Drokz: “Er is zoveel van hetzelfde en niemand durft zijn eigen mening te uiten”

Shenna van der Velden
Door Shenna van der Velden

Opa Drokz, legende in de terror scene, heeft op Facebook zijn zorgen laten blijken in een bericht over rebels zijn en een eigen stijl hebben. Hij is van mening dat maar een aantal artiesten echt rebels zijn op hun eigen manier. 

LEES OOK: Drokz doet boekje open over de scene in nieuwe serie ‘Doorgehakt’

Eerder was Drokz al te zien in de videoreeks ‘Drokz Doorgehakt’ in 2018, hier deed hij een boekje open over de scene en werden er verschillende onderwerpen besproken. Hij gaf onder andere zijn mening over het gebruik van sociale media, ghost producers en discussies in de terror scene. In de laatste aflevering laat hij weten dat hij voor zichzelf al heeft besloten een stapje terug te doen over een aantal jaar. “Het is nu tijd voor de nieuwe generatie”, geeft de terror DJ aan.

Dit doet hij dan ook door samen te werken met de nieuwe generatie. Zo heeft hij onder andere samengewerkt met DRS, ondertussen een gevestigde naam in de uptempo scene. “Als de oude generatie niet stronteigenwijs is en de nieuwe generatie open staat voor het verleden… Dan ontstaat er respect, net als tussen DRS en mij”, aldus Drokz.

“Zijn ze echt zo bang om boekingen te verliezen?”

Opa begint zijn Facebook bericht als volgt: “Hoe kan het zijn dat de oudere generatie zich meer rebels opstelt en gedraagt dan de jongere generatie?” Hij geeft aan dat er veel van hetzelfde is binnen de scene en dat maar een paar artiesten een eigen stijl ontwikkeld hebben. “Sefa & DRS hebben hun eigen stijl, of je het nou leuk vindt of niet. Ze zijn rebels op hun eigen manier.”

Hij denkt dat 2019 een interessant jaar gaat worden. “Zal de mainstream opnieuw winnen? Zal uptempo zijn positie behouden? Zal industrial steeds meer verschuiven naar techno? En zullen er een aantal jonge rebellen komen die zeggen fuck it ik doe het op mijn eigen manier?” Drokz blijft trouw aan zijn eigen stijl en hij hoopt dat iedereen dat doet. “Ik hoop dat het zo blijft… totdat de jongere generatie komt en zegt ik ga het anders doen. Gewoon om deze opa een beetje op te fucken.”

“Fuck it, ik doe het op MIJN MANIER”

Drokz heeft al vele reacties onder het bericht gekregen. Veel mensen zijn het met hem eens waaronder een aantal artiesten.

Omslagfoto via Facebook-pagina Drokz 

Reacties

  • Maurits Koolmoes 11 maart 2019 - 18:28

    THE newsletter please

    (0)
    Quote

Reageren