Miss K8 over haar nieuwe leven als moeder: “Eerst ging ik van hot naar her en dat moet nu anders”

Leonie Schott
Door Leonie Schott

Miss K8 staat in de nieuwe editie van Glamour Magazine, waar twee pagina’s zijn toegewijd aan de hardcore DJ. In het interview spreekt ze onder andere over werken als vrouw in een wereld met voornamelijk mannen – en natuurlijk komt ook haar nieuwe leven als moeder aan bod.

LEES OOK: Miss K8 staat op het punt van bevallen

Ongeveer twee maanden geleden beviel Kateryna van haar eerste dochter. Waar de meeste moeders voor lange tijd met verlof gaan, stond The Goddess Of Hardcore kort daarna alweer op de mainstage van Dominator. Het is dan ook meer dan logisch dat dit een flinke invloed heeft op haar carrière als DJ. Het is best moeilijk te combineren, het moederschap en DJ zijn. Ooit ging ik van hot naar her en dat moet nu anders.

Een gabber-baby, die 24/7 je aandacht nodig heeft, brengt daar natuurlijk verandering in. Ook geeft Miss K8 aan dat ze van geluk mag spreken dat ze voornamelijk in de weekenden werkt en doordeweeks dus thuis kan zijn voor haar dochtertje. Toch probeert ze nog steeds rekening te houden met haar werk op het podium: Eigenlijk neem ik de laatste tijd alleen nog boekingen aan die dicht bij huis zijn, zodat ik daarna weer snel naar mijn dochter kan.”

Miss K8: “Sinds vorig jaar halen steeds meer vrouwen de DJ Mag Top 100”

Met een indrukwekkende 58ste plaats, stond Miss K8 afgelopen jaar voor de vierde keer op rij in de DJ Mag Top 100. Ook werd haar track ‘Out Of The Frame’ verkozen tot beste hardcore track van de Masters Of Hardcore Top 100 in 2018. Toch merkt ze een aantal dingen: “Speel je als vrouw op een groot festival, dan is er sowieso iemand die zegt dat je daar draait omdat je er goed uitziet of omdat je een vrouw bent. Ik krijg zelf ook wel eens dat soort reacties op Instagram-posts. Dan schrijven ze bijvoorbeeld dat de apparatuur niet aanstaat en ik gewoon een mix afspeel. Als vrouw moet je twee keer zo hard werken in deze industrie. Het is vooral belangrijk dat je jezelf als DJ bewijst, daardoor bouw je een sterke fanbase op.”

Wil je graag het hele artikel van Miss K8 lezen, haal dan het nieuwe Glamour Magazine bij de supermarkt bij jou in de buurt.

Omslagfoto van Instagram-pagina van Miss K8
Vertaald uit het Engels door Tim Bekkering

Reageren