Waarom REBiRTH Festival de perfecte start is van je hardcore festivalseizoen

Mark de Rond
Door Mark de Rond

Met nog maar een paar maanden te gaan, beginnen we al langzaam vooruit te kijken naar de periode waarin je kunt feesten onder de stralende zon. REBiRTH Festival staat al jaren bekend als de aftrap van het festivalseizoen en hier is sinds afgelopen jaar héél veel hardcore bij gekomen. Daarom hebben we hier een overzichtje waarom je het hardcore festivalseizoen in moet luiden in Haaren.

Twee dagen lang hardcore

REBiRTH Festival breidt uit en daarom is er dit jaar op zowel de zaterdag als de zondag een hardcore stage! Afgelopen jaar was er enkel en alleen op zondag een stage voor het hardere werk, maar dit jaar kun je dus ook op zaterdag genieten van het hoge aantal BPM. Met twee dagen lang hardcore, zet je meteen de toon voor de rest van het festivalseizoen!

Eindelijk weer naar buiten toe

Ken je dat gevoel dat je, na maandenlang de nachtelijke binnenfeestjes te hebben bezocht, voor het eerst weer heerlijk in de buitenlucht kunt feesten? Door de jaren heen heeft REBiRTH zich ontpopt tot dé aftrap van het festivalseizoen, dus dat betekent dat je al vroeg in het jaar met de Air Max op de houten planken kunt stampen, onder een heerlijk zonnetje. Wat wil een hardcore-liefhebber nou nog meer?

Nieuw op REBiRTH Festival: de camping!

De afgelopen jaren vond het festival altijd plaats op zaterdag en zondag, maar dit jaar beginnen de festiviteiten van REBiRTH Festival al op de vrijdag. Dus nu begin je je seizoen meteen met een driedaags festival en kun je op 12, 13 en 14 april uit je plaat gaan tijdens deze kick-off.

Nieuw dit jaar zijn dus de overnachtingen op de REBiRTH Residence. De festivalcamping biedt je vele opties om te blijven plakken na een dagje hakken op dé seizoensopener van je hardcore seizoen. Of je nu je nu je eigen tent meeneemt, met z’n allen op de Friends Camp kampeert of wat meer van luxe houdt in een Festipi of Flexhotel, de keuze is reuze om een weekend te feesten in Haaren!

Een keiharde line-up

De organisatie REBiRTH Festival heeft daarom dan ook meteen flink uitgepakt met de line-up. Zo staan op zaterdag onder andere Dr. Peacock, F. NøIzE en Mad Dog vs. AniMe er, terwijl op zondag Miss K8, Partyraiser en Sefa zullen verschijnen. Bekijk de hardcore line-up hieronder of klik hier voor de line-up van de andere stages.

Dit is de hardcore line-up van REBiRTH Festival:

Zaterdag:
Crypton, D-Fence, Dr. Peacock, F. NøIzE, Korsakoff, Mad Dog vs. AniMe, Never Surrender, Nosferatu ‘Approach to Midnight’ Showcase, Re-Style, Tha Playah ‘Sick and Twisted’ Showcase, Hosted by: Tha Watcher

Zondag:
Access One, Angerfist LIVE, Bodyshock, Deadly Guns, Destructive Tendencies, Furyan ‘Fatal Fields’ LIVE, Miss K8, N-Vitral, Partyraiser, Sefa, Hosted by: Tha Watcher

Unieke album showcases & spetterende live-acts

Zoals al eerder gezegd heeft de organisatie flink uitgepakt. Op de zaterdag staan er maar liefst twéé artiesten die een album showcase zullen verzorgen. Zo staat Nosferatu er met een showcase van zijn laatst uitgebrachte (en zeer goed ontvangen) album Approach to Midnight, terwijl Tha Playah een showcase geeft van zijn nog niet gereleasde album Sick and Twisted: een primeur waar vele liefhebbers al met smart naar uitkijken. Bovendien staan er verschillende live-acts gepland, met Angerfist LIVE en Furyan met zijn ‘Fatal Fields’. Als dat geen total mayhem wordt..

Het voorjaarszonnetje

We weten niet hoe ze het doen, maar de laatste jaren is er tijdens REBiRTH Festival bijna een garantie voor goed weer. Sla de foto’s er van de afgelopen jaren er maar op na, het enige wat je tegen zal komen zijn mensen in T-shirt in het zonnetje. Het evenement vindt natuurlijk wel plaats in april, dus 20 graden en een zonnetje is helaas niet altijd een zekerheid ondanks dat het daar de laatste jaren wel op lijkt. Maar zulke vooruitzichten zijn altijd lekker!

Uitgeroepen tot beste hardere stijlen festival

Vorige week werd bekendgemaakt dat REBiRTH Festival is verkozen tot het beste hardere stijlen festival van 2018 in de Festivalchart. Ruim 35.000 mensen hebben hun stem uitgebracht en hier kwam REBiRTH dus als dé nummer één uit. Dus mocht je nog twijfelen, hoe kan je nou beter je festivalseizoen openen dan met het beste hardere stijlen festival van 2018?

Kortom, REBiRTH is hét festival om je hardcore seizoen mee te openen. Inmiddels is 70% van de kaartjes al verkocht, dus haal je tickets vlug in huis en boek je verblijf via de officiële website van REBiRTH Festival.

Reageren