10 redenen om Resonate – Hardcore Classics te bezoeken

Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Op zaterdag 17 november zal de allereerste editie van Resonate plaatsvinden, dat volledig in het teken staat van de classics uit de hardcore. Om je een voorproefje te geven van wat jou daar te wachten staat, hebben we 10 redenen op een rijtje gezet waarom je het debuut van Resonate niet voorbij mag laten schieten.

1. Enige hardcore classics event van 2005 – 2011

Vanaf 2005 begon hardcore steeds meer vorm te krijgen, nadat veel mensen de gabber al dood hadden verklaard. Maar vanaf deze tijd kwamen er vele befaamde platen uit, met die typische sound die we vandaag de dag nog steeds draaien. Hier was echter nog geen evenement voor tot nu toe en dus staat dit tijdperk voor het eerst centraal tijdens Resonate – Hardcore Classics.

2. Angerfist presents ‘Mutilate’

Op het Mutilate album van Angerfist staat een behoorlijk rijtje met iconische tracks en daarom zal de gemaskerde DJ hier zijn volledige set op Resonate aan toewijden. Als we een aantal platen van het tweede album opnoemen – zoals ‘Bite Yo Style’, ‘Riotstarter’ en ‘In A Million Years’ – zal het hart van de hardcore-liefhebber ongetwijfeld sneller gaan kloppen. “I bite yo motherf*cking style!”

10 redenen waarom je Resonate niet mag missen Hardcore Classics

3. Festivaltijden op een indoor locatie

In tegenstelling tot andere evenementen is Resonate een day time evenement: de deuren gaan dus al om 13:30 in de middag voor je open en dat betekent dat je niet de hele dag op de klok hoeft te kijken totdat je weer mag feesten. Om 01:00 ’s nachts zullen de laatste kicks door de speakers worden gepompt en ben je dus op tijd weer thuis. Zo heb je tenminste nog iets aan je zondag!

4. Kaartje kost nog geen dertig euro

Bij een feestje dat draait om de muziek van vroeger, hoort natuurlijk ook een ouderwetse prijs. Zo houdt Resonate de toegangsprijzen voor het evenement laag, zodat je wél kan genieten van een dikke line-up en goed geluid, maar niet diep in de buidel hoeft te tasten. De early bird-tickets vlogen al binnen no-time als warme broodjes over de digitale toonbank en ook de reguliere kaartverkoop gaat hard. Voor slechts €29,50 heb jij een kaartje voor Resonate in the pocket.

5. Noize Suppressor keert terug met zijn Sonar

Wie naar de feestjes van vroeger zijn geweest (of degenen die alle filmpjes uit deze tijd hebben afgestruind op YouTube), kunnen vast wel Noize Suppressor met zijn Sonar herinneren. Speciaal voor Resonate keert de excentrieke Italiaan terug met zijn instrument, waar hij voor het eerst sinds jaren weer live mee gaat optreden.

6. Genoeg ruimte om te hakken

Bij Resonate weten ze hoe irritant het soms kan zijn als je aan de kant wordt geduwd terwijl nét de muziek losgaat. De organisatie vindt het belangrijk dat jij onbezorgd je Air Max richting het plafond kan schieten, zonder hierbij het hoofd van je mede-gabber te schoppen. Door het maximum aantal tickets, ben jij verzekerd van genoeg ruimte om de dansen.

7. Tha Playah: “Why So Serious..?”

Als er één album is met tracks die we tegenwoordig nog vaak horen, dan hoort Walking The Line van Tha Playah daar zeker weten bij. Daarom zal Tha Playah – volledig gekleed als The Joker – een ode brengen aan deze tijdloze verzameling in de Autotron. “You wanna see badass, motherfucker? I’ll show you badass!”

8. Verschillende live-acts

Naast de negen ‘normale’ sets van een uur, zullen er tijdens Resonate maar liefst vier acts live gaan optreden. Met een speciaal tintje, zullen onder andere Endymion, Amnesys, Shadowlands Terrorists en dus Noize Suppressor alles geven in 30 minuten tijd. Als kers op de taart is Ophidian LIVE ook recentelijk bij de verhuizing naar de Autotron nog eens aan toegevoegd!

9. Alle grote legendes van die goede oude tijd

Wie de line-up vergelijkt met de feesten van tegenwoordig, kan zien dat al deze artiesten al jarenlang aan de top van de hardcore staan. Neem bijvoorbeeld Neophyte, Mad Dog, Nosferatu en Evil Activities: stuk voor stuk grootheden van de gabbers, die talloze legendarische tracks hebben uitgebracht. Ook zij zijn uiteraard van de partij tijdens het hardcore classics-evenement.

10. Feesten met alléén maar liefhebbers

Doordat er op Resonate alleen maar muziek van vroeger gedraaid zal worden, zal je ongetwijfeld veel liefhebbers zoals jij tegenkomen. Mensen die net zo’n passie hebben voor de hardcore van vroeger en net als jijzelf de nummer nog door en door kent, wat vast en zeker voor een uitstekende sfeer zal zorgen.

Ben jij klaar om terug in de tijd van hardcore te gaan? Haal dan hier je tickets voor Resonate in huis. Tot 17 november in de Autotron in Rosmalen!

__
RESONATE LINE-UP
Ophidian LIVE • Angerfist presents ‘Mutilate’ • Noize Suppressor presents ‘Sonar’ LIVE • Tha Playah presents ‘Walking the Line’ • Neophyte • Evil Activities • Endymion LIVE • Mad Dog • Amnesys LIVE • Nosferatu • Unexist • The Sickest Squad • Tommyknocker • Shadowlands Terrorists LIVE • Re-Style • MC Syco

Omslagfoto via Facebook-pagina Resonate

Reageren