Promo openhartig over frisse wind door The Third Movement: “De diversiteit binnen hardcore is een beetje verloren gegaan”

Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

The Third Movement blaast nieuw leven in het label en krijgt een zogeheten re-branding. In de afgelopen week lanceerde de platenmaatschappij van Promo al een bijzondere video en nu legt de labelbaas zelf uit wat hierachter zit: “We hebben de afgelopen jaren met N-Vitral en Dither veel mainstream aandacht gekregen, maar wij focussen ons op het alternatieve in hardcore.”

LEES OOK: Harmony of Hardcore gaat tóch nog door

Al bijna 20 jaar richt The Third Movement zich op de diversiteit binnen hardcore: experimenteren en de grenzen opzoeken met hardere stijlen. Maar volgens DJ Promo kwam de muziek de laatste jaren vooral bij het grote publiek terecht, geeft hij aan in een interview op zijn socials.

“Artiesten zoals N-Vitral en Dither waren al heel lang bij ons en ik heb geprobeerd om hun artistieke vrijheid te geven – zodat zij hun ding konden gaan doen. Ze werden zeer succesvol, dus logischerwijs kregen wij als label ook meer aandacht en moesten we ons meer focussen op hun succes. De basis van Third Movement is echter altijd donkere en industriële muziek geweest en daar wilde ik naar terug. Wij als label vinden dat de diversiteit binnen de hardcore een beetje verloren is gegaan en dat is wat we terug willen brengen.”

“Onze rol is om talent te spotten en naar een volgend niveau te begeleiden: we hebben niet de ambitie om bij grote labels als Thunderdome of MoH te staan”

Naast nieuwe artiesten zoals Nanostorm, Nagazaki en Embrionyc – die zich recent bij TTM hebben aangesloten – zal Dither het label verlaten. “Maarten is de afgelopen 4 tot 5 jaar bij ons geweest, als artiest maar ook achter de schermen, maar nu is het tijd voor hem om verder te gaan. Natuurlijk zal hij, als goede vrienden, ons verlaten om een volgende stap in zijn carrière te zetten. The Third Movement is geen label dat zich richt op events en mainstages: wij zijn een label dat talenten spotten en echt naar een volgend niveau kan begeleiden.”

Er gaat dan ook een frisse wind door The Third Movement en sublabels als Heresy waaien. Met meer oog voor het begeleiden van divers talent en met onder andere Igneon System als A&R Manager. “De belangrijkste focus zal liggen op de donkere dingen, maar dat gezegd hebbende, willen we een label zijn van alle hardere stijlen. Er moet dus ruimte zijn voor hardstyle, snellere hardcore en alles daartussenin. We willen vrijgeven wat we willen en investeren in nieuw talent, investeren in een alternatief. We willen een alternatief zijn voor de muziek die er nu is. Ik zeg niet dat dat niet cool is, maar we willen ons gewoon op ons eigen ding concentreren. Zoals je in de trailer zag, willen we onze eigen wereld creëren met onze eigen regels en niet kijken naar wat anderen doen. Ik denk dat we een geweldig team hebben opgebouwd, een familie, van zeer getalenteerde producers om precies dat te doen.

The Third Movement: “We are The Alternative!”

“Laat ik eindigen met iedereen te bedanken die The Third Movement de afgelopen 20 jaar heeft gesteund en ik hoop dat we je in de nabije toekomst kunnen verrassen met veel nieuwe muziek. Ik hoop dat jullie het allemaal kunnen waarderen en respect hebben voor de artiesten die dat mogelijk maken, ook als het niet jouw ding is. Wij zijn het alternatief!”

Vanaf volgende week zal er weer nieuwe muziek uitgebracht worden op The Third Movement, te beginnen met een nieuwe EP van Wavolizer. Voor het volledige interview (inclusief de plannen voor de toekomst) kun je terecht bij de Facebook-pagina van DJ Promo.

Omslagfoto via Facebook-pagina Promo

Reageren