Drokz & DRS bundelen de krachten: “Fuck de generatiekloof”

Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

De één is een legende in de terror en de ander een rijzende ster met een combo van uptempo en harder. Toch besloten Drokz en DRS om samen aan een collab te werken voor het nieuwe album van DRS, en op deze manier hun stijlen samen te smelten tot één track. Wij spraken met Drokz, die oprecht verder kijkt dan zijn (oldschool) neus lang is: “De oude generatie moet niet zo stronteigenwijs doen.”

LEES OOK: De gabber documentaire Uniform is verplicht kijkvoer voor iedere hardcoreliefhebber

Het is jong versus oud, maar Drokz kan het eigenlijk vrij weinig schelen. Hij wilde graag eens meeten met het talent, dat zich binnen no-time nestelde in de scene. “Na een vluchtige ontmoeting en gemeenschappelijke gabbers als The Vizitor (zo ontstond het TiTaTerror anthem) en Angernoizer, besloot ik om DRS eens uit te nodigen bij mij thuis”, vertelt Opa Drokz. “Ik, als oude veteraan, en DRS als de nieuwe generatie, gingen gewoon effe een biertje doen en ik wou hem wel eens de fundering van de terror laten horen.”

De twee hadden meteen een klik en na een paar biertjes boterde het goed tussen hen. “We hebben uren en uren over muziek gepraat en ik heb hem o.a. ‘Kotzaak’, ‘DOA’ en ‘Bloody Fist’ laten horen. Gewoon écht het vinyl uit de oude platenbak. Hier stond hij voor open en die avond was bijzonder, dus heb ik hem ook een aantal tracks uit m’n eigen collectie toegestuurd.”

“Wat ik het mooie aan dit verhaal vind is dat de generatiekloof er niet hoeft te zijn”, vertelt Drokz, die zichtbaar onder de indruk is van wat ze hebben neergezet. “Als de oude generatie niet stronteigenwijs is en de nieuwe generatie open staat voor het verleden… Dan ontstaat er respect, net als tussen DRS en mij.” Ze besloten om hun sound te combineren in één collab. “Ik heb hem een opzet gestuurd die wat old school-achtig aandeed”, legt Drokz uit. “DRS heeft hem nóg meer oldschool gemaakt, maar wel met een hedendaags ruw randje. Het eindresultaat is bijna daar en helemaal klaar voor zijn nieuwe album.”

Een collab met een verhaal: Drokz & DRS dichten de generatiekloof

Hiermee bewijzen Drokz en DRS dat een oude rot en een jong broekie wel degelijk goed samen gaan. DRS onthulde al een klein tipje van de sluier, maar het uiteindelijke resultaat laat nog even op zich wachten. Het nieuwe album van de Triple Six-artiest komt begin 2018 uit.

Omslagfoto’s via Facebook-pagina’s Drokz en DRS

Reageren