Drokz lanceert samen met Elitepauper Publishers levensverhaal in eigen boek: ‘DROKZ – kapot hard’

Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Drokz en Elitepauper maken vandaag bekend dat de biografie van Drokz over twee weken zal verschijnen. De koning van de terror en de opa van alle gabbers heeft de afgelopen jaren in samenwerking met Elitepauper auteur Freek van Kraaikamp in het diepste geheim ‘DROKZ – kapot hard’ geschreven en deze is vanaf vandaag in de pre-order verkrijgbaar en ligt op 24 november in de webshop van Elitepauper. “Dit is ons allergrootste project ooit!”

LEES OOK: ‘Drokz ergert zich aan het feit dat Hilversum hardcore negeert’

Als er iemand alle hoeken van de hardcore-scene heeft gezien, dan ben je bij Drokz aan het juiste adres. Samen met Elitepauper Publishers heeft hij zijn avonturen van de totstandkoming van de hardcore, het instorten van de gabberscene, het ontstaan van de Nederlandse terrorscene en de opkomst van Masters of Hardcore beschreven in een driehonderd pagina’s tellend boek; een must-have voor iedere liefhebber. “Van de Love Parade tot de Fuckparade, Thunderdome tot Masters of Hardcore, grote mainstages tot de diepe underground, de hardcore tot de terror en van maandagavond TMF Hakkeeh! tot nachtenlange afterparties.”

Maar liefst twee jaar lang hebben Drokz en auteur Freek van Kraaikamp gewerkt aan het ‘DROKZ – kapot hard’. Het boek neemt je mee naar de tijd dat een jochie op een straathoek binnen een paar jaar tijd een bekende Nederlander werd en vertelt het verhaal van Drokz, zijn gabbers en al hun avonturen.. “Het is een verhaal dat wegleest met een hartslag van meer dan tweehonderd beats per minuut. Vol pillen, polder rock-‘n-roll, broederschap en een diepe liefde voor de hardcore.”

Bovendien komen vele collega’s, organisatoren en iconen uit de hardcore aan bod. In het omvangrijke verhaal komen niet alleen dj’s als Angerfist, Outblast, Akira, Marc Acardipane, The Prophet aan het woord. Maar ook de mannen achter de schermen vertellen hun verhaal. Zo doet Masters of Hardcore CEO Marc Out (dj Outblast) voor het eerst een boekje open over het ontstaan en het succes van Masters of Hardcore. Daarnaast komen de eerste en nieuwe generatie Thunderdome voormannen in de vorm van onder andere Irfan van Ewijk, Denis Doeland en François Maas uitgebreid aan het woord. “Dit is het verhaal van een oer-gabber en een rebel in hart en nieren.”

Drokz x Elitepauper Publishers presenteren: DROKZ – kapot hard

Het levenswerk ‘DROKZ – kapot hard’ is vanaf nu te pre-orderen via Elitepauper. De eerste 250 exemplaren zijn genummerd én gesigneerd en onder de pre-orders worden 10 ‘kapot hard’-shirts verloot.

Reageren