Tha Playah komt met derde album en een eigen platenlabel

Bob Ligthart
Door Bob Ligthart

Tha Playah draait al voor een lange tijd mee in de hardcore scene en heeft al meerdere albums uitgebracht. Dit jaar komt hij met een nieuw album, maar deze brengt hij niet uit bij zijn huidige platenlabel Neophyte Records.

LEES OOK: Tha Playah werkt aan een nieuw album

Bij zijn vorige album introduceerde Tha Playah ‘The Joker’, omdat die personage volgens hem voor absolute chaos staat. Hardcore is ook zo zegt hij in een interview met Masters of Hardcore: “Het kan zo sloom, snel, hard of melodisch zijn als je wil, zolang het maar complete chaos creëert.” Bij zijn derde album, Sick and Twisted, staat dit centraal. “Het album zal dat op een grove manier brengen, vandaar de titel.”

In eerste instantie zou het een album zijn met één CD, maar Tha Playah had zoveel inspiratie dat het er uiteindelijk twee zijn geworden. Op de productie staan natuurlijk solo tracks en een aantal collabs. Hij koos ervoor om met een aantal ervaren producers te werken, maar ook met nieuwe getalenteerde artiesten. “Ik houd ervan om verschillende stijlen samen te voegen.” 

Tha Playah is niet alleen druk bezig met zijn derde album, maar ook met het opzetten van zijn eigen platenlabel State of Anarchy. Hij wilde zijn muziek namelijk op een ander platform uitbrengen dan dat hij nu doet. “Het album leek daar het perfecte moment voor te zijn en dat is hoe ik begon met het opzetten van mijn eigen platenlabel.”

Tha Playah komt met nieuw album en eigen platenlabel

De hardcore DJ zit momenteel dus in een belangrijke periode van zijn carrière. Het album is af, maar het is nog niet bekend wanneer deze precies gereleased zal worden. Ga voor het hele interview naar vaultofviolence.com.

Omslagfoto via Facebook-pagina Tha Playah

Reageren