Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Matthijs Wognum is een 42-jarige gabber, die net even wat anders is dan de rest in de gabberwereld. Waarom? Zijn grootste droom is om pianist te worden. Filmmaker Tim Bary besloot een documentaire over Matthijs en zijn twee conflicterende werelden te maken: Wognum. 

De documentaire vertelt het verhaal van Matthijs, een gabber die na discussie over zijn outfit het Concertgebouw ingaat terwijl hij zijn Aussie aanhoudt. Het feit dat hij hier ook nog eens een andere bezoeker kon corrigeren op zijn kennis over Chopin, zei genoeg voor de filmmaker Tim Bary”Wij gaan die mensen in het Concertgebouw eens laten zien wat jij kan.” De afstudeerfilm van de student heeft de volgende verhaallijn:

Sinds tien jaar is de 42-­jarige Matthijs gabber. Na een jeugd vol pesterijen en eenzaamheid vond hij tussen het raven, slikken en stampen door echte vriendschappen en warmte in deze toch ruig ogende dansscene. Maar ondanks alles blijft Matthijs in deze documentaire vastzitten in een moeras van teleurstellingen. Zijn relatie met z’n vriend René loopt niet lekker en Matthijs voelt zich overdag vooral prettig op zolder, tussen zijn modeltreintjes. Ook daar achtervolgt zijn grote droom hem alsnog: het liefst werd hij pianist.

Wognum wint Beste Film

De première van de documentaire vond gister op het Nederlands Film Festival plaats. Tim Bary heeft hiervoor de NFF Talent Award voor beste film en de Filmfonds wildcard gewonnen. Wanneer en of wij de documentaire te zien kunnen krijgen, is helaas nog onduidelijk. Hiervoor moeten we het nieuws over Wognum goed in de gaten houden, volgens Tim.

Omslagfoto via Facebook-pagina Tim Bary Films 

Reacties

  • Daan 05 oktober 2018 - 23:04

    Wanneer geeft hij een concert? Ik wil komen luisteren. Doen Matthijs!!!!

    (1)
    Quote

Reageren