Club Rodenburg: “Dit zou het einde voor onze club betekenen”

Shenna van der Velden
Door Shenna van der Velden

Club Rodenburg: een club waar hardcore liefhebbers maar al te graag komen, maar voor hoe lang nog… De club heeft namelijk een bericht geplaatst op hun socials dat Rodenburg misschien dicht zal moeten. 

Club Rodenburg is bekend van evenementen als Frenchcore s’il vous plaît, Noisekick’s Terrordrang, My Tempo Is Uptempo en Fucking Bastards. Veel bezoekers hebben lovende woorden over Rodenburg, zo beschrijven ze de club als goed georganiseerd, een plek waar betaalbare prijzen zijn en een goede en intieme sfeer heerst. Zo beschrijft één van de bezoekers de club als: “Dit is de mooiste tent in heel Nederland.”

De vraag is hoe lang bezoekers hier nog heen kunnen gaan. Volgens de organisatie heeft de burgemeester van gemeente West Betuwe namelijk besloten tot sluiting over te gaan. Er heeft een incident plaatsgevonden, waar de club zelf geen invloed op heeft gehad. “Gister zijn wij van Club Rodenburg bij de voorzieningsrechter geweest om sluiting te voorkomen”, aldus de organisatie.

De club geeft aan altijd een goede samenwerking met de gemeente te hebben gehad, maar in januari heeft de gemeente een nieuwe burgemeester gekregen. “Deze nieuwe burgemeester hebben wij helaas tot op heden nimmer gesproken of gezien. Waar de vorige burgemeester geen reden zag tot sluiting, is deze burgemeester een andere mening toegedaan en heeft besloten dat de club voor de duur van 1 jaar dicht zou moeten. Feitelijk zou dit het einde van onze club betekenen.”

Burgemeester wil Club Rodenburg sluiten

Vrijdag 19 april 2019 komt er een uitspraak van de rechter. Club Rodenburg hoopt op een positieve uitspraak, zodat ze hun bezoekers kunnen blijven ontvangen. Verschillende fans zijn al een petitie gestart: ‘Club Rodenburg moet blijven’. Wil jij ook de petitie ondertekenen, ga dan naar de officiële link. 

Omslagfoto via Facebook-pagina Noisekick

Reageren