Dr. Peacock werd ziek door vliegen: “Ik stap geen vliegtuig meer in”

Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Het leven van een artiest gaat niet altijd over alleen maar rozengeur en maneschijn. In een interview met BNN-Vara’s Zembla biecht de frenchcore DJ dat hij last heeft van het aerotoxisch syndroom, een gezondheidsklacht die je kan krijgen wanneer je regelmatig met het vliegtuig reist. Sinds 2016 stapt Dr. Peacock in geen enkel vliegtuig meer: “Ik word daar doodziek van.”

LEES OOK: Frenchcore’s wonderkind Sefa komt met nieuwe track: ‘Follow’

“Het begon met een klein hoofdpijntje, maar de klachten werden heftiger en stapelden zich op”, vertelt Peacock wanneer de eerste klachten zich voordoen wanneer hij een vlucht pakt. “De eerste twee jaar dacht ik dat het aan iets anders lag. Op een gegeven moment had ik dat niet meer. Het verband met het vliegen was duidelijk.” De klachten stapelden zich op en Steve, alias Dr. Peacock, kreeg last van vermoeidheid, geheugenverlies, stemmingswisselingen, duizeligheid, trillende oogleden, trillende mondhoeken en wangen, gevoel van controleverlies, het wordt af en toe zwart voor zijn ogen, tintelende vingers en gezicht, trillingen van binnenin zijn lijf, maar ook gespannenheid, paniekaanvallen en concentratieproblemen. Een hele waslijst dus, waardoor vliegen voor hem geen pretje was.

Dr. Peacock stapt in geen enkel vliegtuig meer: “Fucking klote”

De frenchcore DJ liet verschillende tests doen en werd vervolgens geadviseerd om direct te stoppen met vliegen. Dit betekent dat hij geen boekingen meer in landen zoals Amerika en Australië kan doen en lang moet reizen voor Europese optredens met de trein of auto. “Fucking klote, om het maar even bot te zeggen”, bekent Dr. Peacock. De gezondheidsklachten zijn er op dit moment dan ook nog steeds. “In februari was ik er veel erger aan toe. Ik heb nu wel goede dagen. En mijn vriendin die me heel erg steunt.”

Peacock blijft strijdvaardig. “Ik wil me weer goed voelen en ik laat me niet uit het veld slaan. Ik ben iemand die de onderste steen boven wil halen. Ik ben nog steeds aan het knallen in de muziek, mijn agenda is goed gevuld en ik doe mijn ding wel, hoe dan ook.” Lees hier het volledige interview met Dr. Peacock.

Omslagfoto via Facebook-pagina Dr. Peacock

Reageren