Interview met DRS: “Ik leef voor deze shit”

Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Hij staat bekend als een feestbeest, die in iets meer dan 3 jaar tijd een behoorlijke naam voor zichzelf opgebouwd. Met grote boekingen zoals BKJN vs. Partyraiser en Masters of Hardcore achter zijn naam en een eigen label Triple Six Records, staat DRS op het punt om zijn allereerste album te releasen – op de dag van Snakepit. Wij spraken met DRS: “Nooit gedacht dat deze dromen werkelijkheid zouden worden.”

Het begin van de carrière van Junot Theuwissen, beter bekend als Dark Ressive System (DRS), zag er een aantal jaar geleden compleet anders uit. De uitbundige DJ begon namelijk zijn carrière met het lopen van een krantenwijk. “Een dag- en nacht verschil met het leven dat ik nu lijd, maar dit was nodig om aan studio spullen te komen, zodat ik mijn dromen kon najagen. Toen kreeg ik nog niet het respect voor mijn muziek.” Dat ligt nu wel even anders. “Nu kan ik iedere dag muziek maken, events organiseren en een eigen record label managen terwijl ik een vrij leven lijdt. In plaats van werken voor een baas, ben ik nu mijn eigen baas. Wel vraagt dit alles enorm veel tijd, energie en doorzettingsvermogen vanuit mezelf. Maar dat neem ik er graag bij.”

“Sinds een jaartje merk ik wel dat ik meer herkend word op straat, terwijl dat eerst alleen op feestjes was”, vertelt DRS. “Tot op de dag van vandaag is dit toch nog altijd effe wennen aan het feit mensen met je op de foto willen, omdat je bekender wordt en dat mensen echt naar je opkijken.” Gelukkig kan hij zelf ook nog wel eens aanschuiven op de dansvloer, als één van zijn collega’s aan het draaien is. “Incognito feesten for the win, haha.”

LEES OOK: Drokz over samenwerking met DRS: “Fuck de generatiekloof”

Opvallend is dat de Belgische producer ook een enorme achterban heeft, die hij ‘warriors’ noemt. “Vaak reizen deze fans uren lang in hun eentje naar feestjes om mij vooraan de dansvloer te supporten”, legt Junot bewust uit. “Dit betekent ontzettend veel voor mij en is het is altijd prachtig om te zien dat je muziek goed wordt opgenomen door een ander. Om hier iets voor terug te doen heb ik de Facebook-groep DRS ARMY opgericht. Zo staan alle die-hard DRS Warriors met elkaar in contact en kunnen ze bijvoorbeeld met elkaar afspreken om samen te gaan feesten.” In deze groep worden meetings & BBQ’s georganiseerd, DRS tattoo’s geshowed en filmpjes gedeeld. “Om een lang verhaal kort te maken: onze DRS Army is gewoon next level!”

“Ik kan niet wachten om de mensen te laten zien wat ik in huis heb”

Let’s talk about music. Aanstaande zaterdag zal de bekroning van de carriere van DRS verschijnen: zijn allereerste solo-album. “Ik ben helemaal out of the box te werk gegaan voor mijn album Underground Empire”, geeft DRS aan. Naast verschillende solo’s en remixes, staan hier ook behoorlijk wat collabs op. “Ik heb vooral in de studio gezeten met de artiesten met wie ik een band door de jaren heen heb opgebouwd. Daarnaast heb ik samengewerkt met een aantal opkomende Triple Six Records-artiesten waar ik toekomst in zie.” Junot heeft hiervoor onder andere samengewerkt met Drokz, Repix, F.Noize en Chaotic Hostility. Op de dag van de release draait DRS op Snakepit in Ahoy Rotterdam, waar de Belgische DJ al veel over heeft gehoord. “Ik ben er nog nooit geweest, maar collega’s vertellen dat het een vet feest is. Ik ben zeer dankbaar voor deze kans om op zo’n groot podium te draaien en kijk ernaar uit om Snakepit te laten zien wat ik met mijn nieuwe album in huis heb. En dat allemaal in zo’n grote locatie… De mensen mogen een ziekelijk harde set verwachten met een hele dikke show!”

Het merk van DRS gaat verder dan dat, want sinds enkele jaren is hij eigenaar van Triple Six Records. “Ik wil nieuw hardwerkend talent een kans keven om een toekomst op te kunnen bouwen”, vertelt DRS stellig. Inmiddels zijn er naast andere releases al vier verzamelalbums met tracks van opkomende artiesten op het label uitgekomen. “Ik kom zelf van de straat en omdat ik niet zoveel zakelijke kennis had, heb ik alles zelf moeten uitzoeken. Er zijn namelijk ook mensen die misbruik willen maken van je goedheid. Daarvoor wil ik deze boys behoeden en begeleiden in hun proces, op een eerlijke manier.” Via de website van DRS kunnen producers hun demo’s insturen die hij zelf zal beluisteren.

‘Expect the unexpected’

Het Underground Empire-album is dus bijna uit, het label Triple Six Records releast erop los, er zijn grote plannen voor het organiseren van eigen evenementen zoals DRS Invites en ook de gezamenlijke live-act €LIT€ met Angernoizer en Chaotic Hostility komt aardig van de grond. Wat kunnen we nog meer van DRS verwachten? “Ik heb al veel mooie boekingen gehad, maar feesten zoals Dominator, Thunderdome en Tomorrowland zou ik ooit zeker wel eens willen rocken. Wat betreft mijn plannen voor dit jaar kan ik nog niet teveel over verklappen, maar ik ben van plan om hele vette collabs te doen. Met artiesten van zowel binnen als buiten onze scene. Ik houd van verrassingen, dus ik zou zeggen hou je ogen open en verwacht het onverwachte.”

Underground Empire is vanaf zaterdag 14 april verkrijgbaar via onder andere Hardtunes en op de Hardcore Fanday – vanaf deze dag beginnen ook de online pre-orders. Tijdens de set van DRS vs. NSD op Snakepit (05:30 tot 06:30) kunnen de bezoekers van Snakepit een voorproefje van het nieuwe album verwachten – bestel de laatste tickets hier.

drs interview underground empire album snakepit 2018 triple six records

DRS interview over zijn Underground Empire album

Beeldmateriaal via Instagram-pagina DRS

Reageren