N-Vitral heeft véél over voor Masters of Hardcore-opening: “Dit was vet!”

Bob Ligthart
Door Bob Ligthart

N-Vitral was verantwoordelijk voor het anthem van Masters of Hardcore en daar hoort natuurlijk een vette show bij. Hier had hij veel voor over, want hij moest ruim voordat het feest begon al plaatsnemen in de DJ booth.

Zaterdagnacht zagen de bezoekers van Masters of Hardcore N-Vitral vanuit het dak verschijnen. De hardcore artiest zweefde met de DJ booth over de mensenmenigte heen en startte met het anthem ‘Vault of Violence’. Dit en de vele lasers, vlammen, vonken, vuurwerk en rondvliegende dollarbiljetten, zorgden voor een unieke opening van zijn set.

De Rotterdammer had genoeg tijd om zich mentaal voor te bereiden op dit optreden. Zo vertelde hij tegen het Brabants Dagblad dat hij door praktische redenen al zo’n vijf uur voordat zijn set begon plaats moest nemen in de DJ booth. “Ik verkeerde al die tijd veilig in gezelschap van een stagemanager. Ach, ik ben de tijd wel doorgekomen. Voortdurend super gave muziek, wat wil je nog meer?” Het was dus een lange zit voor N-Vitral, maar dit zorgde wel voor een onvergetelijk moment in zijn carrière. Hij noemt het zelfs misschien wel het mooiste wat hem ooit is overkomen.

Lang wachten, maar dan heb je ook wat

Afgelopen zaterdag bezocht een recordaantal van meer dan 25.000 bezoekers de Brabanthallen voor Vault of Violence. De volgende editie zal op zaterdag 28 maart 2020 plaatsvinden, wat ook meteen het 25-jarig bestaan van Masters of Hardcore zal zijn.

Beeldmateriaal via Facebook-pagina N-Vitral & Masters of Hardcore

Reageren