Peacock in Concert, Frenchcore Familia & DRS LIVE exclusief op TITANIUM Festival: “Je bent gewoon gek als je deze aan je voorbij laat gaan!”

Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Op 18 mei zal de allereerste editie van TITANIUM Festival plaatsvinden. Om dit debuut zo spectaculair mogelijk te maken heeft de organisatie alles uit te kast gehaald, waaronder drie exclusieve acts: Peacock in Concert, Frenchcore Familia & DRS LIVE. Wij spraken met deze mannen over wat zij allemaal van plan zijn voor TITANIUM én voor hierna. 

Voor zowel DRS Live als Frenchcore Familia markeert TITANIUM Festival het debuut van hun acts. De Frenchcore Familia bestaat uit niemand minder dan Dr. Peacock, The Sickest Squad en BillX: een vijf sterren frenchcore formatie. “Om op de mainstage van een nieuw fris concept ons debuut te maken is in onze ogen een hele mooie gelegenheid.” Ook DRS denkt hier hetzelfde over: “Ik had dit idee al best lang voor ogen, ik heb enkel gewacht op het juiste moment. Dat moment is nu aangebroken, aangezien ik deze grote kans kreeg de mainstage van TITANIUM af te afsluiten.”

Peacock in Concert: “Voor TITANIUM Festival breiden we uit met 2 extra leden!”

Voor Peacock in Concert is TITANIUM niet het debuut, máár staat er wel een groots en exclusief optreden op de planning. Naast het feit dat Peacock in Concert dit jaar slechts twee keer te zien is, komen ook nog eens nieuwe leden en instrumenten de act versterken. “Voor TITANIUM Festival breiden we uit met 2 extra leden! Het wordt een muzikale reis van volledig instrumentaal naar keiharde kicks naar diepe emoties naar verschillende BPM’s, maar vooral: puur genieten.” Ook voor de toekomst heeft Peacock in Concert grootse plannen: “We zijn aan het kijken in hele verschillende hoeken om bijzondere of bizarre samenwerkingen te doen!”

DRS: “Ik ga met deze live show mensen compleet verrassen”

Niemand minder dan DRS heeft ook grootse plannen met zijn live debuut op TITANIUM. “Het wordt een ziek harde show waarbij ik mensen compleet ga verrassen. Met variërende tracks en verschillende genres, terwijl ik meerdere MC’s live op stage zal uitnodigen, ga ik iets ongezien binnen onze scene draaien.” Hoewel hij niet meer kan verklappen over toekomstige grote boekingen, maakt DRS duidelijk dat hij meer gedreven is dan ooit tevoren. “En dit zal je ook zeker terugzien in mijn aankomende producties. Onder andere de artiesten waar ik al erg lang samen mee wilde werken zal ik ook zoveel mogelijk mee proberen te nemen naar de live-act.”

Naast deze live-act en grote boekingen, kunnen we binnenkort zelfs nóg meer verwachten van DRS. “Ik kom met een nieuwe merchandise lijn en een nieuw soort real life interview. Hierin geef ik een kijkje in mijn dagelijkse leven en in die van de artiesten rondom mij.” Door de hoge druk en vele emoties die bij het DJ/producer zijn komen kijken, wil DRS laten zien dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is. “Ik wil jullie een beter beeld geven van wat er zich nu echt allemaal afspeelt achter de schermen in onze scene.”

Frenchcore Familia: “Wij bundelen onze krachten om samen iets nieuws neer te zetten”

De splinternieuwe Frenchcore Familia is een combinatie van drie welbekende acts, waar Dr. Peacock meer over vertelt: “Ik werkte al een tijdje samen met Billx. De sound die hij heeft ontwikkeld binnen de Frenchcore is echt een uniek en eigen geluid. Hij komt oorspronkelijk natuurlijk uit de Hardtek scene, maar ook hij is besmet geraakt met het Frenchcore virus haha! The Sickest Squad heb ik ook een aantal samenwerkingen mee gehad, maar los van dat, zijn het altijd mijn voorbeelden geweest. Ik wilde altijd al iets samen gaan opzetten.” Nu dat gelukt is, staan de heren helemaal klaar om het frenchcore familie gevoel uit de dragen. “Muziek verbindt ons. En wat wij gaan doen is onze krachten bundelen om samen iets nieuws neer te zetten, maar ook vooral laten zien wat onze individuele krachten zijn, en die dus bundelen tot één gevoel. Veel interactie met ons publiek, onze familie.”

Volgens de nieuwe Frenchcore Familia is de potentie van frenchcore dan ook ongekend. “Frenchcore kan in onze ogen nog veel meer ontwikkelen. Niet alleen in kwaliteit maar ook in aantal artiesten die dit gaan maken. De stijl zit echt in ons hart, dus wij gaan ervoor om Frenchcore nog veel mooier en groter te maken.” Ook als act gaan er volgens de mannen nog veel andere te gekke ideeën uitrollen, en is er meer dan genoeg om naar uit te kijken, waaronder TITANIUM. “Een uniek samenspel van verschillende gevoelens in één mooi verhaal met een stukje familie gevoel en verbondenheid.”

TITANIUM Festival heeft dus zeker weten veel in petto. Volgens Peacock in Concert wil je dit dan ook zeker niet missen. “Een nieuwe hele vette locatie, een show die echt uniek is (niet alleen het concert, maar de volledige festival show) en ja… Je bent gewoon echt gestoord als je deze aan je voorbij laat gaan!”

TITANIUM Festival – The Hardcore Saga zal 18 mei 2019 plaatsvinden op het recreatieterrein Middelwaard in Vianen (Utrecht). Kaarten zijn nog verkrijgbaar via de officiële website van het evenement, waar je ook de line-up en meer informatie terug kunt vinden. 

Reageren