Sefa stopt als pianist van Peacock in Concert: “Ik neem afscheid met een warm gevoel”

Tim Bekkering
Door Tim Bekkering

Frenchcore DJ Sefa staat naast zijn solocarrière ook bekend als de pianist van Peacock in Concert. Al sinds het begin van zijn carrière maakt hij deel uit van het muzikale concept. Echter heeft hij via zijn Instagram-story aan de fans laten weten dat hij niet langer deel uit zal maken van Peacock in Concert.

LEES OOK: Sefa openhartig tijdens interview: “Ik ben geen rockstar-DJ en dat wil ik ook nooit worden”

Hij sprak de fans van Peacock in Concert en Sefa openhartig toe over zijn afscheid: “Toen Steve (Dr. Peacock) me voor het eerst benaderde om op te treden als pianist met Peacock in Concert, was ik zowel vereerd als geschokt. Ik speelde net 6 maanden piano en mijn carrière moest nog beginnen”, vertelt de nog altijd pas 19-jarige Sefa. “Op dit doorslaggevende moment in mijn muzikale carrière gaf Peacock in Concert mij de mogelijkheid om me persoonlijk te ontwikkelen, veel te oefenen en op te treden met professionele muzikanten. Samen met de crew heb ik het genoegen gehad om op tal van grote evenementen te staan en herinneringen voor het leven te creëren.”

“Vanwege de enorme groei die mijn solocarrière vorig jaar heeft doorgemaakt, zijn mijn prioriteiten verschoven”, vervolgt hij. “Dit betekende minder tijd om deel te nemen aan activiteiten rondom Peacock in Concert, waardoor de band en ik uit elkaar zijn gegroeid. En dat is dan ook de belangrijkste reden dat ik vanaf nu geen onderdeel meer zal zijn van de band.”

In de YouTube-documentaire van Peacock in Concert vertelt Sefa over het begin van zijn carrière en hoe hij al op jonge leeftijd in contact kwam met Steve. Ook geeft hij aan dat Peacock in Concert een enorme springplank is geweest voor zijn carrière met hoogtepunten als spelen op de BLACK en de RED stage van Defqon.1. Echter, nu zijn solocarrière zo’n enorme groei doormaakt en hij niet meer weg te denken is van evenementen als Dominator, Harmony of Hardcore, Defqon.1 en Intents Festival, heeft hij besloten om afscheid te nemen van de band.

“Door de enorme groei van mijn solocarrière, zijn mijn prioriteiten verschoven”

Sefa sluit zijn bericht op een positieve manier af en wenst Steve en de band veel succes in de toekomst, waar een nieuwe getalenteerde pianist zijn plekje inneemt. “Ik neem afscheid met een warm gevoel en heel veel herinneringen die voor altijd zullen bijblijven.” De eerste keer Peacock in Concert zonder Sefa achter de piano vindt plaats op 19 oktober in de 013 in Tilburg. Tickets zijn nog verkrijgbaar via de officiële website van BKJN.

Omslagfoto van Facebook-fanpage Sefa

Reageren