The Kingdom of Cobra: de gevaarlijkste slangen van Snakepit 2018

Maartje Hagenbeek
Door Maartje Hagenbeek

Nog even wachten en dan is het tijd voor Snakepit, het uptempo evenement dat voor de eerste keer zal plaatsvinden in Ahoy Rotterdam. Na de stijfuitverkochte vorige edities vonden de organisaties dat het tijd werd voor een transformatie naar een grotere locatie. Best logisch, want ook de Snakepit DJ’s lijken steeds populairder te worden. Net als bij het vervellen van een slang, kropen zij in een groter jasje. Deze nieuwe huid staat op hen te wachten in Rotterdam. Om je voor te bereiden op een heftig avondje slangen spotten op Snakepit 2018, nemen we je mee in de wondere wereld van schubben, slissen en slangen. Want welke slangen hebben veel weg van de Snakepit-artiesten?

De koningspython (Python Regius) is niet giftig, maar heeft zeker andere kwaliteiten. Net als terror legende Drokz, kunnen deze slangen oud worden en toch hun kracht behouden tegenover de anderen. De oudste koningspython was meer dan 48 jaar oud, terwijl een gemiddelde slang 11-15 jaar oud wordt.

drokz-koningspython_v1

Een van de giftigste slangen ter wereld is de Zuid-Amerikaanse ratelslang (Crotalus Durissus). Het gif van deze slang heeft opmerkelijke gevolgen. Een beet zorgt er namelijk voor dat een mens zwarte urine en zwarte littekens krijgt. Deze ratelslang is gemaakt om bezoekers het nummer black scars van Scarphase, oftewel F.NøIzE en Partyraiser, in het echt te laten ondergaan.

The Kingdom of Cobra

Ten westen van Oekraïne in de Zwarte Zee ligt het Slangeneiland. De slang die hier het meest voorkomt is de orsini adder (Vipera Ursinii). Net als Miss K8, wist deze slang toch zijn weg naar de top te vinden. De adder is nu namelijk bekend in een veel groter deel van de wereld: van Frankrijk tot China, iedereen kent de orsini adder.

De tentakelslang (Erpeton Tentaculatum) is de enige in zijn soort. Van alle slangensoorten is deze het eenvoudigste te herkennen. De naam verraadt het eigenlijk al, deze slang heeft tentakels. Hierdoor kan hij een vuist maken en zijn support voor Angerfist laten zien. Raise your fist, for Angerfist!

Angerfist Snakepit 2018

Uit het diepste dal van de slangenkuil heb je ook nog de enige echte snake of the darkness. De goud bekroonde slang (Cacophis Squamulosus) jaagt uitsluitend in het holst van de nacht. De slang voelt zich dan als een slave to the darkness en luistert dan naar het gelijknamige album van Destructive Tendencies. Deze tracks slepen hem de nacht wel weer door.

Ook de Sumatraanse brilslang (Naja Sumatrana) is een gifslang. De effecten van zijn gif zijn wel anders. Een beet van deze slang heeft een neurotoxisch effect op het menselijk lichaam. Kort gezegd: deze stoffen leggen je zenuwstelsel plat. Dit doet hij in opdracht van The Sickest Squad. Hun track Kill your brain is de inspiratie voor het levensdoel van deze slang.

The Sickest Squad Snakepit

De zwarte mamba (Dendroapsis Polylepis) is giftig. En dat niet alleen, hij is ook nog eens de snelste slang ter wereld. Hij is iedereen te snel af. Door deze uitzonderlijke kwaliteit is hij de enige die het geweld van Noisekick bij kan houden. Met tracks die een tempo van meer dan 230 bpm hebben, is dat een kunst.

‘Hit you with the deadly venom’

Tot slot hebben we nog de dodelijkste slang ter wereld voor het laatst bewaard: de Taipan slang (Oxyuranus Microlepidotus). Zijn gif is zo sterk dat het een volwassene binnen een paar minuten kan vermoorden. Zoals de naam van Deadly Guns al zegt, is ook hij een van de dodelijkste hardcore artiesten die op deze aardbol rondlopen, wat ook bleek uit zijn vorige anthem voor Snakepit: ‘Deadly Venom’.

Genoeg slangen te spotten dus op 14 april. Wil jij de Kingdom of Cobra nou niet missen, haal dan nu hier je kaartje. Ga jij alle slangen vinden?

Deadly Guns Snakepit 2018

 

Reageren