Lunakorpz laat zijn masker zakken in 2020: “I used to be very insecure”

Leonie Schott
Door Leonie Schott

Lunakorpz staat niet alleen bekend om zijn harde uptempo-beats, maar natuurlijk ook om zijn zwart-witte masker. Echter heeft hij zojuist aangekondigd met een grote verandering te komen voor zijn toekomstige optredens: vanaf 2020 zal Lunakorpz zijn gezicht tonen tijdens zijn optredens en draaien zonder zijn masker.

LEES OOK: Lunakorpz komt met een splinternieuwe uptempo EP: ‘Raised By Wolves’

In deze scene zijn er zoals bekend nogal wat artiesten die een masker dragen tijdens hun optredens: Angerfist, F.Noize en Chaotic Hostility bijvoorbeeld, om er maar wat te noemen. Het is een uniek handelsmerk en heeft bovendien het voordeel dat DJ’s niet wordt herkend als ze zelf willen feesten, voor het geval fans nog niet bekend zijn met hun echte gezicht natuurlijk. De Offensive Rage-artiest Lunakorpz draagt zijn masker om een andere reden. In zijn aankondiging waarin hij bekend maakt volgend jaar zijn masker te laten zakken, noemde hij onzekerheid als de oorzaak:

“Everything comes to an end. From 2020 I will no longer play with a mask. The reason behind this is that I took the mask because I was very insecure, especially when I had to play for many people. Now it doesn’t bother me anymore. 2020 is gonna be epic, be ready! Raised by wolves!” 

Na het draaien op verschillende evenementen als The Qontinent, Try Before You Die en This Is Uptempo, heeft Lunakorpz inmiddels geen behoefte meer om zijn gezicht te bedekken. Fans steunen dit idee en beloven hem altijd te blijven steunen, zowel met als zonder masker. Ook suggereerde enkele fans in de reactie’s om het masker alleen nog tijdens exclusieve gelegenheden te dragen: “Nice to hear, would be a cool thing though if you used the mask for special gigs.”

Lunakorpz laat zijn masker zakken: “2020 is gonna be epic!”

Naast het afstand nemen van zijn masker, komt Lunakorpz binnenkort uit met twee producties onder dezelfde naam: een ‘Raised By Wolves’ EP en een gelijknamig album zijn namelijk in de maak. Om op de hoogte te blijven hierover, houd dan Lunakorpz’ socials in de gaten.

Omslagfoto van Facebook-pagina Lunakorpz
Vertaald uit het Engels door Tim Bekkering

Reageren