingen bevat, zoals de track ‘Break Your Minds’ en hun rawstyle geïnspireerde track ‘Ven y ágachate’.

“Het hele nummer is in elkaar gezet als een normale productie op de computer”

Tot slot laat Broken Minds weten dat wanneer hun fans positief reageren op het experiment, ze zeker eens een originele track gaan maken met alleen hun mobiele telefoon. Hieronder is de hele video te zien die Broken Minds bij het bericht heeft geüpload.

Omslagfoto van Facebook-pagina Broken Minds

Reageren