‘So Many Sacrifices’ krijgt een nieuw vinyl jasje

Feije Tinnevelt
Door Feije Tinnevelt

Eén van de meest iconische Enzyme-platen is zonder twijfel ‘So Many Sacrifices’ van Ophidian en Ruffneck. Deze track kwam in 2007 uit op vinyl met Enzyme release 27: Ophidian & Ruffneck: Introspective Over-Analysis. Met het 25-jarige bestaan van Ruffneck krijgt de track een moderner jasje: de track krijgt een nieuwe master.

De release, Enzyme 60, zal gericht zijn op de collectors: hij komt namelijk alleen op vinyl uit. De picture disc zal niet alleen een geremasterde versie van ‘Ophidian & Ruffneck – So Many Sacrifices’ bevatten, maar ook 2 remixen van de track. Deze remixen zijn het werk van Rapture en NeoX: zij hebben hun handen gelegd op de track. Beide hebben ze een andere insteek gehad, Rapture heeft namelijk volledig zijn eigen draai gegeven aan de track. Maar daarentegen heeft NeoX geprobeerd om zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven. De mixen op de LP zijn extended mixes en zullen alleen op vinyl worden gereleased. Dat is natuurlijk goed nieuws voor de verzamelaars.

Legendarische ‘So Many Sacrifices’ krijgt een nieuwe master

Het 25-jarig bestaan van Ruffneck is reden genoeg voor een feestje en goede muziek is de beste manier om dit feest te vieren. Vanaf 14 Mei is de limited edition Picturedisc hier te pre-orderen, dus wees er snel bij. Voor meer duidelijkheid is hieronder de video die Ruffneck zelf maakte, te bekijken.

Omslagfoto via Sunny4Ya

Reageren