Jouw ultieme Dominator survival-guide voor 2019

Shenna van der Velden
Door Shenna van der Velden

Nu het festivalseizoen bijna begint, is ook het aftellen naar het grootste hardcore festival in de wereld weer begonnen. Om je goed voor te bereiden op dit spektakel, hebben wij de ultieme Dominator Festival survival-guide opgesteld met 12 essentiële tips voor het grootste hardcore festival ter wereld. 

Tip 1: Vergeet je oordoppen niet mee te nemen

Wanneer je Dominator bezoekt, zal er vast en zeker iemand “DOMINATOOOOOOR!” in jouw gezicht of in het gezicht van de cameraman schreeuwen. Het is dan ook zeker geen overbodige luxe om je oordoppen weer eens uit je kast te trekken, want tijdens dit festival krijgen je oren (niet alleen op muzikaal gebied) absoluut wat te verduren.

Tip 2: Haal je Air Max uit de kast

Naast het feit dat Dominator wereldwijd het allergrootste hardcore-evenement is, zal je waarschijnlijk ook nergens zoveel Air Max per vierkante meter kunnen vinden. Dit is dan ook met een goede reden: Dominator heeft maar liefst 7 stages, waardoor je er dan ook voor wil zorgen dat je een record aantal rondjes kan lopen. Hiervoor schakel je natuurlijk de hulp in van je oude vertrouwde Air Max.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, menigte, lucht, schoenen, baard en buiten

Tip 3: Breng je zwemspullen mee

Een gouden tip is om onder je party-outfit je zwemkleding aan te trekken. Op Dominator kan het namelijk al snel standje sauna worden en is het dan ook heerlijk om af en toe even in het water te kunnen.

Tip 4: Neem een kijkje bij de motorcrossers

Hoewel je veel geld kan neerleggen voor een Dominator Festival kaartje, krijg je hier dan ook erg véél voor terug aan entertainment. Dominator heeft ieder jaar een ander thema, maar motorcrossers zijn er altijd bij om je van een prachtige show te voorzien. ‘Even zitten’ als je wat rust moet pakken, is nog nooit zo fijn geweest terwijl de motercrossers met een backflip van schans naar schans springen.

Tip 5: Spijker je talenkennis een beetje bij

Als je tijdens Dominator nieuwe vrienden wil maken, mag je wel eens wat aan je talenknobbel gaan doen. Ontelbaar veel buitenlanders bezoeken jaarlijks het hardcore festival, van Italianen en Spanjaarden tot Duitsers en Australiërs. En als je wil dat ze al die vlaggen naar beneden halen, dan moet je ze dat natuurlijk wel netjes kunnen vragen. ¿Por qué?

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, menigte en buiten

Tip 6: Je kunt niet genoeg zonnebrand smeren

Ook al lijk je lekker bruin te worden, trap hier maar niet in: dit is namelijk het E3-Strand en dat gouden tintje zal je zeker weten weer verliezen tijdens het douchen. Aangezien Dominator in hartje zomer plaatsvindt en je het de hele dag vol wil houden, is het dan ook extreem belangrijk om genoeg zonnebrand mee te nemen. Al helemaal als er weer zo’n gigantische vlam vanuit de mainstage opstijgt.

Tip 7: Trek niet je allerduurste kleding aan

Op Dominator mag je naast een flinke dosis hardcore namelijk ook genieten van de zandbank die het terrein rijk is. Het is dan ook aan te raden om niet je allerduurste outfit aan te trekken, want die kan na het festival gelijk de prullenbak in. Natuurlijk kun je ook gewoon precies het tegenovergestelde doen, want Dominator is dé hardcore-bijeenkomst van het jaar en daar wil je koste wat het kost in stijl heen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, op podium, dansen, staan, lucht, baard en buiten

Tip 8: Eet wat op z’n tijd en drink genoeg water

Eet een pizza, bestel een colaatje: zorg er voor dat jouw zoutgehalte op peil blijft en er genoeg vocht binnenkomt. Niemand zit er op te wachten dat jij slecht gaat door het warme weer, wanneer je in deze kostbare tijd ook van een set zou kunnen genieten. Zorg dus goed voor jezelf én voor je vrienden.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen

Tip 9: Fuck the Fireworks stage

Dominator staat bekend om de gigantische eindshow met een hele hoop vuurwerk, dit is iets waar veel mensen naar uitkijken. Maar niet voor Drokz en Akira, zij hebben namelijk al een aantal jaren de ‘Fuck the Fireworks’ afsluiting bij de terror stage. Hier zijn alleen maar echte liefhebbers te vinden die schijt hebben aan de eindshow en hun feest gewoon lekker hard willen afsluiten.

Tip 10: Pak de maandag vrij

Dominator is het grootste hardcore festival in de wereld. Met talloze van je favoriete DJ’s, prachtig weer en grootse stages moet je er natuurlijk één van de beste dagen van het jaar (al dan niet de allerbeste) van maken. Neem de maandag dus lekker vrij en zorg ervoor dat je op zaterdag 20 juli om 11:00 al voor de poorten van Dominator staat!

Dominator Festival 2018

Tip 11: Maak het evenement compleet en boek één van de Hotel Packages

Als je vervolgens 12 uur lang hebt lopen hakken, en met pijn in je benen en vooral in je hart het festivalterrein verlaat, begint de vermoeiende reis naar huis. Om dit zo kort en aangenaam mogelijk te maken heeft Dominator compleet verzorgde Hotel Packages voor alle ravers klaarstaan: zo kun je binnen enkele minuten al in een heerlijk opgemaakt hotelbed nagenieten van deze mooie dag.

Tip 12: Ga startklaar zitten

De kaartverkoop van Dominator Festival 2019 begint namelijk al deze zaterdag om 13:00. Het evenement is ieder jaar stijfuitverkocht, waardoor we je zeker kunnen aanraden om alvast startklaar voor je laptop te gaan zitten. Voor deze editie van Dominator – Rally of Retribution kun je zelfs (voor de allereerste keer!) ook kiezen uit VIP-tickets.

Dominator Festival 2019 vindt plaats op zaterdag 20 juli 2019 op het E3-Strand in Eersel. De kaartverkoop start zaterdag 6 april om 13:00 via de officiële website van het evenement. Ook voor meer informatie over Dominator en de beschikbare Hotel Packages kun je terecht op de website. 

Omslagfoto via Facebook-pagina Dominator 

Reageren