Repix openhartig over zijn rollercoaster carrière: “Je bent nummer 1 gekroond, maar start nog steeds achteraan de race”

Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Hij is al jaren bekend als uptempo artiest en heeft op de grootste evenementen als Hardshock Festival, Intents Festival en Thunderdome gestaan. Ook ken je hem absoluut van zijn grote nummer 1 hit  ‘Ode to the Godfather’, waarmee hij bovenaan de MOH Top 100 eindigde. Wij spraken niemand minder dan Repix over de ups en downs van zijn carrière, en wat hij allemaal nog in petto heeft. 

In 2012 startte Nick van Middendorp, onder het hardcore publiek beter bekend als Repix, met zijn DJ carrière. Waar hij begon met een internetradiostation, leidde dit al gauw tot vaste shows op hardcore radiostations en hiermee ook de grote vraag van Q-dance of hij de Silver van Defqon.1 wilde openen. “En daar begon het allemaal voor me.” 

“Vanaf de nummer 1 hit is mijn carrière juist achteruitgegaan”

Hierna ging het harder en harder met zijn carrière, en inmiddels kent iedereen Repix van zijn hit met Partyraiser: ‘Ode to the Godfather’. Deze track werd alweer 2 jaar geleden als nummer 1 gekroond in de Masters of Hardcore Top 100. Hoe het hierna ging, had Nick niet verwacht. “Ik had het idee dat het vanaf dat moment super hard zou gaan met mijn carriere, maar op de één of andere manier is het precies andersom gegaan. Vanaf mijn nummer 1 hit is mijn carrière achteruitgegaan. Dus achteraf voelt het heel dubbel. Je bent nummer 1 gekroond, maar start nog steeds achteraan de race.”

In de afgelopen 2 jaren is dan ook wat stiller geworden rondom Repix. “Ik heb die tijd vooral besteed om mijn kwaliteit tot een nieuw niveau te brengen. Ik ben extra gaan investeren in social media, en mijn producties zijn altijd doorgegaan. Maar omdat ik minder geboekt werd leek het gewoon alsof er weinig gebeurde.” Dit leidde er ook toe dat Nick enkele maanden geleden is overgestapt naar Make You Dance Bookings. “In combinatie met tekenen bij het label Smash Records wil ik dit om gaan zetten tot meer en grotere boekingen!”

“Het plan is om vanaf 2019 een nieuwe Repix sound te introduceren: een nieuw niveau, top kicks en meer diepgang”

De producties naar een hoger niveau tillen wil Repix dan ook doen met zijn gloednieuwe EP genaamd Needles & War. “Het plan is om vanaf 2019 een totaal nieuwe Repix sound te introduceren: een nieuw niveau, top kicks en meer diepgang. En door de combinatie met de heftige vocalen die ik gebruikt hebt, kwam in elke track het thema Needles & War naar voren.” Maar ook het creeëren van deze EP en nieuwe sound ging niet altijd over rozen. “Het was een rommelige periode in mijn artiesten leven. Ik heb de eerste 3/4 maanden aardig moeten inleveren op studio tijd door persoonlijke redenen, waardoor ik heel beperkt kon werken met een laptop en headset. Maar uit die periode heb ik wel veel trucjes geleerd om mijn sound extra naar voren te brengen.”

Waar de nieuwe Needles & War pas een paar dagen geleden gereleased is, kan Repix al trots aankondigen dat hij alweer een volgende klaar heeft staan. “Die bestaat uit 2 tracks: Raptor en USA666 met System Overload. Ik heb ze al een paar keer getest en het publiek ging compléét uit hun naad!” En hier blijft het zeker niet bij… “Ik werk veel met mijn homies System Overload en Chaotic Hostility, maar ik kijk ook erg uit naar de collab met Unresolved. Ik heb ook al wat plannetjes gesmeden met Da Mouth of Madness, en ik heb in 2018 een remix voor Angerfist & Dr. Peacock even aan de kant gelegd voor dit moment: waarop ik er qua kwaliteit in mijn hoofd helemaal er mee uit kom.”

“Ik probeer de mensen ook wat bij te brengen over de wereld waarin we leven”

Repix probeert met zijn nieuwe sound ook een speciale boodschap over te brengen. “Ik gebruik veel diepgaande rap vocalen, waarbij je de tracks waarschijnlijk wat vaker moet gaan opzetten om het verhaal erachter te snappen.” Met deze rap vocals wordt het verhaal van NIck verteld. “Ik probeer de scene en de mensen ook wat meer bij te scholen over de hedendaagse problemen en de wereld waarin we leven. Dus ik wil ze ook triggeren om verder te kijken dan dat je neus lang is.”

Hard hiervoor werken is voor Nick dan ook geen probleem. “Het is het allemaal volledig waard. Hard werken gaat eigenlijk ook vanzelf, want het moment dat ik helemaal in een track zit kan ik zo 10 uur achter elkaar niet eten of drinken en alleen maar focussen op die ene track.” De boekingen zijn dan ook Nick’s drijfveer om het beste uit zichzelf te halen. “Je overtreft jezelf en de mensen voelen dat, en op dat moment weet je: we hebben de lat weer hoger gelegd, op naar de volgende!”

Wat er op de bucketlist van Repix staat? “Een hardcore revolutie starten. Ik denk dat we op deze manier tot een punt komen dat het niet meer verder kan. Het exreemste van het extreemste is deze dagen alleen nog maar goed genoeg, en dat gaat ten kosten van heel veel mooie dingen in het artiest zijn en muziek maken.” Ook is hij gedreven om een veel hoger niveau te behalen. “Ik ben super gedreven, en ik weet dat ik het in me heb. Ik ga niet stoppen tot dat ik het heb behaald, dus jullie zijn nog lang niet van me af!”

We mogen dus meer dan genoeg verwachten van de gedreven Repix. “Er komen geniale projecten aan, veel herkenbare dingen; duistere underground zoals jullie van me gewend zijn. Hou zeker mijn socials in de gaten!’

Omslagfoto via Facebook-pagina Snakepit

Reageren