Sefa & Dr. Peacock nemen geen deel aan de MOH Top 100-stemming: “Muziek maken zou geen wedstrijd moeten zijn”

Leonie Schott
Door Leonie Schott

Nu het stemmen voor de Masters of Hardcore Top 100 officieel begonnen is, wordt social media overspoeld door berichten, re-posts en story’s hierover. Veel artiesten motiveren hun fans om te stemmen op hun tracks, maar sommige DJ’s, zoals Dr. Peacock en Sefa, hebben laten weten niet deel te nemen aan deze ‘wedstrijd’.

LEES OOK: Stem nu op jouw favoriete hardcore tracks voor de MOH Top 100

Met je tracks in de Masters of Hardcore Top 100 worden gestemd is een eer en waardering voor het werk van elke artiest. De lijst vertegenwoordigd echter niet noodzakelijk de beste producties, maar wordt soms meer als een populariteitswedstrijd gezien door verschillende artiesten. Toch hebben grote DJ’s als Miss K8 (‘Out Of The Frame’) en Partyraiser & Repix (‘Ode To The Godfather’) de laatste jaren deze prijs in ontvangst mogen nemen.

Vorig jaar kwam Sefa op de lijst met een enorm aantal van 18 nummers, wat in totaal bijna 20% van de hele lijst was. Maar dit jaar zal dit totaal anders zijn: Sefa’s nummers komen namelijk helemaal niet in de Top 100 van dit jaar, omdat hij heeft besloten niet deel te nemen aan de wedstrijd. Op zijn socials legt hij zijn fans zijn persoonlijke redenen uit: “Jullie hebben me al meer dan genoeg ondersteund en ik voel niet de behoefte om nog meer te vragen. In plaats daarvan wil ik me concentreren op mijn werk in de studio, en niet op een populariteitswedstrijd. Als je stemt, laat je stem dan tellen door echte en gepassioneerde artiesten te steunen.”

Dr. Peacock: “Voor mij persoonlijk, zou muziek maken geen wedstrijd moeten zijn”

Ook Dr. Peacock, wiens naam 14 keer terugkwam in de Masters of Hardcore Top 100 2018-lijst, neemt niet deel aan de stemming van dit jaar: “Alle respect voor degenen die meedoen. Voor mij persoonlijk zou muziek maken niet een wedstrijd zijn. Het draait allemaal om het maken van muziek uit het hart. Hoe dan ook, ik weet dat jullie me op alle mogelijke manieren steunen, want ik heb absoluut de beste en meest toegewijde fans.”

De stemming wordt door sommige misschien wat minder expressief gevonden als grote namen uit de scene besluiten niet mee te doen, maar er is natuurlijk nog steeds een gigantische lijst met artiesten en tracks om uit te kiezen. Veel hardcore artiesten, en zelfs DJ’s uit de raw hardstyle-scene, zoals Radical Redemption en Crypsis, motiveren hun fans om op hen te stemmen. Miss K8, wiens ‘Out Of The Frame’ vorig jaar op plek # 1 is gestemd, informeert haar volgers dat de stemming open is en benoemt haar vrijgegeven tracks. Ook Tha Playah voegt in zijn bericht toe: “Je kunt nu stemmen op je favoriete Tha Playah-tracks in de MoH Top 100!”

Ook Deadly Guns ondersteund de stemming door de link in zijn Instagram-bio te plaatsen: “Vote Now!” N-Vitral benadrukt het belang van de lijst op een op een iets grappigere manier door een foto van hem en zijn dochter die ijs eten te uploaden: “Stem op mij, zodat ik in de toekomst meer ijs kan kopen!” Bovendien worden de story’s letterlijk overspoeld door re-posts van stemmen door fans: DJ’s zoals Andy The Core en Destructive Tendencies delen hun waardering voor de ondersteuning op deze manier.

Aan de andere staan de nummers van sommige DJ’s niet op de lijst, hoewel ze ze daar wel graag zouden zien, zoals bij Ruffneck en Barber. Blijkbaar wisten ze niet dat ze hun releases moesten insturen om op de lijst te worden gezet, maar fans kunnen hier alsnog op stemmen wanneer deze aan de stemlijst worden toegevoegd.

Masters of Hardcore Top 100

De stembussen voor de Masters of Hardcore Top 100 zijn geopend tot 19 december en de uitslag zal aan het einde van het jaar bekendgemaakt worden. Als je jouw favoriete hardcore-tracks graag terugziet in deze lijst, breng dan nu je stem op via de officiële Masters of Hardcore website.

Masters of Hardcore Top 100 2019 voting Sefa

Omslagfoto van Facebook-pagina Masters of Hardcore
Vertaald uit het Engels door Tim Bekkering

Reageren