Deze DJ’s moeten het meeste reizen met Koningsdag

Bob Ligthart
Door Bob Ligthart

Op de verjaardag van de koning zijn er weer genoeg festivals om uit te kiezen. Voor hardcore DJ’s betekent dit een drukke werkdag, want veel artiesten draaien op meerdere evenementen tijdens Koningsdag. Twee grote namen uit de scene moeten veruit de meeste kilometers maken voor hun boekingen op deze feestdag.

Supersized Kingsday heeft de grootste hardcore line-up op deze nationale feestdag, maar dit is zeker niet het enige festival waar de BPM hoog zal liggen. Hardfest, Royaal Kabaal en Kingdance hebben namelijk ook veel DJ’s uit de hardcore scene uitgenodigd. Check de volledige hardcore line-ups van deze feesten onderaan dit artikel.

Veel hardcore-artiesten moeten op meerdere festivals zijn met Koningsdag. Zo draaien artiesten als Dr.Peacock, Angerfist, Angernoizer en Lady Damage op twee festivals, maar zij hebben niet het drukste programma. Partyraiser en Sefa hebben namelijk drie feesten waar ze naartoe om te draaien tijdens Koningsdag.

Beide DJ’s draaien op Supersized Kingsday en Hardfest, alleen Partyraiser reist ook nog af naar Zaandam voor Royaal Kabaal, terwijl Sefa naar Kingdance in Zwolle gaat. Dat betekent dat de hardcore DJ ongeveer 300 kilometer moet overbruggen voor zijn drie optredens. De Frenchcore-artiest hoeft daarentegen ‘maar’ 250 kilometer af te leggen en daarom is Partyraiser dit jaar de koning van het reizen tijdens Koningsdag. Deze titel verdient hij al helemaal als je ook nog eens bedenkt dat hij met Koningsnacht op ShocKING in Groningen draait.

Van sommige Koningsdag-festivals is de timetable al bekend en er zijn verschillende hardcore-afsluitingen. Zo sluit Angerfist de mainstage van Hardfest af met een liveset, samen met Warface ‘Heavy Artillery’. Kingdance kent een frenchcore afsluiting met Sefa als laatste artiest op het evenement.

Dit zijn de festivals met hardcore in de line-up tijdens Koningsdag

Supersized Kingsday, Hardfest, Royaal Kabaal en Kingdance vinden natuurlijk op 27 april plaats, tijdens Koningsdag. Drie van deze festivals hebben een ruime hardcore line-up en één is vooral gericht op hardstyle.

Hardcore line-up Supersized Kingsday

Hardcore
Angerfist

Destructive Tendencies
Evil Activities
Mad Dog
Never Surrender
Partyraiser
Paul Elstak
Restrained
Sefa
Spitnoise

Uptempo
Andy The Core

Angernoizer
Crypton
Deadly Guns
Frenchfaces
Lady Damage
NSD
Sjammienators
Streiks & Kratchs
The Sickest Squad

Start the Pan!c
Darkraver
Dazzler
Kasparov
Nosferatu
OCD
Panic
Promo (files set)
Tha Playah
The Stunned Guys
Vince

Hard News Future Stage
Odium

Hardcore line-up Hardfest

Mainstage
Angerfist Live vs Warface Heavy Artillery

UNITY – Hardcore State of MIND
Angerfist
Partyraiser
Dr. Peacock
Sefa
Tha Playah ‘Sick and twisted showcase’
Nosferatu ‘Approach to midnight showcase’
Unexist
Lady Dammage
Odium
TJN

Hardcore line-up Royaal Kabaal

Mainstage
N-Vitral

BKJN Hardcore Stage
System Overload

Partyraiser
Dr.Peacock
Super Trash Bros
Mr.Ivex
La Ravage
Hard Effectz
€lit€
DRS
Angernoizer
Chaotic Hostility
Cryogenic

Hardcore line-up Kingdance

Area 2
Sefa

Omslagfoto via Facebook-pagina Supersized Kingsday

Reageren