Thunderdome zorgt voor grootste première ooit in Utrecht

Tim Bekkering
Door Tim Bekkering

Gisteren is Thunderdome Never Dies – The Full Story, dan eindelijk in Première gegaan. In bioscoop Kinepolis in Utrecht zagen zo’n 1800 mensen in maar liefst zeven uitverkochte zalen de documentaire voor het eerst. Nog nooit vond er zo’n grote filmpremière plaats in de Domstad, zo liet de organisatie weten. 

LEES OOK: Promo verantwoordelijk voor de ‘Thunderdome Never Dies’ soundtrack

Thunderdome fans hebben er even op moeten wachten, maar gisteren was het dan eindelijk tijd voor de première van ‘Thunderdome Never Dies’. De bezoekers betraden het gebouw via de ‘zwarte loper’ in Australians gecombineerd met hoge hakken en colberts, om aan de dresscode ‘gabber chique’ te voldoen. Voordat de film officieel begon stond de entreehal al vol met fans, waar de soundtrack-maker DJ Promo de pre-party verzorgden.

Ook in de rest van het land is de filmpremière van ‘Thunderdome Never Dies’ niet onopgemerkt gebleven. Zo hebben onder anderen De Telegraaf, RTL Boulevard en Panorama een artikel gewijd aan de documentaire die gister voor het eerst te zien was. Op de socials van het evenement reageerden de bezoekers vol lof over de avond: “Prachtige kippenvel momenten. Het was geweldig!” en “Heel erg vet was het. Top dat er een pre-party werd gehouden”, zijn enkele van de lovende reacties op de première van ‘Thunderdome Never Dies – The Full Story.

‘Thunderdome Never Dies’ staat garant voor een “trip down memory lane.” Pioniers van toen, zoals Duncan Stutterheim en Irfan van Ewijk (oprichters van ID&T), Francois Maas (projectmanager) en Sander Groet (oprichter Mysteryland), kijken terug op de begindagen van Thunderdome. Ook delen artiesten als DJ Promo, The Prophet, Gizmo en DJ DROKZ hun ervaringen van het grootse hardcore spektakel. De stem van Sietse van Dalen, beter bekend als Da Mouth of Madness, zal tijdens de documentaire dienen als voice-over en vliegt als het waren over de film heen.

Francois Maas: “Thank you Die Hards… you make Thunderdome legendary”

Na het succes van de filmpremière, hoeven Thunderdome-liefhebbers die de documentaire nog niet gezien hebben, niet lang meer te wachten voor ze deze kunnen bekijken. Vanaf donderdag 14 november draait ‘Thunderdome Never Dies’ namelijk overal in Nederland in de bioscoop.

Omslagfoto van Facebook-pagina Thunderdome Never Dies

Reacties

  • ni 13 november 2019 - 12:42

    echt zo fucking wreed he…als ze ineens proberen door derden van stijl te veranderen, terwijl ze gewoon dominators zijn, maar welke dominator is nou het beste? denk mee en plant je antwoord hieronder!

    (0)
    Quote

Reageren