Drokz neemt break na de release van ‘The Defender of Terror’: “Ik laat een album achter waar ik trots op ben”

Tim Bekkering
Door Tim Bekkering

Drokz, ook wel bekend als Grandpa, heeft een top jaar achter de rug met onder andere een uitverkocht album, Thunderdome mainstage, Masters of Hardcore, Dominator, Decibel outdoor en nog veel meer. Toch heeft hij er nu voor gekozen om een pauze van 6 maanden te nemen na meer dan 25 jaar in de scene.

LEES OOK: Drokz: “Er is zoveel van hetzelfde en niemand durft zijn eigen mening te uiten”

Nadat hij in 1992 begon met optreden en nu dus al meer dan 25 jaar in het vak zit, geeft Drokz aan toe te zijn aan een break: “Op dit moment raak ik moeilijk geïnspireerd zo net na het Defender of Terror album. Ook merkte ik dat ik vaak te snel geïrriteerd raakte over zaken waar ik toch geen grip op heb. Ik ben dan wel een grumpy opa, maar dat moet niet de overhand krijgen”, legt hij uit. Ook heeft hij voorlopig nog geen idee wat hij nu gaat doen: “Misschien ga ik wel een gabber/early mini album maken of wat langzamere dingen, maar het zou ook kunnen gebeuren dat ik ineens een speedcore mini album ga produceren. Alle opties zijn open.”

Wel komt Drokz dus vlak voor zijn break nog met zijn Defender of Terror album, die op 6 december gereleased wordt. In een zojuist geüploade video, gaat hij alle tracks van zijn nieuwe productie uitgebreid af. “Het filmpje is voor de die-hard terrorheads die meer willen weten over het album. Waarom ik er voor kies om zo min mogelijk radioversies te droppen, ook al scheelt dat plays op YouTube en Spotify. Het zijn bewuste keuzes geweest om meer vertellende tracks te maken in plaats van fast food tracks van 3 minuten. Die maak ik ook, maar voor dit album heb ik daar niet voor gekozen.”

Ook geeft hij aan dat hij zeker niet gaat stoppen, maar gewoon even een pauze neemt: “Even een bakkie doen van 6 maanden.” Hij zal nog een keer rocken op Snakepit aankomende zaterdag en dan gaan de socials op stil. “Wel laat ik een album achter waar ik trots op ben en jullie zijn zeker nog niet van me af.” In de afgelopen 25+ jaar heeft Drokz gespeeld op de grootste hardcore stages, bracht hij meerdere albums uit en was hij onlangs nog te zien in de ‘Thunderdome Never Dies’ documentaire. Maar nu neemt hij dus tijdelijk afscheid van zijn geliefde scene met The Defender of Terror.

Drokz: “Voor één feest maak ik een uitzondering”

Als laatste laat Drokz weten voor één feest een uitzondering te maken: “Ik kan én mag de jubileumeditie van Masters of Hardcore niet missen. Dat is gewoon geen optie, klaar!” Zaterdag zal Drokz voorlopig voor de laatste keer te zien zijn tijdens Snakepit en zijn album zal op 6 december officieel gereleased worden op Masters of Hardcore.

Omslagfoto van Facebook-pagina Drokz

Reageren