Dit zijn de 10 meest gelezen nieuwtjes van 2019

Tim Bekkering
Door Tim Bekkering

Nu het jaar alweer bijna tot een einde is gekomen, kunnen we langzaam de balans opmaken. 2019 was een bewogen jaar voor de hardcore, waarin ontzettend veel is gebeurd. Denk even terug aan al die geweldige evenementen, artiesten die vaarwel zeiden, nieuwe sounds die we verwelkomden en tal van kersverse albums. We blikken terug op het afgelopen jaar met de 10 meest gelezen nieuwtjes van 2019, die jullie weer massaal bezochten.

10. Roken in een festivaltent? 54.000 boete!

Ondanks dat iedereen heel goed weet dat het niet mag, maar toch doet: roken in een tent op een festival. Hoe onschuldig het ook lijkt, jouw overtreding alleen kan een festival letterlijk tienduizenden euro’s kosten. Het is sinds 2008 verboden om te roken in de horeca, in verband met de gezondheid van het personeel. Festivaltenten waar alcohol wordt geschonken, vallen dus ook onder deze regel. De gevolgen van een sigaretje in de tent? Een boete voor de organisatie die kan oplopen tot €13.500 per tent waarin gerookt wordt.

Festivals

9. Miss K8 staat op het punt van bevallen

Eerder dit jaar liet Miss K8 door middel van een Instagram-bericht aan haar fans weten dat ze in verwachting was van haar allereerste kindje. Inmiddels is The Goddes of Hardcore bevallen van haar kleine stamper en stond ze na een kort verlof, al snel weer op het podium.

8. Burgemeester wil Club Rodenburg sluiten

Club Rodenburg: een club waar hardcore liefhebbers maar al te graag komen, maar voor hoe lang nog… Eerder dit jaar liet de club namelijk weten hun deuren misschien te moeten sluiten. Uiteindelijk heeft Club Rodenburg ook daadwerkelijk haar deuren moeten sluiten en zijn deze tot op de dag van vandaag, nog steeds dicht.

7. Drokz ergert zich aan Hilversum

Drokz, alias Opa, liet zich eerder dit jaar in een podcast van Elitepauper duidelijk uit over het radiolandschap in Hilversum. Het feit dat radio DJ’s de hardere stijlen negeren, zint hem niet: ““Je kan die shit niet negeren, dat kan gewoon niet.” Volgens Drokz hoeft er echt geen terror op de vrijdagmiddag gedraaid te worden, “Maar hoe de fuck kan het dat Lil’ Kleine met zijn gezever wel te horen is, maar een goede hardcore track totaal genegeerd wordt?” En laten we even eerlijk zijn, hier heeft Opa toch absoluut een punt…

Drokz album Defender Of Terror Masters Of Hardcore

6. RTL zoekt gabbers voor nieuw programma

RTL is het afgelopen jaar bezig geweest met een nieuw TV-programma over typische Hollandse dingen, en hierin kan de gabber natuurlijk absoluut niet ontbreken. Gelukkig dacht de organisatie hier hetzelfde over, waardoor ze opzoek waren naar een spraakzame gabber die het leuk vond om geïnterviewd te worden over dat wat voor hem nou typisch Hollands is.

5. Thunderdome Never Dies in de bioscoop

Na de legendarische comeback van Thunderdome, besloot de organisatie hier een documentaire over te maken genaamd Thunderdome Never Dies – The Full Story. Nadat de organisatie hier eerst de grootste filmpremière ooit in Utrecht organiseerde, met maar liefst 1800 mensen verdeeld over 7 uitverkochte zalen, was de documentaire twee dagen later in heel Nederland in de bioscoop te zien.

Thunderdome Never Dies DVD

4. Pepperspray-spuitende zakkenroller aangepakt op Masters of Hardcore

Het komt helaas steeds vaker voor, pepperspray- en traangas-incidenten op evenementen. Maar dit keer kwam de zakkenroller op Masters of Hardcore er niet zomaar vanaf, hij kreeg namelijk te maken met een oplettende groep jongens die in actie kwamen. Ze vlogen op de dader af en drukten hem direct tegen de grond. Al snel kwam de beveiliging erbij en hadden ze hem te pakken.

Masters of Hardcore report

3. Artiesten trekken zich massaal terug van Duits evenement

Op vrijdag 6 september stond de eerste editie van Innerforce gepland in Duitsland. Op de line-up van het evenement stonden namen als Noisekick, The Sickest Squad en Ophidian, echter bleek dit iets anders uit te pakken. Veel DJ’s trokken zich namelijk een aantal dagen voor het evenement terug van de line-up omdat ze geen vertrouwen hadden dat het evenement überhaupt plaats zou vinden…

2. Leugens die je dit festivalseizoen zeker weer gaat horen

Je kent het wel: die typische smoesjes en leugens van je vrienden tijdens feesten. Meestal horen we in de aanloop naar een event de eerste ontwijkingen al: “Ik weet niet zeker of ik wel ga” of “Vanaf nu ga ik het wat rustiger aan doen.” Het afgelopen party-seizoen hebben jouw vrienden natuurlijk weer hun beste smoesjes uit de kast gehaald. Van die zinnen waarvan je allang weet, dat gaat dus niet gebeuren…

Dominator 2020 weekend experience

1. Dominator terrein breidt uit

Dominator: hét grootste hardcore festival ter wereld. Jaarlijks komen tienduizenden liefhebbers hier samen om te genieten van alles wat hardcore te bieden heeft. Dit jaar werd het gigantische terrein zelfs verder uitgebreidAs it becomes more and more popular each year, it’s about time to grow! This year the Chainsaw Tribe area will be better than ever. More space to go full power during sets of Partyraiser, Destructive Tendencies, F.Noize, DRS and many more.”

Omslagfoto van website Art of Dance

Reageren