De uptempo slangenkuil van Snakepit – the Kingdom of Cobra

Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Na twee uitverkochte edities in het Klokgebouw in Eindhoven was het snelst groeiende uptempo hardcore-evenement klaar voor een nieuwe uitdaging. Snakepit was toe aan een maatje groter en verplaatste zich naar het iconische Ahoy in Rotterdam. Een veel grotere locatie met waanzinnige geluidsinstallatie. Dat belooft dus veel goeds. Welcome to the Kingdom of Cobra!

‘When we entered the Kingdom of Cobra’

Omdat wij – net als vele anderen – ontzettend graag Sefa wilden zien, besloten we om vroeg op het feest aanwezig te zijn. Organisatorisch was het een slimme zet om de jonge en populaire DJ het feest te laten openen. Op die manier trek je namelijk al veel bezoekers naar de eerste uurtjes van je feest. Daarom reden ook wij al vroeg het parkeerterrein al op. Zo snel mogelijk lieten we onze tickets scannen en kochten we munten, een handige optie die voor de security al mogelijk was.

Het fouilleren duurde iets langer dan gehoopt, waardoor we Sefa net hadden gemist. In plaats van drie kwartier had de DJ van ons best een uur mogen draaien. Erg jammer dat we hem net misgelopen zijn, maar we mochten er niet te lang bij stil blijven staan. Het feestje is pas net begonnen en een we gaan een mooie avond tegemoet.

We liepen binnen bij het begin van het setje van D-Fence. Ook werpen we meteen een goede blik op de stage. De stage bestond uit een LED-bord in de vorm van een grote S. Op het LED-bord werden de hele avond de tofste visuals laten zien. Naar mate de avond vorderde, werd de stage steeds meer uitgebreid met extra schermen in de vorm van hexagons. Heel vet gedaan!

Zoals altijd gehuld in zijn masker en zwarte kleding draait D-Fence als een van zijn eerste nummers de klassieker ‘Krakaka’, die naadloos overliep naar een remix van ‘Viben’ van K-liber. Na ook de tent afgebroken te hebben met ‘Ga voor goud’ was het duidelijk: D-Fence had er zin in! Een hoogtepunt in zijn setje was zijn nieuwe nummer, ‘Wall of Bass’. Een lekker nummertje wat zijn naam eer aan doet: je voelt de bass door je hele lichaam. Het setje werd afgesloten ‘Pussy Motherfuckers’ van Endymion. Een heerlijk begin van de avond.

‘Power of Truth’

Ladies and gentleman, the mad man has arrived“. Dit kon natuurlijk alleen maar de intro van Deadly Guns live zijn. Hoewel het feestje pas anderhalf uur oud was, zat de stemming er al lekker in. Deadly Guns draaide het nummer ‘Armageddon’ als één van de eersten van zijn live-setje, wat erg goed ontvangen werd. Ook de samenwerking met Rebelion, ‘Power of Truth’, klapte er lekker in. Bij de doffe kick van het nummer riep iedereen de welbekende “oooooooh” en ging de vuistjes in rap tempo de lucht in. Verder kwamen er veel nummers van het vrij nieuwe album The Gunshow voorbij. Zo volgden ‘Death Wrong’, ‘Bad Grail’ en ‘Stick to my guns’ met een heerlijke kickroll waar bijna het hele publiek dan ook graag aan mee deed.

Snakepit Ahoy Rotterdam 2018 report

The King of Uptempo

Om precies twaalf uur ’s nachts bestormde Partyraiser het podium. Om eerlijk te zijn hadden we Partyraiser op dit tijdstip nog niet verwacht omdat hij bijna altijd afsluit. Maar dit vroege tijdstip weerhoudt Mister Uptempo himself er niet van om de zaal te trakteren op heerlijke kickdrums, de ene nog lekkerder en rauwer dan de ander. Het heerlijke setje wordt afgemaakt met de visuals van een slang die de het publiek aan lijkt te vallen – we zijn immers op Snakepit. Partyraiser eindigt zijn setje met het een opvallend melodietje. Wie herinnert zich ‘Het meisje met de prei’ nog, een ringtone die eind 2006 te downloaden was? De Greazy Pussy Fuckerz hebben hier een uptempo remix van gemaakt, genaamd ‘Spaghetti Love’. Een heerlijke knaller om het setje mee af te sluiten. Met een peace out verlaat Partyraiser onder luid applaus het podium.

Wanneer het podium in een zee van roze lampen en glitters veranderd, dan weet je dat het tijd voor Lady Dammage is. De Spaanse schone lijkt in het begin wat moeite te hebben om het tempo van het vorige setje op te volgen, maar met onder andere ‘C.M.O.S.’ doet ze een goede poging. Als ze daarna ‘Survive The Streets’ van Sefa en Rooler draait, gaat het dak er helemaal af. Het blijft heerlijk om te zien dat dat nummer zo populair is.

“The most deadly gathering enters the next phase”, want wanneer N-Vitral met zijn live-act BOMBSQUAD wordt aangekondigd, weten we dat het tijd is voor het onwijs populaire anthem ‘Poison Spitter’. De lasers gaan op standje maximaal tijdens het setje en je kwam ogen te kort om het allemaal te zien. De N-Vitral remix van Rebelions ‘A-Bomb’ wordt met luid gejuich ontvangen. Tijdens de tweede kick worden de Air Maxjes weer rijkelijk de lucht in getrapt. Verder werden we tijdens het live-setje getrakteerd op ‘Dropping Bombs’, een hardcore remix van ‘Here Comes The Boom’ van E-Force en Sub Zero Project, ‘Getverherrie’ en ‘Alles naar de Klote’.

‘Trip To Holland’

De opkomst van Dr. Peacock live werd groots aangekondigd. “The french master is here: commit to Dr. Peacock!” Tijd voor een fijn half uurtje frenchcore dus. Met het gloedjenieuwe (en keiharde) ‘Trip To Holland’ werd de grote zaal in Rotterdam in één klap omgetoverd tot een Hollands feestje. Iedereen zingt luidkeels mee het bekende ‘Ik houd van Holland’-deuntje. De frenchcore tracks gaan nog even door met onder andere ‘All My Friends Are Dead’ en het immens populaire ‘Frenchcore Wordwide’.

When I say Angerfist you say… precies, Destructive Tendencies! Een gouden combinatie, als je het mij vraagt. De set werd heel fijn afgetrapt met ‘The Promqueens Finest Drug’, waarmee de toon van de set goed gezet werd. De nummers ‘Bassdrop’ van Penta en Angerfists ‘Pissin’ Razorblades’ knalden even hard door de speakers. Ook de nummers ‘Fortress of Solitude’ en ‘Destiny’ van Destructive Tendencies zelf zorgden ervoor dat het dak van Ahoy afgeblazen werd. Wat een tempo, wat een volume! Het setje werd uiteraard afgesloten met het hardste nummer van Angerfists Creed of Chaos album: het lekkere ‘Stabwound’.

Snakepit Ahoy Rotterdam 2018 report

Als de mannen van The Sickest Squad en Andy The Core het podium betreden, merken we maar weer al te goed dat we op een uptempo feest zijn. De mannen zorgen er namelijk voor dat het tempo nog een tandje opgeschroefd wordt. Toch werd er een momentje van rust in gelast met de hardcore versie van ‘Zombie’ gemixt door The Sickest Squad, waar alle aanstekers en telefoonzaklampen de lucht in gingen. Toch altijd een kippenvelmomentje als je in de volle zaal staat, en al helemaal in combinatie met de zieke lasershow die dit feest te bieden heeft.

Beauty and the Beast

Wanneer Miss K8 en F.Noize samen op het podium staan, lijkt het wel een beetje alsof we naar Beauty and the Beast aan het kijken zijn. De chemie lijkt in ieder geval van beide DJ’s af te spatten, en dat is leuk om naar te kijken. Zo wisselen de nummers ‘Cold as Ice’ van F.Noize en ‘I am the Leader’ van Miss K8 elkaar feilloos af. Er wordt al een aardig BPM gehaald wanneer ‘Shocked’ van Deadly Guns en E-Force gedraaid wordt, en richting het eind van het setje wordt er alleen maar harder en sneller gedraaid. Langzaam naderen we het eind van de nacht, en dat is te merken. De zaal wordt leger, veel gabbers kijken wat vermoeid uit hun ogen en er gaan minder handjes de lucht in wanneer er een lekkere kick te horen is. Maar we geven niet op, want er zijn nog twee setjes waar we glansrijk naar uit kijken.

Zo begon het terror-setje van DRS en NSD met ‘The Crowds Gonna Move Now’, en dat deden we ook. Met het terror-tempo bleven geen Air Maxjes meer gespaard: het ging er hard aan toe op de dansvloer. Zo werd er onder andere een heerlijke remix van ‘Crispy Bassdrum’ en ‘Bassdrop’ gedraaid waarmee de 250 BPM inmiddels aangetikt werd. Met ‘Ti Ta Terror’ van DRS en The Vizitor ging het publiek al helemaal los. Het publiek kon geen genoeg krijgen van de terror-beats die voorgeschoteld werden.

Ook het laatste half uurtje was zeker niet bedoeld om stil te zitten. Noisekick en Drokz live trapten af met ‘Hardcore Won’t Die Untill I Die’ van Destructive Tendencies en Drokz. Een fijn nummertje om even duidelijk te maken dat we gabbers tot in de eeuwigheid zijn. Deze werd erg lekker door het publiek onthaald. De laatste energie werd met veel moeite gebruikt om nog één keer los te gaan op een flinke dosis terror.

Conclusie Snakepit – the Kingdom of the Cobra

Snel, sneller, snelst. Het uptempo hardcore-evenement Snakepit groeit ontzettend hard, en dat mag gezien worden! Het grotere Ahoy Rotterdam werd afgebroken door de gabbers die van een behoorlijk tempo houden. Doordat de derde editie niet helemaal uitverkocht was, was er overal genoeg ruimte om te staan en helemaal los te gaan. Een perfect feestje voor iedereen die van een behoorlijk hoog aantal BPM houdt. We kunnen nu al niet wachten tot het eind van dit jaar, want op 8 december is Snakepit weer terug in het Klokgebouw in Eindhoven. Snakepit, tot dan!

Beoordeling

  • Line-up90%
  • Locatie70%
  • Geluid100%
  • Podium80%
  • Show95%
  • Sfeer70%

Overall
waardering

84%

Snakepit was een geslaagd feestje in een nieuwe en grotere locatie, die erg goed beviel. Goed geluid en een lekkere sfeer in combinatie met tofste DJ’s, maakten deze avond er eentje voor in de boeken.

Reageren