Exodus keer na 2 jaar afwezigheid terug: “The wait is finally over”

Tim Bekkering
Door Tim Bekkering

Het Duitse hardcore-evenement Exodus keert volgend jaar weer terug naar de Westfalenhallen in Dortmund. Nadat het evenement in 2016 en 2017 heeft plaatsgevonden, is het op 15 februari 2020 na twee jaar afwezigheid weer tijd voor een nieuwe editie. 

Exodus is geen doorsnee hardcore feest. Art of Dance en I-Motion hebben een speciaal concept bedacht waarbij 32 verschillende artiesten, verdeeld over 8 teams optreden. Ook in de hardstyle scene is dit een bekende formule. Het evenement Hard Bass – dat tot vorig jaar in het GelreDome gehouden werd – verdeelde de teams op basis van kleur (blue, green, yellow en red). Voor Exodus werden de teams onderscheiden aan de hand van hun stijl binnen de hardcore: zo was er in 2017 een team voor hardcore genaamd The Grand Masters met Angerfist, Tha Playah, Re-Style en Furyan. Vormden Partyraiser, Destructive Tendencies, F. Noize en The Punisher het uptempo-team en waren er nog speciale formaties voor de terror, early hardcore, industrial, frenchcore en future hardcore.

Tijdens de afgelopen editie van Syndicate, dat ook in de Westfalenhallen gehouden wordt, werd bekendgemaakt dat Exodus in 2020 terug zal keren. Inmiddels heeft de organisatie dit ook via hun socials naar buiten gebracht: “The wait is finally over! Jullie verlangens en gebeden zijn gehoord. Na 2 jaar van stilte is het meest superieure hardcore evenement van Duitsland terug. Groter, beter, luider en harder! Join us in the next phase in German hardcore evolution.” Naast het bijzondere concept omtrent de teams, had Exodus de voorgaande twee edities nog iets speciaals. De stage was namelijk in het midden van de Westfalenhallen gepositioneerd, waardoor het publiek rondom het gehele podium kon staan. Zal deze stage ook weer in 2020 terugkeren?

Exodus | Superior Hardcore keert terug in 2020

Op 15 februari keert Exodus terug naar de Westfalenhallen in Dortmund na twee jaar afwezigheid. Wanneer de officiële kaartverkoop voor het evenement van start gaat is nog niet duidelijk. Houd voor  informatie over de ticket sale het Instagram-account van het evenement in de gaten.

Omslagfoto van Facebook-pagina Exodus

Reageren