GPF over Phoenix Festival-hosting: “We willen gekker gaan dan ooit tevoren”

Bob Ligthart
Door Bob Ligthart

Steeds meer mensen hebben het om verschillende redenen over de Greazy Puzzy Fuckerz. Hate it or love it, maar deze act is steeds vaker te zien op feesten en festivals. Nu is het dan ook tijd voor een eigen hosting tijdens Phoenix Festival, waar de gemaskerde DJ’s twee gloednieuwe shows presenteren.

LEES OOK: Phoenix Festival onthult line-up voor ‘Rebels of the Road’

Na een eigen evenement wat toch ook weer geen GPF event was, is het nu tijd voor een eigen hosting op Phoenix Festival. Het gedrag van GPF is zowel op het podium als op social media erg merkwaardig te noemen. Het gaat dan ook zeker geen ‘normale’ hosting worden op Phoenix Festival als het aan de DJ’s ligt. “Een GPF hosting is gekke, gezellige, natte, Greazy en fronsend niet toegestane area waar mensen zich helemaal kunnen laten gaan.” Wat volgens de mannen daar bijhoort is erg veel naaktheid, erg veel roze en prachtige melodische muziek.

GPF vindt het vooral gaaf dat er de hele dag lang passie gedeeld kan worden met het publiek. Normaal kan dat maar met één set, maar deze keer treden de heren maar liefst drie keer op. De mannen hopen dat samen met hun, ook andere DJ’s deze dag gebruiken om nieuwe dingen uit te proberen. “Hopelijk geeft het andere artiesten ook de kans om grenzen te overschrijden waar ze normaal gezien niet overheen zouden gaan.” 

Roze, roze en nog eens roze

Er zijn een aantal dingen die vaak voorbij komen tijdens een GPF optreden: knallende muziek, opblaasbare pikken en de kleur roze zijn daar voorbeelden van. Dit zijn dan ook zaken die zeker terug te vinden zijn tijdens de Phoenix hosting. “We zullen ervoor zorgen dat het zo roze mogelijk wordt, dat spreekt natuurlijk vanzelf. We gebruiken alle vrijheid die we hebben om het zo vrouwelijk mogelijk te maken.” 

Het lievelingsvlees van de heren heeft veel te maken met hun obsessie voor de kleur roze. “Het doet ons denken aan kip, dat ons lievelingsvlees is. We hebben ook drie kippen als huisdier en die heten Winston, Frederick en Pickle.” Tijdens de hosting is iedereen welkom, zelfs als je geen roze outfit hebt. Wel waarschuwen de Greazy Puzzy Fuckerz dat je dan zeker weten kan gaan vissen naar je schoenen.

GPF

“Trek je roze shirt aan, neem je opblaasbare roze pik mee en lach 30 minuten”

Er is een groot publiek dat de muziek van GPF kan waarderen, maar de gemaskerde mannen hadden in eerste instantie niet verwacht dat de act zo groot zou worden. “Wij denken dat het geheim de vreemdheid is, en het feit dat we zo anders zijn dan anderen. Ook stoppen we ontzettend veel tijd in de act, denk bijvoorbeeld maar eens aan de album release.”

Toch is er ook een groep die het allemaal wat minder lijkt te vinden. De Greazy Puzzy Fuckerz hebben dan ook een sterk antwoord op alle negatieve reacties. “Denken mensen dat onze muziek slecht is? Dat hebben we nog nooit gehoord? Shit.. nu moeten we huilen. Maar echt, voor de bekrompen mensen daarbuiten: wat wij doen is leuk. We doen niet alsof we iets zijn dat we niet zijn, dus het zou niet vergeleken moeten worden met iets anders. Als je er niet van houd – luister dan niet! Simpel als dat.”

“Denk eens even aan jezelf, soms wil je een serieuze actiefilm zien en soms heb je zin in een stomme comedy. Je hoeft toch niet altijd de serieuze films te kijken? Soms houd je er toch gewoon van om naar een comedy te kijken? Kom dan eens een keer naar ons en heb gewoon lol. Trek je roze T-shirt aan, neem je opblaasbare roze pik mee en lach voor 30 minuten. Als je het dan nog niet naar je zin hebt, dan zijn er nog 100 acts die ‘serieuze’ dingen draaien.”

“Het is een gloednieuw concept waar we gekker willen gaan dan ooit tevoren”

De Greazy Puzzy Fuckerz verschenen voorheen al met verschillende shows op feesten en festivals. Zo presenteerden ze ‘The Sex Show’ op Defqon.1 en op hun eigen evenement kwamen ze ook met een flink aantal nieuwe acts. Naast een normale set staan er ook twee gloednieuwe shows op het programma voor Phoenix Festival: ‘GPF Presents ‘Bubble Trouble’ en GPF ‘The Brunch Munch’. Alle drie de shows zijn volgens GPF de moeite waard: “Alle drie de shows zijn even sexy, dus je moet ze zeker allemaal zien!” 

De Greazy Puzzy Fuckerz lichten alvast een klein tipje van de sluier op over de twee nieuwe shows. “Bouble Trouble is een gloednieuw concept waar we gekker willen gaan dan ooit tevoren – neem je bikini’s mee. The Brunch Munch wordt gewoon een leuke start van de dag waar ook sommige andere GPF Recordz-artiesten bij zullen zijn. Daarnaast zullen we natuurlijk ook brunchen.”

Naast GPF zijn er ook nog genoeg andere artiesten die tijdens deze hosting langskomen. Zo hebben de mannen DJ’s als N-Vitral, Cryogenic en Sjammienators uitgenodigd om te komen draaien. “We hebben geprobeerd om mensen op te nemen in de line-up die bij het project betrokken zijn, dus die het steunen of juist haten. We willen geen ‘gewone’ hosting, maar wel een goede variatie aan muziek.”

Phoenix Festival 2019 – Rebels of the Road zal 11 mei plaatsvinden in de Rekken in Nuland, waar je de enige echte Greazy Puzzy Fuckerz hosting op Chapter 03 terug zal vinden. Ga voor meer informatie en tickets voor het evenement naar de website van Phoenix Festival

Afbeeldingen via Facebook-pagina GPF

Reageren