Geen vuurwerk tijdens Dominator Eindshow vanwege hitte

Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Door de extreme droogte zal er deze zaterdag geen vuurwerk afgestoken worden tijdens de Dominator eindshow. Dit maakte de organisatie gisteravond bekend. Op last van overheidsinstanties geldt er namelijk een vuurwerkverbod in het gebied van het festival.

LEES OOK: Interview met Neophyte over afsluiter op de Dominator mainstage

Omdat het de laatste weken erg warm is in Nederland en er weinig regen is gevallen, mag er dit jaar dus geen vuurwerk de lucht in worden geschoten. “We tried our best to make it work in several ways, but the government’s final decision is that it is not safe enough. Anyway, together with you we will make this a Dominator to remember!”, laten Art of Dance en Q-dance weten op de website van het festival.

Geen vuurwerk tijdens Dominator eindshow en extra maatregelen tegen de hitte

Ook wordt er gevraagd aan bezoekers om sigaretten niet in het bos onderweg naar of van het festival te schieten – vanwege het brandgevaar. Verder zijn er extra voorbereidingen getroffen tegen de warmte. Zo is er gratis drinkwater beschikbaar, extra schaduwplekken en zijn de barren een half uur langer open om drinken voor onderweg te halen.

Omslagfoto via Facebook-pagina Dominator Festival

Reageren