10 redenen waarom je Resonate – Hardcore Classics niet mag missen

Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Nog maar een paar weken te gaan en dan opent Resonate eindelijk weer de deuren voor een dag vol hardcore classics. Een evenement met een gouden randje, want het is natuurlijk alweer even geleden dat we hebben kunnen feesten – en dat kan nu met de échte hardcore van vroeger. Dus hebben we alle redenen even op een rijtje gezet waarom je Resonate – Empire of Elites écht niet wil missen.

1. Het 1e grote hardcore indoor evenement sinds anderhalf jaar

De bekende pandemie heeft behoorlijk wat strepen in de agenda van de gemiddelde gabber gezet. In ruim 18 maanden is er bijna niets te doen geweest; alleen dat ene weekend tijdens de extra editie van Harmony of Hardcore, maar ook dit was binnen no-time uitverkocht. Gelukkig is er nu weer wat mogelijk: Resonate is op zaterdag 23 oktober weer het allereerste grootschalige hardcore indoor event, waar we zó lang op hebben moeten wachten.

2. Er gaat NIETS boven hardcore classics

Smaken verschillen, maar de hardcore van vroeger heeft echt iets magisch. Resonate draait alleen maar om het tijdperk van ongeveer 2005 tot 2011 en deze millennium tijd heeft zoveel moois opgeleverd. De piepkicks (en dat soort dingen) bestonden nog niet eens en de hardcore van toen is niet alleen vet, maar heeft ook een gevoel. Het is alsof al die oude CD’s (die je vroeger in je auto had liggen) voorbij komen: pure nostalgie, maar dan op één evenement.

3. Een line-up om je vingers bij af te likken: te beginnen met Angerfist ‘Retaliate’

Het is precies 10 jaar geleden dat Angerfist zijn derde album Retaliate uitbracht en om dit te vieren, krijgt dit jubileum een speciaal plekje op Resonate. Na de release van dit album in 2011 – met maar liefst 3 CD’s en 45 tracks (!) – verlegde Angerfist opnieuw wereldwijd de grenzen en pakte hij voor het eerst de 39e positie in de DJ Mag Top 100. Een indrukwekkende prestatie, maar wie tracks als ‘Perfect Fury’, ‘Incoming’ en natuurlijk ‘The Voice of Mayhem’ op een rijtje zet, weet dat dit een logisch gevolg was. Epische en tijdloze tracks, die een decennium later nog steeds wel gedraaid worden, maar op Resonate een uur lang door Angerfist opnieuw in de spotlight staan.

4. Het verbeterde geluid van de Autotron

Resonate is niet alleen voor liefhebbers, maar ook georganiseerd door liefhebbers. De afgelopen jaren heeft Shockerz Events dan ook goed geluisterd naar de bezoekers om zo iedere editie te kunnen verbeteren. Nadat de dansvloer een extra anti-slip laag heeft gekregen, is nu ook het geluid in de Autotron aangepakt. Hiermee is een wens van vele fans in vervulling gegaan; die bass moet je namelijk niet alleen horen, die moet je voelen.

5. Veel nieuwe gezichten bij Resonate: Paul Elstak, Korsakoff en nog meer helden

Resonate heeft al veel legendarische optredens gezien: denk bijvoorbeeld aan de liveset van Ophidian of de terugkeer van DJ D in 2019. Ondanks dat er al tientallen artiesten op dit gigantische podium hebben gestaan, heeft de organisatie maar liefst 6 hardcore helden die hun Resonate-debuut zullen maken voor de aankomende editie weten te strikken. Met Paul Elstak en zijn beroemde ‘Offensive Hardcore’, Korsakoff en haar memorabele album ‘Pink Noise’, hardcore legende Catscan, Wasted Mind, Hellsystem en Alien T. Een behoorlijk lijstje aan namen, die hun klassiekers eindelijk weer gaan draaien voor duizenden bezoekers!

Resonate line-up

Alien T – Angerfist ‘Retaliate’ – Catscan – DJ D & Hellsystem ‘Hardcore Blasters’ – Korsakoff ‘Pink Noise’ – Nosferatu – Ophidian – Partyraiser ‘Time To Raise The Party’ – Paul Elstak ‘Offensive Hardcore’ – Promo – Tha Playah – The Viper ‘Nothing To Lose’ – Wasted Mind LIVE – MC Alee

6. Goede locatie (met ook ruimte om te hakken)

We hebben het net al even over het verbeterde geluid en de dansvloer gehad, maar de Autotron heeft om nog meer redenen een goede naam opgebouwd. Zo ligt het vlak langs de snelweg, met meer dan voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Daarnaast is er niet zo lang geleden een nieuw ventilatiesysteem geïnstalleerd om de temperatuur onder controle te houden en is er bovendien rekening gehouden met dansruimte. Hakken is dus absoluut mogelijk! En bovendien zijn de poorten van de Autotron altijd al overdag geopend geweest tijdens Resonate, zodat je al vroeg op de dag kunt feesten.

7. Alleen maar dedicated fans zoals jij

Veel mensen begrijpen hardcore niet, en al helemaal de hardcore van vroeger niet. Als we jou zo inschatten, dan kan jij moeiteloos de grootste tracks van vroeger uit je mouw schudden. En waar je je op sommige feesten net een wandelende Wikipedia van hardcore voelt, ben je op Resonate niet alleen. Tijdens dit hardcore classics evenement komen namelijk alleen maar liefhebbers – wat voor een ongekende sfeer op de dansvloer zorgt. Niet zomaar ‘dagjes mensen’, maar wel feestgangers die een hart voor de oude gouden hardcore hebben. Net als jij.

8. Exclusieve specials: van albums tot live-acts

Een aantal specials van Resonate hebben we al voor je uitgelicht, maar er staat je zelfs nog meer te wachten. Ook The Viper blies onlangs tien kaarsjes uit voor zijn album Nothing To Lose en Tha Playah en Nosferatu delen voor het eerst weer eens samen een podium. Verder kon DJ D geen genoeg krijgen van zijn terugkeer in 2019, dus heeft hij Hellsystem zover weten te krijgen om de Hardcore Blasters weer bij elkaar te brengen tijdens Resonate. En ook Wasted Mind is weer terug van weggeweest, met zijn eerste liveset in meer dan 5 jaar tijd.

9. Resonate raakte iedere keer uitverkocht, dus wacht niet te lang

De legacy van Resonate is in korte tijd al behoorlijk indrukwekkend geworden. De klassiekers maken blijkbaar echt iets los bij de mensen. Nog voordat de eerste editie zelfs kon plaatsvinden, moest het alweer uitbreiden naar de huidige locatie en ook deze raakte uitverkocht. Met alle bovenstaande redenen opgesomd klinkt dat ook vrij logisch en is er ruimte voor 8000 mensen. Wacht dus niet langer, want binnenkort is het al zover en het is al voor maar liefst 85% uitverkocht.

10. Time To Raise The Party!

De afsluiter hebben we voor het laatst bewaard. Want na het succes van de vorige editie, was de vraag om een classics set van Partyraiser enorm. In 2019 was de sfeer ongekend, met een set die behoorlijk wat stof liet opwaaien. Partyraiser zette nogmaals een streep onder de eindeloze discussie van wie de track ‘Spook’ nou echt is in een keiharde set van 60 minuten: deze is zelfs meer dan 100.000 keer beluisterd. We mogen weer en dus is het weer time to raise the party.

Resonate – Empire of Elites vindt plaats op zaterdag 23 oktober 2021 in de Autotron in Rosmalen. Kaarten zijn al voor 85% verkocht, dus wees er vlug bij en ga naar de officiële website van het evenement voor tickets en meer info.

Omslagfoto via Facebook-pagina Resonate

Reageren