Sefa openhartig tijdens interview: “Ik ben geen rockstar-DJ en dat wil ik ook nooit worden”

Tim Bekkering
Door Tim Bekkering

Sefa Vlaarkamp, beter bekend als DJ Sefa, heeft al op festivals gestaan als Dominator, Defqon.1 en Harmony of Hardcore. Toch was zijn weg naar succes niet altijd even makkelijk. In een interview met het Noord-Hollands Dagblad spreekt hij openhartig over zijn jongere jaren, de kinderbescherming en natuurlijk zijn passie voor de muziek.

LEES OOK: Interview met Sefa: “Ik wil een frenchcore revolutie beginnen”

De nog altijd maar 19-jarige Sefa heeft niet bepaald een makkelijke jeugd gehad. Toen zijn moeder nog maar achttien was, werd hij al geboren. Zijn Turkse vader is echter nooit in beeld geweest. Alleen zijn naam herinnert hem aan zijn half-Turkse afkomst. Door verslavingsproblemen kon zijn moeder echter niet meer voor hem zorgen. “Mijn moeder heeft zeker haar best gedaan voor mij te zorgen maar de omstandigheden waren te zwaar”, zo doelt hij op haar alcohol- en drugsverslaving.

Sefa: “Ik ben getest en bleek hoogbegaafd te zijn”

Ook voetbalde hij in in zijn jongere jaren, maar dat groepsgedoe bleek hem niet te liggen. Op school daarentegen ging het hem een stuk beter af: “Ik was heel nieuwsgierig en las bijvoorbeeld al encyclopedieën. Daarnaast was ik enorm geïnteresseerd in geschiedenis, nog steeds trouwens.” Eenmaal op de middelbare school ging het hem wat minder af. Geen motivatie, problemen met leraren, de leerplichtambtenaar die erbij moest komen en uiteindelijk afgezakt naar de havo.

Sefa heeft het DJ’en zichzelf eigen gemaakt. Ooit kreeg hij een laptop met een muziek-programmaatje en was meteen verkocht. “Dat ik iets kon maken door op knoppen te drukken, was iets magisch. Ik hield er niet meer mee op.” Op een begeven moment kwam hij in contact met Dr. Peacock, die op zijn beurt veel potentie zag in de jonge Sefa. Zo belandde hij in het wereldje. Al snel begon hij met het draaien op feesten en na zijn havo-examen ging hij er pas echt helemaal voor.

Nu zie ik pas hoe het groeit. Het aantal boekingen neemt toe, de views online gaan omhoog en collega-DJ’s willen maar wat graag met hem samenwerken.” Inmiddels heeft Sefa flink wat hoogtepunten bereikt in zijn nog altijd prille carrière. Zo sloot hij als eerste frenchcore-DJ de mainstage van Defqon.1 af en verzorgde hij de Titan Showcase tijdens IMPAQT.

“Ik ben geen rockstar-DJ en dat wil ik ook nooit worden”

Het Noord-Hollands Dagblad beschrijft Sefa als een bescheiden, intelligente jongen. “Ik ben geen rockstar-DJ en dat wil ik ook nooit worden. Door succes kan je je meer gaan voelen dan andere, zo wil ik niet zijn. Daarom is het prima om bij mijn oma te wonen.” Naast zijn passie voor frenchcore is Sefa, zoals bekend, meer dan geïnteresseerd in klassieke muziek. Zo heeft hij zichzelf uitstekend leren pianospelen en trekken orgels zijn aandacht. “Ik vind kerkmuziek erg mooi. En dat voor iemand die seculier, ofwel goddeloos is opgevoed.”

Het volledige interview met Sefa is te lezen in het Noord-Hollands Dagblad. Ga naar de officiële website om het artikel online te lezen.

Omslagfoto van website The Qontinent

Reacties

 • Chrystel 30 januari 2022 - 03:26

  Zijn Turkse vader is echter nooit in beeld geweest… klopt niet helemaal, dan was zijn moeder ook nooit zwanger geraakt van de vader ?????

  Quote
 • Jupe 30 januari 2022 - 03:30

  Zijn Turkse vader is echter nooit in beeld geweest… klopt niet helemaal, dan was zijn moeder ook nooit zwanger geraakt van de vader ?????

  So dan, idd hë leg de maar is uit!!!

  Quote

Reageren