
Zojuist heeft de organisatie van Harmony of Hardcore laten weten dat er deze zomer tóch nog een festival gaat plaatsvinden. Op 3 juli zijn er namelijk 10.000…
Op festivals geldt er natuurlijk een zero tolerance beleid om op die manier drugsgebruik tegen te gaan. Willem de Louw, politiecoördinator bij onder andere Harmony of Hardcore, heeft zich in een gesprek met het Brabants Dagblad onder andere hierover uitgelaten: “Het is niet reëel om een drugsvrij festival te eisen.”
Het Brabants Dagblad ging met Willem de Louw in gesprek over de veiligheid op festivals. Zo vroeg de krant of er niet strenger gecontroleerd kon worden op drugs, waarop de politiecoördinator antwoordde: “Uiteindelijk doen we zoveel mogelijk tegen drugsgebruik, we hanteren samen met de organisatie dan ook een zero tolerance beleid. Maar het is niet reëel om een drugsvrij festival te eisen. Je kunt niet 30.000 man tot op de blote billen controleren op verboden middelen. Los van het feit dat het niet eens mag.” In de nabije toekomst zullen er dus nog niet zomaar strengere controles plaatsvinden op festivals als Harmony of Hardcore.
Naast drugs zijn er natuurlijk nog meer risico’s die een festival met zich mee kan brengen. “Dan moet je denken aan extreem weer of massale vechtpartijen. Zelfs met een aanslag houden we rekening. Bezoekers van een evenement moeten er altijd bij stil staan dat zij bepaalde risico’s lopen. Maar ook weer niet te veel, want zij moeten vooral genieten”, aldus de politiecoördinator.
Willem de Louw vindt dat de internationale festivals gekoesterd moeten worden in de gemeente en Harmony of Hardcore hoort hier dus ook bij. Ga voor het hele interview van het Brabants Dagblad naar de website van de krant.
Omslagfoto via Facebook-pagina Harmony of Hardcore
Reageren