10 redenen waarom je Hardshock Festival absoluut niet mag missen

Shenna van der Velden
Door Shenna van der Velden

De zomer nadert en het festivalseizoen is begonnen. In juni keert Hardshock Festival na één jaar afwezigheid harder dan ooit terug op een gloednieuwe locatie en daarnaast hebben ze alles uit de kast getrokken en een grootse line-up geprogrammeerd voor het evenement. Daarom hebben wij 10 redenen op een rijtje gezet waarom je deze editie echt niet mag missen. 

1. Na 1 jaar afwezigheid komt Hardshock Festival keihard terug

Helaas kon het evenement vorig jaar niet doorgaan vanwege politieke redenen, maar gelukkig heeft de organisatie een oplossing gevonden waardoor Hardshock Festival dit jaar keihard terugkeert. Nog maar een paar nachtjes slapen voordat je helemaal los kan gaan bij het hardcore festival. Dit jaar gaan de deuren om 10:30 uur al open, dit betekent opstaan, klaarmaken, eten en gaan! Het evenement is al redelijk op tijd afgelopen, namelijk om 23:00 uur, maar dan heb je daarna genoeg tijd om lekker te gaan afteren. Want wat is een festival zonder after, toch? “Prepare yourself for Hardshock Festival 2019!”

2. Grootse line-up met meer dan 100 artiesten verdeeld over 6 area’s

De afgelopen jaren heeft Hardshock Festival de bezoekers voorzien van een grootse line-up. Ook dit jaar hebben ze alles uit de kast gehaald en niet de minste namen uitgenodigd. Zo hebben ze meer dan 100 artiesten verdeeld over 6 area’s: mainstream hardcore, uptempo, frenchcore, terror en nog veel meer. De verschillende muziekstijlen op het festival zijn onder andere vertegenwoordigd door artiesten als Angerfist LIVE, Deadly Guns, Dr. Peacock en Drokz. Dat wil je toch niet missen? Bekijk de volledige timetable hier. 

Hardshock Festival

3. Feesten en tegelijkertijd bruin worden in het zonnetje

Met Hardshock Festival wordt het maar liefst 25 graden! Dat betekent dat je de hele dag kunt springen in het zonnetje en tegelijkertijd lekker bruin kan worden. Maar vergeet je niet goed in te smeren, want voordat je het weet ben je verbrand en loop je erbij als een kreeft. Je kunt ook altijd iemand anders vragen om je in te smeren, nieuwe manier van vrienden maken toch?

4. Maak je klaar voor de album showcase van Nosferatu

Vorig jaar kwam tot vreugde van de fans van Nosferatu zijn album Approach to Midnight uit. Helaas ging het snel na het uitbrengen van zijn album niet zo goed met zijn gezondheid, hij heeft namelijk in januari een niertransplantatie gehad. “Geef me 1 à 2 maanden om te herstellen, dan zal ik daarna weer op de podia staan om jullie trommelvliezen te laten rammelen”, aldus Erwin. Gelukkig kunnen we nu weer Nosferatu achter de draaitafels vinden en 1 juni dus bij Hardshock Festival met zijn album showcase.

5. Dikke live-acts van artiesten als Angerfist en Noisekick

Naast alle andere dikke namen heeft de organisatie ook verschillende live-acts uitgenodigd van artiesten als Angerfist, Guerillas, Noisekick, The Destroyer, M4LEFiK en nog genoeg anderen. Bij elke stage zijn wel een aantal live-acts te vinden, dus trek je wandelschoenen uit de kast en bereid je maar voor op alle rondjes die je gaat lopen.

6. AniMe is verantwoordelijk voor het anthem en komt met een speciale set

Niemand minder dan de vrouwelijke hardcore DJ AniMe is verantwoordelijk voor het anthem dit jaar. De nieuwe track is een tijdje geleden uitgekomen en zorgt er zeker voor dat je zin krijgt in Hardshock Festival. Daarnaast draait ze op de mainstage en zal ze komen met een speciale set. AniMe zegt zelf: “Ik ben ontzettend blij dat High Energy aan mij dacht, om hun festival met mijn muziek te representeren!”

7. Er is een 7de area met exclusieve en speciale optredens

Naast de 6 andere area’s heeft de organisatie ook nog een verrassing voor de eerste 1000 ticketkopers. Zij hebben namelijk toegang tot ‘The Shock Room’, dit is een 7de area op het festival met alléén maar exclusieve en speciale optredens. Een aantal van deze optredens zijn: PRSPCT XTRM LIVE, special set by Lenny Dee, N-Vitral en Hyrule War.

8. Een unieke gloednieuwe locatie: de bossen van Hellendoorn

Dit jaar vindt het festival plaats op een nieuwe ultieme hardcore locatie, namelijk de bossen van Hellendoorn. Iedere hardcore liefhebber deelt waarschijnlijk de mening dat hardcore en bossen perfect bij elkaar passen vanwege de unieke sfeer die het creëert. De organisatie geeft aan er iets prachtigs van te maken, ben je er klaar voor?

Hardshock Festival

9. Je kan niet vroeg genoeg beginnen: 16+ evenement

De meesten zullen het wel meegemaakt hebben op hun 16e of 17e, een vals ID laten maken of een andermans ID meenemen om toch naar dat ene feestje te kunnen! Je kon niet wachten totdat je eindelijk 18 werd om legaal naar het feest te gaan, maar dat probleem is er nu niet. Hardshock Festival is namelijk 16+ en dit betekent dat je dus niet met een rotgevoel alle foto’s en filmpjes terug hoeft te kijken. Neem wel altijd een geldig legitimatiebewijs mee!

10. “Brace yourselves for a Hardshock Festival experience unlike any other!”

Hardshock Festival heeft er dit jaar alles aan gedaan om harder dan ooit terug te keren, hier moet je dus bij zijn. Kaartjes kosten slechts €39,50 (ex. fee), maar eventjes werken dus en je hebt het zo bij elkaar.

Genoeg redenen dus waarom je dit festival echt niet mag missen. Ben er snel bij want de kaartjes gaan hard. Voor tickets en meer informatie ga je naar de officiële site van het evenement. 

Omslagfoto via Facebook-pagina Hardshock Festival 

Reageren