Mad Dog & AniMe over Dogfight Records: “Onze scene werd 10 jaar lang gedomineerd door grootmachten”

Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

In het land van hardcore labels is het een rijzende ster en heeft het zich binnen mum van tijd tussen de grotere labels weten te vestigen. We hebben het natuurlijk over Dogfight Records, dat ongeveer anderhalf jaar geleden het levenslicht zag. Met verschillende label avonden over de wereld en de release van het gezamenlijke Dogfight Hardcore Vol. 2 album recentelijk, besloten we om samen met de leiders van het label Mad Dog & AniMe te gaan zitten. “Ons doel is om iets te creëren dat onze Dogfight clan uniek maakt en waar mensen trots op kunnen zijn.”

‘Enter the Dogfight!’

Vlak voor Dominator 2016 ontving de wereld het nieuws dat er een nieuw hardcore label was geboren: Dogfight Records. Met meer dan genoeg hardcore zwaargewichten zoals Mad Dog en AniMe die bij het label tekenden, werd er als doel gesteld om een verandering in de wereld van hardcore te maken. “Hardcore is één van de oudste genres in de elektronische muziek”, zegt Mad Dog, De Italiaanse hardcore DJ besloot op dat moment om – naast zijn eigen carrière – een muzieklabel te gaan beginnen. “In de laatste 10 jaar werd onze scene gedomineerd door een aantal labels, als monopolie. Dogfight is hier om kansen te geven aan nieuwe producers, meer muziek te releasen en een frisse wind te laten waaien.” En zo begonnen Mad Dog en AniMe aan een nieuw muzikaal avontuur.

Het Dogfight label begon met hun twee, maar verzamelde al snel meerdere namen het afgelopen jaar. Grote artiesten zoals Unexist, Noize Suppressor, Tears of Fury, Broken Minds en Stereotype stapten bij Dogfight binnen. “Ze kwamen bij het label omdat dit een degelijk project is vanaf dag één en de resultaten van ons werk zijn hier het bewijs van”, verklaart AniMe. “Zij maken dit label elke dag nóg groter met hun enthousiasme en passie voor deze muziek en dat is precies waar wij naar op zoek zijn.”

Het lijkt erop dat het label een oog voor talent heeft, met de recente toevoeging van Access One en Ignite. “Zij zijn ontzettend getalenteerd en hebben een unieke style dat past bij de muziek van morgen. Beiden geven ze het voorbeeld van de nieuwe generatie, hun muziek is het bewijs dat kwaliteit beter is en langer meegaat. Dat is precies het bericht dat wij als Dogfight artiesten naar buiten willen brengen.” Maar wat is er voor een opkomende producer nodig om terecht te komen bij Dogfight Records? “Wij zijn op zoek naar iets dat nog nooit eerder is gedaan; we houden van serieuze werkers met een klein ego en gekke ideeën!”

Interview met Mad Dog & AniMe: “We willen een frisse wind laten waaien met Dogfight Records”

Naast zijn eigen carrière heeft Mad Dog de verantwoordelijkheid gekregen voor Dogfight’s A&R, het tekenen van neuw talent en muzikaal advies te geven als mentor van het label. “Ik werk 24/7 sinds de oprichting van het label”, legt Filippo uit. “Maar de resultaten zijn fantastisch en ik denk dat het noodzakelijk was om een nieuw hardcore label te starten. Daarnaast is het werken met talenten onbetaalbaar en zelfs verfrissend voor mijn eigen carrière.”

De Dogfight sounds komen allemaal samen in een serie van albums. De Dogfight Hardcore Vol. 2 is recentelijk uitgekomen en net als de allereerste, biedt ook deze een hoop nieuwe muziek voor de scene. “Het idee achter het album is simpel maar oprecht”, zegt AniMe trots. “Nieuwe muziek uitbrengen en onze visie van dit genre verspreiden. Ook dit jaar hebben we 12 gloednieuwe tracks op CD1 die gemaakt zijn door al onze artiesten en het lijkt erop dat mensen dit concept waarderen – we hebben bijna alle exemplaren uitverkocht tijdens de pre-order.”

 

interview with Mad Dog & AniMe Dogfight Interview Records

Niet alleen releaset het label gezamenlijk muziek, maar organiseren ze ook samen feesten. Na de eerste editie in Italië is het nu tijd om opnieuw toe te slaan. Aanstaande zaterdag 6 januari gaat de hardcore formatie naar Eindhoven voor hun eerste Nederlandse editie van Dogfight label night. “We hebben ontzettend veel respect voor het thuisland van de hardere stijlen en dat is waarom wij Dynamo hebben gekozen voor ons Nederlands debuut in samenwerking met Inner Vision.” Volgens Mad Dog is het vrij simpel waarom je deze editie niet mag missen. “We hebben met z’n allen keihard gewerkt om kwalitatieve hardcore uit te brengen het afgelopen anderhalf jaar en dit evenement is de juiste plaats om naar de Dogfight tracks te luisteren en te dansen. Bovendien is Dogfight een uniek evenement dat misschien maar één keer per jaar bij jou in bij jou in de buurt gehouden wordt. Daarom hebben we samen met organisatie Inner Vision een toepasselijke line-up samengesteld en de locatie maakt deze avond onvergetelijk. We nemen bijna al onze Dogfight artiesten mee: ik, AniMe, Noize Suppressor, Unexist, Tears of Fury, Ignite, Access One en MC Nolz als host van de avond.

“Dogfight is een uniek event dat misschien maar één keer per jaar in jouw land plaatsvindt”

Nu 2017 voorbij is, heeft het label grootste plannen voor het nieuwe jaar. AniMe: “Naast onze maandelijkse EP, gaat Dogfight Records drie albums releasen in 2018. Noize Suppressor, Unexist en ik zijn bezig om muziek te maken die de naam van het label eer aan doet.” Mad Dog: “Maar we kijken altijd vooruit, daarom presenteren we dit jaar een nieuwe artiest die zich voegt bij het label. Ons doel is om iets unieks met Dogfight neer te zetten waarop mensen trots zijn om hier deel van uit te maken.”

Beleef de kracht van Dogfight Records tijdens hun Dutch Edition op zaterdag 6 januari 2018 in Dynamo Eindhoven. Tickets voor dit evenement zijn verkrijgbaar via bit.ly/Dogfightpresale.

Omslagfoto via Facebook-pagina Syndicate

Reageren