Pepperspray-spuitende zakkenroller aangepakt op Masters of Hardcore

Shenna van der Velden
Door Shenna van der Velden

Het komt helaas steeds vaker voor, pepperspray- en traangas-incidenten op evenementen. Maar dit keer kwam de zakkenroller op Masters of Hardcore er niet zomaar vanaf, hij kreeg namelijk te maken met een oplettende groep jongens die in actie kwamen. 

LEES OOK: Zakkenroller die pepperspray spuit tijdens Hard Bass aangehouden

Dit keer gebeurde het op Masters of Hardcore – Vault of Violence tijdens de set van N-Vitral linksvoor op de mainstage, maar gelukkig kwam de zakkenroller er niet zomaar vanaf. Direct vloog een groep jongens op de persoon om hem vervolgens tegen de grond te drukken. Al snel kwam er ook beveiliging bij en hadden ze hem te pakken.

Het doel van deze zakkenrollers is om afleiding te creëren om zo kostbaarheden te stelen als sieraden, horloges en telefoons. De pepperspray komt binnen via de neus, keel en ogen en het zorgt voor een branderig gevoel, hoesten en tranende ogen. De zakkenrollers nemen dit middel vaak mee in kleine aanstekers of pennen. Slachtoffers die in deze situatie terecht komen, belanden vaak bij de EHBO, omdat ze er hartkloppingen en een ontzettend benauwd gevoel van kunnen krijgen.

Zakkenroller met pepperspray gepakt op Masters of Hardcore 2019

Voor de rest was Masters of Hardcore uitstekend verlopen, wat dit jaar een record aantal bezoekers trok. Helaas zijn er wel een aantal mensen hun dierbare spullen kwijt, zoals sieraden en telefoons. Eerder waren er ook al pepperspray- en traangas-incidenten op feesten als Hard Bass en Qlimax.

Omslagfoto via Facebook-pagina Masters of Hardcore

Reacties

  • Ruud 03 april 2019 - 22:32

    Dankjewel voor de helden. Hoop dat ik mijn ketting terug krijg nu met gebroken neus thuis

    (0)
    Quote

Reageren