Het internet raakt niet uitgepraat over Tha Playah’s nieuwe album: ‘Sick and Twisted’

Tim Bekkering
Door Tim Bekkering

Op 23 augustus werd het nieuwe album van Tha Playah genaamd Sick and Twisted uitgebracht. Het duurde even voordat deze eindelijk zover was – vorig jaar zomer was het namelijk al bekend dat The Joker bezig was aan deze productie – maar dan heb je ook wat. Zo staat het op social media nog steeds bol van de positieve reacties: “Dit is waar we op hebben zitten wachten!”

LEES OOK: Tha Playah komt met derde album en een eigen platenlabel

Eerder dit jaar, liet Tha Playah in een interview met Masters of Hardcore magazine weten dat de afgelopen tijd zijn focus vooral lag op het uit uitbrengen van solo releases. “Maar het jaar 2018 leverde zoveel inspiratie op, dat ik het tijd vond voor een nieuw album”, zo vertelt Tha Playah. En zo werd Sick and Twisted geboren. Daarnaast wilde hij ook een nieuw platform waar hij zijn eigen muziek kon publiceren. Om die reden was dit album ook nog eens de eerste release van zijn splinternieuwe label State of Anarchy.

“Met dit genadeloze album houdt Tha Playah vast aan zijn identiteit”

Op de socials van Tha Playah reageren zijn fans lovend op het album: “The best hardcore album in years”, is één van de vele reaties die je tegen zal komen. Toen hij zijn fans vroeg naar hun favoriete track van het album kwamen er veel positieve reacties naar boven: “Dit album is ‘Still Nr.1’, wat eveneens één van de beste tracks van het album is.”

Eerder dit jaar draaide Tha Playah een Sick and Twisted album showcase op de BLACK van Defqon.1. Daarnaast werd één van zijn nieuwe nummers ‘Return to Greatness’ met Ophidian gedraaid tijdens de Decibel eindshow. Het album bestaat uit 2 CD’s met welgeteld 30 nieuwe tracks, waaronder een aantal solo producties, verschillende collabs met grote namen, het anthem van Masters of Hardcore Austria 2019 én remixes van oude Tha Playah tracks als ‘My Misery’ en ‘Down Below’.

Kunnen we aankomende tijd nog meer hardcore albums verwachten?

Naast het album van Tha Playah kunnen we hoogstwaarschijnlijk binnenkort nog meer albums verwachten. Zo zal Angerfist op 23 november zijn nieuwe Diabolic Dice presenteren tijdens zijn nieuwe event in de AFAS Live. Daarnaast zal Scarphase binnenkort een tweede album uitbrengen, nadat vele fans enthousiast zijn geworden van showcase op de Dominator mainstage.

Het fysieke album Sick and Twisted is in inmiddels al uitverkocht. Maar Tha Playah’s nieuwe album is natuurlijk nog wel te beluisteren via de verschillende streamingsdiensten.

Omslagfoto van Facebook-pagina Tha Playah

Reageren