Gabbers praten met Ali B over vooroordelen: “Wij zijn geen amuzikale mensen”

Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

In het nieuwe programma ‘Ali’s mensentuin’ nodigt Ali B iedere aflevering 5 groepen uit, die in 5 aparte hokjes passen. Samen bespreken ze meningen, vooroordelen, eigenaardigheden én overeenkomsten tussen elkaar. Deze week was er één welbekende groep aanwezig: gabbers!

LEES OOK: Wognum: een prijswinnende documentaire over de piano spelende gabber

“De homo hakkus pastillus” groep in Ali’s mensentuin bestaat ook uit de enige bekende gezichten: Sietse (Da Mouth of Madness) en Matthijs & René uit de documentaire Wognum. In de aflevering worden eerst de overdreven vooroordelen over gabbers benoemd: “Allemaal kaal, stuiptrekkende en voetschoppende bewegingen, alleen voor mensen met een witte huidskleur, leven op oppeppend snoepgoed in pil en poedervorm.”

Hierna worden er dieper ingegaan op deze vooroordelen, en worden er overeenkomsten gezocht tussen de andere goepen; transgenders, bejaarden, Surinaamse moeders en sekswerkers. Zo praat Da Mouth of Madness openhartig over de verslaving van zijn vader en hoe hij zich hierdoor zelf als vader voelt, en neemt Matthijs plek achter de piano om te laten zien dat gabbers ook van klassieke muziek (maken) houden.

Gabbers in nieuwste aflevering van Ali’s mensentuin

De volledige aflevering van Ali’s mensentuin is via de website van SBS6 te bekijken, en zeker een aanrader: gabbers die hakken met Ali B, dansen met Surinaamse moeders én zelfs even achter de piano klimmen.

Omslagfoto via SBS6

Reacties

 • Kevin 27 juni 2019 - 11:55

  Echt tof om matthijs zo te zien zitten daar
  En nog top tikken op die piano ook
  Wat een held! :-)

  (1)
  Quote

Reageren