Keert Thunderdome terug in het legendarische Sportpaleis in Antwerpen?

Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Stel je voor, dat Thunderdome weer feesten gaat geven in het Sportpaleis in Antwerpen… Voor veel gabbers is dit een droom, want in de tijd dat je nog met de Belgische frank bij de Zuiderburen kon afrekenen, hield The Wizard hier al legendarische feesten. En het lijkt er sterk op dat dit binnenkort wéér het geval is.

LEES OOK:The Guardian doet groots verslag van Thunderdome: “Hardcore isn’t for everybody”

Zojuist kregen de bezoekers van Reverze (met o.a. Angerfist, Mad Dog en Sefa) het bekende boekje in ontvangst, toen het feest was afgelopen en zij het Sportpaleis verlaatten. Ja, Reverze wordt hier namelijk ook gehouden. Naast de flyers voor de bekende feesten, kwamen oplettende feestgangers een aardige verrassingen tegen: Thunderdome heeft zich namelijk laten zien in de kleuren van de Belgische vlag. Als dit geen dikke hint is…

Thunderdome 1997 – Global Hardcore Nation werd bijvoorbeeld op dezelfde locatie gehouden. Ook is de live registratie uit het Sportpaleis nog te vinden op het YouTube-kanaal van The Wizard, en meer dan 8,5 miljoen gabbers (!) hebben deze inmiddels bekeken. Ja, de edities in Antwerpen hadden iets speciaals.

Gaat Thunderdome na al die jaren weer naar het Sportpaleis in Antwerpen?

Naast de Belgische Wizard in het boekje, heeft Thunderdome verder nog niets bekendgemaakt wanneer dit plaats zou moeten vinden. Verder in het verleden is Thunderdome ook actief geweest in Cherrymoon en heeft het hostings gehad op Tomorrowland en The Qontinent.

 thunderdome sportpaleis 1

Omslagfoto via Facebook-pagina Thunderdome

Reacties

 • Bert 10 maart 2020 - 14:31

  Of in gent flanders expo. Perfecte locatie met 8 hallen…

  (48)
  Quote
 • Spileers gunter 08 maart 2020 - 21:01

  Zou fijn zijn om na al die jaren het nog eens mogen mee te vieren ???

  (9)
  Quote
 • Dokke 09 maart 2020 - 01:04

  Thunderdome moet trugkomen gabbers in belgie en ik bedoel echte gabbers die bijna 40 zijn of ik 35 hebben genoten geglacht gefeest geboxt en gehouden van thunderdome id&t come home

  (8)
  Quote
 • Verbruggen Andy 09 maart 2020 - 07:54

  2022 zou er toch een dik hardcore feestje mogen plaats vinden in het sportpaleis om de 30 jaar hardcore te vieren dunk ik!!!!!

  (5)
  Quote
 • Belinda ateenwijj 09 maart 2020 - 11:48

  Yess dat wil ik weer maken in sportpaleis..altijd geweest met de bus ..en nu ben ik 50 en ga ik nog naar feesten ..mooie locatie

  (4)
  Quote
 • Danny Geerts 29 september 2020 - 07:21

  Ben gek op Hardcore sinds 1993. Thunderdome 97 in het Sportpaleis was men allereerste grote feest, net oud genoeg om binnen te mogen.Ik herinner me nog steeds hoe die bassen door het betonnen tunneltje gierden alvorens het benedenplein te betreden.VET KICKEN !!! Ik hoop echt dat Thunderdome terug naar Antwerpen komt.Eindelijk nog eens dicht bij huis knallen ipv uren op een trein zitten richting Utrecht of elders in NL.

  (4)
  Quote
 • Jeroen 09 maart 2020 - 15:36

  Thunderdome moet terugkeren in het Sportpaleis Antwerpen, ben daar zelf een aantal keren geweest maar de mooiste herinnering was voor mij Global Hardcore Nation (oktober ’97)!!

  (3)
  Quote
 • fred 10 maart 2020 - 12:18

  Thunderdome – Global Hardcore Nation – Millennium Edition!
  Met een oerdegelijke tijdloze line-up. en niet om 22.00 beginnen
  van 19.00 tot 07.00 graag
  Dj Sceletor en Vince
  Promo en Catscan
  The Viper en Panic
  Paul Elstak en Distortion
  Bass d en king matthew
  live Tha Playah, Angerfist, Rotterdam Terror Corps, Neophyte, Noize suppressor
  Drokz en Akira
  Darkraver,
  Partyraiser

  Dit lijkt mij wel aardig! :-)

  (3)
  Quote
 • Brandon 10 maart 2020 - 17:09

  Ik ben 18 jaar ik ga meestal naar gabber meetings maar thunderdome staat zeker op m’n bucket list Ik hoop thunderdome te mogen mee maken back 2 oldskool love the songs vinyl only!

  (3)
  Quote
 • Dimitri 10 maart 2020 - 17:17

  Zou echt top zijn heb alle thunderdome s in sportpaleis meegemaakt ook global hardcore nation als het terug komt ga ik zeker ?????

  (0)
  Quote
 • Thierry Bovens 11 maart 2020 - 21:32

  Amaaaaai als dees vermoeden een felt wordt kan mijn jaar nimeer stuk.
  Hoewel ik zeer graag naar onze noorderburen afzak om een lekker door te zakken op thunderdome en vrijwel alle deftige hardcore events, waarvoor dikke merci trouwens Holland! ;)
  Maar idd van 1997 is veel te Lang geleden, laat Thunderdome maar snel trugkome naar mijn hometown Antwerp city!!! Het fucking Dak eraf!!

  (0)
  Quote
 • Geys steven 13 maart 2020 - 20:48

  Dit zou super mooi zijn en voor mijn part mag het elk jaar het dak eraf.
  Ik ben 39 jaar en nog steeds hardcore fanaat.
  De global hardcore nation heb ik meegemaakt. Beste feest ooit! Ik krijg er al terug kippevel van als ik er nog maar aan denk. Hardcore to the bone.
  Als het doorgaat zijn we er zeker met een hele bende om lekker los te gaan.

  (0)
  Quote
 • wim 21 maart 2020 - 12:38

  Global Hardcore Nation (oktober ’97)! mmmm toen mmmm daarna aftere naar club x of fauna toen di tyd hakkuuuu

  (0)
  Quote
 • Danny Geerts 29 september 2020 - 07:13

  Thunderdome moet trugkomen gabbers in belgie en ik bedoel echte gabbers die bijna 40 zijn of ik 35 hebben genoten geglacht gefeest geboxt en gehouden van thunderdome id&t come home

  (0)
  Quote

Reageren